loader
bg-category
Konverter og ekstraher lyd fra videofiler med Gnac [Linux]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Gnac er en Linuxbaseret lydkonverter som kan kode filer mellem Ogg, Flac, Mp3, SPX, WAV og Mp4 formater. Hvad gør Gnac ganske nyttigt i forhold til andre lydomformere derude, er at det også kan udtrække lyd fra videoer. Denne egenskab kan være ganske nyttig for redaktører, der ofte kræver uddrag af lydstrømme fra videoer. Selv om dette kan gøres med avanceret redigeringssoftware, kan det dog være lidt sløvt at gøre det på videoredigeringssoftware.

Jeg har personligt arbejdet på både Windows og Linux-baserede videoredigerere som LiVes og Adobe Premiere Pro og kender derfor besværet med at håndtere lyd- og videosynkroniseringsproblemer. Det er ofte ikke praktisk at røre med en projekt lydtidslinje for at udvinde lyd eller at indlede et separat projekt til uddragning af lyd, da redigeringssoftware er ret ressourceintensiv. Gnac er ganske hurtig og letvægtskonverter til både lydkonvertering og udtræk.

Tilføj kun de lydfiler, der skal konverteres efterfulgt af lydformat, og klik derefter på Konvertere at starte konverteringsprocessen.

Den samme procedure kan anvendes til videofiler. Hvis en codec ikke genkendes af Gnac, giver den mulighed for at downloade yderligere codecs for at gøre lyd- eller videofilen genkenbar. Dette gør det muligt at konvertere filer fra flere videoformater som f.eks. AVI, FLV, MP4 og lignende.

De konverterede filer gemmes som standard i samme mappe som kildefilen. Kodeinformation og metadata kan redigeres ved at klikke på knappen Rediger. Du kan tilføje en beskrivelse og oprette eller ændre profiler for tilgængelige lydformater.

Du kan installere Gnac på Ubuntu fra følgende PPA:

sudo add-apt-depot ppa: gnac-team / ppa sudo apt-get opdatering sudo apt-get install gnac

Du kan downloade pakker til Ubuntu, Debian, Red Hat, Fedora, Open Suse, Slackware, Arch Linux og Fink fra downloadlinket nedenfor.

Download Gnac

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer