loader
bg-category
Sådan GeoTag dine fotos eller Rediger GeoData i billeder

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Har du taget et foto og gerne Geotag det, så du kan huske det nøjagtige sted fotoet blev taget? Eller måske tog du et billede med en geotag-aktiveret enhed og vil gerne gerne tjekke, hvor hvert foto blev taget? Da geotagging er relativt nyt fænomen, har Windows og Linux OS ikke en indbygget funktion til at geotag fotos.

GeoSetter er et gratis værktøj til Windows, som giver dig mulighed for at tilføje geotag til billederne og lader dig også redigere geodata i billedfiler. Du kan tilføje geotag til billederne ved at indtaste koordinaterne eller ved at surfe via den indbyggede Google Maps (kræver god internetforbindelse). Geotagging hjælper grundlæggende en person ved, hvor præcis billedet blev taget.

Du kan nemt redigere geodata af billederne eller andre detaljer. Når du har gemt geodataene og sendt billedet til din ven eller kollega, kan de nemt se, hvor fotografiet blev taget. Billedet sammen med den geotagged placering kan uploades til Google Earth, hvilket gør det mere spændende, nyttigt og sjovt.

I stedet for at følge de vanskelige teknikker til geotagging af billederne er det nu blevet en leg. Du kan også synkronisere fotos med sporfiler, som f.eks. NMEA, GPX, PLT, Sony LOG og andre. Bortset fra det kan du også synkronisere med allerede geotagged kompisbilleder, for eksempel synkronisering mellem RAW-billeder og deres tilsvarende JPEG-billeder. Det woks på både Windows XP og Vista. God fornøjelse!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer