loader
bg-category
Sådan krypteres Ubuntu-hjemmemappe fra kommandolinje ved hjælp af eCryptfs

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Drevkryptering er beregnet til at sikre din harddisk, hvis din computer bliver stjålet eller kompromitteret med vigtige oplysninger i den, som f.eks. Bankkreditoplysninger, kreditkort eller socialsikringsnummer. Under installationen af ​​Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot er der mulighed for at kryptere hjemmappen for at sikre dine filer og mapper. Hvis du ikke har valgt denne indstilling under installationen, kan du nemt gøre det ved hjælp af kommandolinjen ecryptfs-utils. eCryptfs er et krypteringsstableret Linux-filsystem, der lagrer kryptografiske metadata i overskriften af ​​skriftlige filer, så krypterede filer kan kopieres mellem værter. Filen dekrypteres derefter ved hjælp af den rigtige nøgle i Linux-kernelnøglen.

For at kryptere din Hjemmemappe skal du åbne en Terminal vindue og installer ecryptfs-utils kommandolinje ved at indtaste nedenstående kommando:

sudo apt-get install ecryptfs-utils

Krypter nu en Hjemmeside til en bruger ved at bruge denne kommando. Sørg for, at du erstatter ordet "brugernavn" med navnet på den bruger, som du ønsker at kryptere hjemmappen til (som vist på skærmbilledet nedenfor).

sudo ecryptfs-migrere-home -u "brugernavn"

Bemærk: Lav en komplet backup af de ikke-krypterede data til et andet system eller eksternt medie. Dette er for at sikre, at i tilfælde af en fejl kan du undgå tab af data ved at vende ændringerne tilbage.

Når du har indtastet kommandoen ovenfor, skal du logge ind på den respektive brugerkonto, inden du genstarter systemet for at fuldføre krypteringsprocessen. Når du er logget ind, klikker du på et nyt vindues syge pop-up Kør denne handling nu.

Dette åbner en Terminal vindue, hvor du skal indtaste din adgangskode, hvorefter en adgangskode til din hjemmekatalog vises. Sørg for at du gemmer det. Hvis du glemmer adgangskoden, kan den gendannes ved at indtaste følgende kommando i Terminal.

eCryptfs-pak løsen

Hvis du vil finde krypteringsinstruktioner til din Dropbox-konto, så tjek vores indlæg her.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer