loader
bg-category
Den komplette vejledning til Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot [Review]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Den femtende version af Ubuntu OS-familien kendt som Ubuntu 11.10 eller Oneiric Ocelot er ankommet. Den første beta version af Ubuntu 11.10 blev for nylig udgivet med den stabile version, der kommer ud i nær fremtid. Ubuntu er kommet langt siden version 11.04. I dette indlæg vil vi undersøge de nye funktioner og ændringer, der er kommet med Ubuntu 11.10. Til at begynde med kan vi nævne, at Oneiric er meget hurtigere end sin forgænger, og nogle af enhedens hænger synes at være blevet løst. Når det er sagt, behøver nogle hiccups stadig at blive sorteret, da nogle gamle hardwarebrugere kan opleve kompatibilitetsproblemer med den nye GUI-grænseflade. Tjek nye funktioner og skift efter hoppet.

Login Screen

Desværre er den klassiske menu blevet slettet og nu kan brugere logge ind med enten Unity 2D eller 3D-skrivebordet. Du kan også få Gnome 3 fra Ubuntu repositories som et ekstra skrivebordsmiljø. Med tandhjulikonet på loginskærmen skal du vælge Unity 2D eller Unity 3D som skrivebordsmiljø. For at installere Gnome 3 kan du simpelthen bruge følgende kommando:

sudo apt-get install gnome-shell

Bemærk: Det anbefales at oprette system backup, inden du installerer Gnome 3 på grund af dens historie af problemer med Ubuntu.

Ubuntu Software Center

Ubuntu 11.10 Software Center kommer med et nyt udseende. Det er blevet portet til GTK 3 og har derfor en revitaliseret grænseflade med et stilfuldt nyt ikon. Talrige softwarecenterkategorier er placeret vandret øverst i hovedvinduet sammen med en renere og lettere at sortere Nautilus-baseret interface.

Nautilus 3 File Manager

Taler om Nautilus, kommer Ubuntu 11.10 med en forenklet Nautilus filhåndtering. Oneric bruger Nautilus 3 og giver en tabbed interface med muligheden for at bruge flere faner til at åbne flere mapper i samme vindue.

Udseendeindstillinger

Ubuntu Ambiance and Radiance-temaerne er også blevet sendt til GTK3 sammen med ændringer foretaget i udseendeindstillingerne for at give en mere forenklet metode til at skifte mellem temaer. Nu kan du ændre temaerne ved hjælp af en drop-down boks nederst på tapet dialogen og vælg baggrunde, farver og gradienter fra Baggrundsbilleder Drop down menu.

Window Button Adfærd

Vinduets knapper adfærd i Ubuntu 11.10 er lidt ændret. Menuknapperne for maksimerede vinduer afsløres kun af musemarkøren og er som standard gemt. Dette holder Gnome-panelet ryddeligt og viser kun knapperne, når det er nødvendigt.

Ny Dash Button

Måske er en af ​​de største ændringer i brugergrænsefladen og navigationsindstillingerne kommet til Unity Launcher. For eksempel er Dash-knappen blevet flyttet nedad for at se mere integreret sammen med Unity Launcher med et stilfuldt nyt ikon.

Unity Dash

Unity Dash kommer nu med sine egne Window Controls, som har gjort det lettere at sortere applikationer, filer og mapper. Dette er meget bedre end tidligere Unity Dash, som havde lidt svært at bruge Unity Dash på grund af ingen klar klassificering af genstande.

Unity Lens

De oneriske filterknapper giver nu mulighed for at udføre en mere raffineret søgning inden for separate kategorier for fil, musik og applikationer. Med andre ord kan du bruge fil-, musik- og applikationslinsen med et mere avanceret filter, der gør det muligt at udføre søgning i henhold til vurderinger af applikationer og andre elementer.

Strømmenu

Ubuntu-power-menuen leveres nu med vigtige muligheder, herunder skærm, Bluetooth-enheder, opstartsprogrammer, printere, USB-enheder og systemopdateringer.

Unified Messaging Menu

Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot har en samlet meddelelsesmenu, som kan bruges til at indstille din status eller sende en ny opdatering via Gwibber. Som vi alle ved, understøtter Gwibber ledelsen af ​​mange forskellige sociale netværk og micro blogging konti, herunder Facebook, Twitter, Flickr, osv. Det bliver ret bekvemt at have en messaging menu, der giver mere robuste Ubuntu Messaging Menu muligheder for styring af sådanne konti.

Alt + Tab Preview

Ubuntu Alt + Tab preview har nu et mere Mac OS X lignende udseende.

Der har været en række nye standardprogramændringer og opgraderinger, der har fundet sted i Ubuntu 11.10. Nogle af de store applikationer ændres, og opgraderinger omfatter følgende.

Mozilla Thunderbird erstatter evolution

Mozilla Thunderbird 7 leveres forudinstalleret med Ubuntu 11.10 og har erstattet den gamle Evolution mail-klient. Thunderbird 7 er kommet med flere rettelser til brugergrænsefladen, forbedringer af vedhæftningshåndtering, en ny funktion til at udskrive et resumé af udvalgte e-mail-samtaler og mere.

Firefox 7 kommer til Ubuntu 11.10

Firefox 7 er standardbrowseren til Ubuntu 11.10. Dette ser ud til at være i tråd med den seneste opdaterede Mozilla-opgradering, da det fremgår, at Ubuntu-udviklere ønsker at måske inkludere Firefox 9, når deres næste store udgivelse tager plads. Da Firefox opgraderer sine versioner med nogle få uger (i hvert fald indtil de næste 2-3 versioner), er det derfor vigtigt at have Firefox 7 forudinstalleret med Ubuntu 11.10. Firefox 7 er kommet med mere under hood ændringer end ekstra funktioner. Nogle af forbedringerne i Firefox 7 omfatter lavere hukommelsesforbrug, betydelige hastighedsforbedringer, fejlrettelser og lignende.

Deja Dup Backup

Deja Dup Backup er inkluderet i Ubuntu 11.10. Hvis du gerne vil finde ud af, hvordan du bruger dette fantastiske backupværktøj, kan du se vores vejledning her.

Libre Office 3.4

Ubuntu 11.10 indeholder den nye og forbedrede opgradering af Libre Office, dvs. version 3.4. Libre Office 3.4 leveres med Redesigned Move / Copy Sheet dialog, Farvekort, fejlrettelser mv.

Ubuntu 11.10 synes at være et meget forbedret og æstetisk tiltalende operativsystem end version 11.04. Betaversionen har i øjeblikket nogle få fejl og har brug for noget arbejde med det nye Unity 3D-miljø. Gnome 3 synes stadig at lide af nogle få problemer, og det maksimerede vindue i Libre Office kan ende med at gemme vindueknapperne. Du kan downloade beta 1 versionen af ​​Ubuntu 11.10 fra downloadlinket nedenfor.

Bemærk: Da dette er betaversionen, kan brugere overveje nogle funktionalitetsproblemer og fejl.

Download Ubuntu 11.10

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer