Sådan installeres UKUI Desktop Environment på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres UKUI Desktop Environment på Linux
Sådan installeres UKUI Desktop Environment på Linux
Anonim

UKUI er det primære desktop miljø for Ubuntu Kylin. Kylin er et spin af Ubuntu for Kina og det kinesiske marked. Målet med dette miljø er at lave et Linux-operativsystem, der ligner Microsoft Windows. I denne vejledning går vi over, hvordan du får UKUI-skrivebordsmiljøet til Ubuntu Kylin, der arbejder på Ubuntu, Arch Linux og Debian. Denne vejledning er perfekt til dem, der ikke taler kinesisk, og ønsker ikke at bruge Kylin, men som udseendet af skrivebordsmiljøet og vil bruge det.

Bemærk: Før du forsøger at installere UKUI-skrivebordet, skal du huske på, at der er nogle specifikke krav til at bruge det. For at bruge UKUI på din Linux-pc skal du have Ubuntu 18.04, Debian Buster (testning) eller den nyeste version af Arch Linux.

Ubuntu Instruktioner

Fra Ubuntu 18.04 er UKUI og resten af Kylin-ressourcerne tilgængelige via de vigtigste softwarekilder. At have UKUI tilgængelig her er en lettelse, fordi Ubuntu-brugere plejede at interagere med en tredjeparts PPA for at få det.
Fra Ubuntu 18.04 er UKUI og resten af Kylin-ressourcerne tilgængelige via de vigtigste softwarekilder. At have UKUI tilgængelig her er en lettelse, fordi Ubuntu-brugere plejede at interagere med en tredjeparts PPA for at få det.

Hvis du vil installere UKUI-skrivebordsmiljøet på din Ubuntu Linux-pc, skal du starte et terminalvindue. I terminalvinduet skal du køre opdatering kommandoen og tjek for eventuelle opdateringer.

sudo apt opdatering

Efter opdatering af Ubuntu er det på tide at installere alle de nyeste softwareopgraderinger. Gå ikke over denne del! UKUI vil køre bedst med en opdateret version af Ubuntu! I terminalen skal du køre opgradering kommando.

sudo apt opgradering -y

Endelig skal du installere desktop-miljøet i UKUI til Ubuntu 18.04.

sudo apt install ukui-control-center ukui-desktop-miljø ukui-desktop-miljø-kerne ukui-desktop-miljø-ekstraudstyr ukui-indikatorer ukui-media ukui-media-fælles ukui-menu ukui-menuer ukui-panel ukui-panel -common ukui-power-manager ukui-power-manager-fælles ukui-screensaver ukui-screensaver-fælles ukui-session-manager ukui-settings-daemon ukui-settings-daemon-common ukui-settings-daemon-dev ukui-window- skift -y

Debian-instruktioner

UKUI er på Debian Linux, så hvis du er fan af Debian og interesseret i at prøve Ubuntu Kylins smarte Windows-lignende skrivebordsmiljø, har du held og lykke. Du bør dog vide, at du bruger UKUI på Debian; du skal køre Debian Testing, da den endnu ikke er i den stabile afdeling.

Bemærk: da UKUI kun er tilgængelig til Testing på Debian på nuværende tidspunkt, må du ikke prøve det, medmindre du er en erfaren Debian-bruger. Hvis du skal have UKUI, skal du prøve at gå med Ubuntu i stedet.

Inden du installerer UKUI, skal du overgå din eksisterende Debian-installation til "Testing" -afdelingen. Efter at have skrevet denne vejledning er Debian Testing Buster. For at lære at overføre din nuværende udgivelse af Debian Linux til Buster, følg vores vejledning her. Når du er færdig, skal du følge trinene herunder for at få UKUI.

Trin 1: Check for opdateringer på Debian med apt-get opdatering kommando.

sudo apt-get opdatering

Trin 2: Installer alle ventende opdateringer ved hjælp af opgradering værktøj.

sudo apt-get opgradering -y

Trin 3: Installer alle de nødvendige UKUI-pakker.

sudo apt-get install ukui * libukui * ukwm

Arch Linux Instruktioner

Arch Linux har desktop-miljøet UKUI tilgængeligt takket være Arch Linux AUR. For at installere det skal du åbne et terminalvindue og følge nedenstående trin.

Trin 1: Det er ikke muligt at installere AUR-pakker uden Git og Base-devel-pakkerne. I terminalen skal du bruge Pacman-manager og installere dem.

sudo pacman -S git base-devel

Trin 2: Bruger git værktøj, gør a git klon af det seneste UKUI AUR snapshot.

git klon git klon https://aur.archlinux.org/ukui-desktop.git

Trin 3: Med CD kommando, flyt din terminalsession fra hjemmemappen til den nye ukui-desktop vejviser.

cd ukui-desktop

Trin 4: Generer en installerbar UKUI Desktop-pakke til Arch Linux med makepkg kommando. Husk, at når du opbygger denne software, afhænger afhængigheder nogle gange ikke. Hvis dette sker for dig under pakkeopbygningen, skal du tilfredsstille afhængighederne manuelt.

Alle afhængigheder for UKUI er placeret nederst på den officielle AUR-side.

makepkg -si

Installer UKUI Desktop fra Source

UKUI Desktop-miljøets kildekode er tilgængelig for dem, der ønsker at bruge det på et mindre understøttet skrivebordsmiljø. For at få det til at fungere, skal du installere Git og trække dataene ned til din Linux-pc.
UKUI Desktop-miljøets kildekode er tilgængelig for dem, der ønsker at bruge det på et mindre understøttet skrivebordsmiljø. For at få det til at fungere, skal du installere Git og trække dataene ned til din Linux-pc.

git klon https://github.com/ukui/ukui-desktop

Med koden på din Linux-pc, CD ind i ukui-desktop folder.

cd ukui-desktop

Kør autogen.sh manuskript. Udførelse af dette script vil generere de nødvendige byggefiler, kontrollere og sikre, at alle afhængigheder er installeret mv.

./autogen.sh

Hvis autogen.sh script kører med succes bygningen kan begynde. I terminalen skal du starte opsamlingen af UKUI Desktop-miljøet med lave kommando. Bemærk: At bygge et helt skrivebordsmiljø tager tid. Vær tålmodig, og luk ikke terminalvinduet.

lave

Når kodekompilatoren er færdig med at opbygge UKUI, er det sikkert at installere det på din Linux-pc. I terminalen skal du bruge gøre installationen kommando (med sudo privilegier) installere den på din Linux-pc.

sudo gør installationen

Populært emne.