loader
bg-category
Sådan ændres et bogmærkefavicon i Chrome

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Når du bogmærker et websted, gemmes det med sidetitlen, og det lille ikon kaldes et favicon. Favicon er i de fleste tilfælde en mindre version eller en forkortet version af et websites logo, der gør det nemt at identificere hvilken hjemmeside en side er fra. Det er nyttigt både når du browser og åbner bogmærker, og når du har flere faner åbne i din browser. Når du besøger et websted, hentes dets favicon i det øjeblik. Favikoner til dine bogmærker hentes, når du gemmer dem. Hvis du vil, kan du ændre et bogmærkefavicon på Chrome til noget andet.

Skift et bogmærkefavicon

For at ændre et bogmærkefavicon i Chrome har du brug for to ting; en udvidelse kaldet Bookmark Favicon Changer, og et billede der erstatter den originale favicon med. Dette billede skal være 16 × 16 i størrelse og i PNG-format. Du kan bruge et hvilket som helst billede, du ønsker, og ændre størrelse og konvertere det med IrfanView.

Installer udvidelsen og højreklik på dens ikon ud for URL-linjen. Fra kontekstmenuen skal du vælge 'Indstillinger'.

Dette åbner en ny fane, der angiver alle dine bogmærker. Udvid en mappe med bogmærker, og vælg det bogmærke, du vil ændre favicon for. Højreklik på det bogmærke, du vil ændre favicon for, og vælg 'Change Favicon' i kontekstmenuen.

Dette åbner dialogboksen Vælg fil. Vælg den favicon-billedfil, du vil bruge. Der åbnes et andet mindre vindue, der viser dig fremskridt. Dette vindue kan tage lidt tid at åbne, og det vil også tage lidt tid at færdiggøre. Udvidelsen har en indbygget logfremviser, som ofte rapporterer, at en ændring har mislykkedes, selvom den ikke har det.

Når du får feedback i logfilen, skal du kontrollere, om favicon er ændret. Det ændres både på udvidelsens kontrolpanel og i bogmærkebjælken. I skærmbilledet nedenfor kan du se, at favicon for et Imgur-link er blevet ændret.

Denne udvidelse virker, men det er lidt buggy på grund af hvordan det virker. Favicons gemmes grundlæggende i filer, når du gemmer bogmærker. Hvis du har tid og teknisk knowhow til det, kan du nok ændre det selv ved at bruge mere end Notesblok til at oprette og redigere en HTML-fil. Udvidelsen gør alt dette til dig, men nogle gange undlader det at læse / skrive til filen. Andre gange undlader det at få adgang til det.

Hvis udvidelsen ikke virker, prøv to ting; Luk din browser (alle forekomster, windows og faner), og åbn den igen. Brug udvidelsens indbyggede værktøj til at nulstille favicons for alle dine bogmærker, og prøv derefter at ændre det.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer