loader
bg-category
Sådan installeres RawTherapee Image Processing Tool på Linux

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Har du brug for et korrekt råbehandlingsværktøj på din Linux-pc? Tjek RawTherapee-billedbehandlingsværktøjet. Det er en applikation, der specialiserer sig i at analysere, redigere, mærke og styre mange typer digitale fotografier.

RawTherapee har fremragende Linux support og har detaljerede instruktioner for alle de almindelige Linux distributioner. For at installere det skal du køre Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora eller OpenSUSE. Alternativt, hvis du ikke bruger nogen af ​​disse distributioner, skal du kunne udføre og køre ting som AppImages.

Bemærk: Udover at køre på Linux har RawTherapee også en Windows og Mac OS-version.

Ubuntu

RawTherapee-billedbehandlingsværktøjet har noget ret godt support til Ubuntu, og dets derivater i form af en software-PPA. For at aktivere dette personlige pakkearkiv skal du åbne et terminalvindue. Indsæt følgende kommando i terminalvinduet.

sudo add-apt-depot ppa: dhor / myway

PPA'er er let opstillet i Ubuntu, men de er ikke fuldt funktionelle, før systemet har mulighed for at tilføje det til softwarekataloget. For at gøre dette skal du køre opdatering kommando.

sudo apt opdatering

Kører opdatering kommando giver Ubuntu mulighed for at kontrollere alle softwarekilder til nye pakker, opdatere udgivelsesfilerne osv. Når denne kommando er færdig, vil RawTherapee PPA være fuldt tilgængelig. Men før du fortsætter, skal du afslutte opdateringen med opgradering kommando.

sudo apt opgradering -y

Ubuntu er opdateret, og appen er klar til at installere. Grib det medinstallerekommando.

sudo apt installere rawtherapee

Debian

RawTherapee har et ganske godt fællesskab, og som følge heraf har programmet støtte til mange forskellige Linux-distributioner - herunder Debian.

Installation af softwaren på Debian kræver interager med OpenSUSE Build Service. Officielt arbejder kun Debian Stable og Old Stable (version 8). For at starte installationen skal du åbne en terminal og tilføje software repo til dine software kilder.

Debian 9

sudo echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/rawtherapee/Debian_9.0/ /' >> /etc/apt/sources.list.d/rawtherapee.list

Debian 8

sudo echo 'deb http://download.dk/

Med softwarekilden tilføjet til Debian er det tid til at bruge opdatering kommando. Opdatering gør det muligt for systemet at kontrollere, om det nye softwareopbevaringssted er tilgængeligt.

sudo apt-get opdatering

Kører opdatering kommandoen på Debian vil gøre det muligt for systemet at oprette nye softwarekilder. Derudover vil det kontrollere for eventuelle softwareopdateringer, som du kan installere ved hjælp af opgradering kommando.

sudo apt-get opgradering -y

Med alt opdateret på Debian, installer RawTherapee.

sudo apt-get installere rawtherapee

Arch Linux

Arch Linux-brugere har nogle få måder at installere RawTherapee-billedbehandlingsværktøjet på. I denne vejledning vil vi fokusere på det tredjeparts softwareopbevaringssted, som udviklerne giver. Tredjeparts software repository er bedre end AUR-versionen, da det giver brugerne mulighed for at få konstante opdateringer uden at skulle snuble sammen med kompilering af pakker.

Bemærk: Vil du have AUR-versionen? Grib det her.

Åbn din Pacman-konfigurationsfil ved hjælp af Nano. Indsæt koden nedenfor i den nederst på filen.

[Home_rawtherapee_Arch_Extra]SigLevel = AldrigServer = http://download.opensuse.org/repositories/home:/rawtherapee/Arch_Extra/$arch

Gem filen i Nano med Ctrl + O og forlad editoren ved at trykke på Ctrl + X. Når du har forladt Nano, skal du synkronisere Pacman igen for at aktivere det nye RawTherapee-softwarelager.

sudo pacman -yyuu

Endelig installer RawTherapee ved hjælp af Pacman-værktøjet.

sudo pacman -S rawtherapee

Fedora

RawTherapee applikationen kan nemt opstilles på Fedora Linux, og brugere kan forvente regelmæssige opdateringer takket være OpenSUSE Build Service. Officielt støtter RawTherapee enhver version af Fedora, fra version 25 til 28. Der er ingen tvivl om, at de i fremtiden vil opdatere den med støtte til fremtidige udgivelser også.

For at oprette RawTherapee Fedora repo, skal du åbne en terminal og køre følgende kommando.

Bemærk: Skift X til versionen af ​​Fedora, du vil have RawTherapee til at køre på.

sudo dnf config-manager --add-repo http://download.opensuse.org/repositories/home:rawtherapee/Fedora_X/home:rawtherapee.repo

Afslut installationsprocessen ved at installere RawTherapee applikationen på din Fedora Linux PC.

sudo dnf installere rawtherapee

OpenSUSE

Er du en OpenSUSE-bruger, der søger at installere RawTherapee-billedbehandlingsværktøjet? Heldig for dig, det er super nemt at installere og konfigurere. For at gøre det skal du først tilføje tredjeparts softwarelager.

OpenSUSE Leap 15.0

sudo zypper addrepo http://download.opensuse.org/repositories/home:rawtherapee/openSUSE_Leap_15.0/home:rawtherapee.repo

OpenSUSE Leap 42.3

sudo zypper addrepo http://download.opensuse.org/repositories/home:rawtherapee/openSUSE_Leap_42.3/home:rawtherapee.repo

OpenSUSE Tumbleweed

sudo zypper addrepo http://download.opensuse.org/repositories/home:rawtherapee/openSUSE_Tumbleweed/home:rawtherapee.repo

Når du har tilføjet de nye softwarekilder, skal du køre zypper opdatering kommando.

sudo zypper opdatering

Endelig skal du installere RawTherapee på OpenSUSE med:

sudo zypper installere rawtherapee

Generiske Linux-instruktioner via AppImage

RawTherapee har støtte til næsten alle mainstream-versioner af Linux. Når det er sagt, kan de ikke dække dem alle. For at gøre det godt, giver udviklerne en AppImage tilgængelig. Denne AppImage kan køre RawTherapee fotograferingsprogrammet på alle versioner af Linux, uanset distributionsdetaljer. Hvis du er på en uklar Linux-distribution, der ikke nyder førsteklasses support, er dette din bedste mulighed.

For at få AppImage-arbejdet, download filen og ændre tilladelserne til det, så det kan udføres som et program.

wget https://rawtherapee.com/releases_head/linux/RawTherapee-releases-5.4.AppImage sudo chmod + x RawTherapee-releases-5.4.AppImage

Dernæst lav en ny AppImage-mappe for at forhindre, at RawTherapee-eksekverbare filer slettes.

mkdir -p ~ / AppImages

Flyt RawTherapee til den nye mappe, og kør AppImage for første gang.

mv RawTherapee-releases-5.4.AppImage ~ / AppImages cd ~ / AppImages /./RawTherapee-releases-5.4.AppImage

Running RawTherappee fra terminalen starter øjeblikkeligt applikationen.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer