loader
bg-category
Kan VPN'er besejre Tiered Internet Packages?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Der er ingen mangel på nyhedshistorier om netneutralitet, tiered internetpakker og internet hurtige baner i disse dage. Med internetfriheder på huggeblokken har mange webbrugere været på udkig efter alternative metoder til at sikre deres online rettigheder, selvom netneutralitet ophæves. Virtuelle private netværk (VPN'er) er en af ​​de mest populære metoder til at være sikker og anonym online. At køre en VPN kan hjælpe med at holde din 'net fri og åben, men de er ikke one-stop-løsninger til alle ting, der er relateret til netneutralitet.

Grundlæggende om Net Neutralitet

Netto neutralitet refererer til indhold agnostisk internetadgang, der ikke styres, filtreres eller formes af eksterne parter. Med netneutralitet på plads kan enhver gå online, besøge enhver hjemmeside og forvente at se det samme indhold som alle andre i verden, alle leveret med samme hastighed. Det kaldes undertiden som et "dumt rør" eller "dumt netværk", da tjenesten blot skal sende anmodninger frem og tilbage uden at overvåge eller forstyrre andres aktiviteter.

Mange lande rundt om i verden har cementeret netneutralitetslove på plads, hvilket forbyder enhver form for regering eller virksomheders indblanding i det frie og åbne internet. Andre kæmper konstante kampe mellem brugere og internetudbydere (ISP'er), der søger at øge deres fortjenstmargener ved at fjerne grundlæggende friheder. USA har været sammenblandet i denne kamp siden 2014, hvor der blev stemt om nogle ekstremt vigtige ophævelser i 2017.

Beskyttelse af netneutralitet betyder at holde begrebet fri tale som en kerne lejer af online adgang. Vi er vant til en digital verden, der ikke lægger hindringer på det indhold, vi interagerer med. At miste netneutralitet betyder at opgive disse rettigheder. Internetudbydere vil have fuldstændig kontrol over, hvad vi ser, og hvor meget vi betaler for at se det. Nedenfor er et par af de største problemer for internetbrugere i USA, hvis netneutralitetslove ophæves.

Internet Fast Baner

Betalede prioritering planer angribe både virksomheder og web-brugere på samme tid. Ordningen fordeler i det væsentlige internetadgang i to grupper: en langsom bane og en hurtig bane. Alle hjemmesider og alle hjemmebrugere falder som standard i kategorien langsom lane, hvor de får adgang til websteder ved et hastighedsindstillet og kunstigt håndhævet af internetudbyderen. Hvis en virksomhed ønsker at deres indhold skal leveres hurtigere, skal de betale internetudbyderen for at komme ind i den pågældende bane. Det samme gælder for brugere. Hvis du vil have hurtig adgang til hurtige websteder, skal du åbne din tegnebog og begynde at forkaste kontanterne.

Bortset fra at være tydelige greb for penge af internetudbydere, hurtige baner hurtige virksomheder, der ikke har råd til at betale for øgede hastigheder. Dette giver store og etablerede virksomheder mulighed for at dominere onlineverdenen, forvirrende innovation og forhindre nye ideer i at tage fat. En undersøgelse fra 2009 viste, at internetbrugere ikke er villige til at vente på mere end et enkelt sekund for en side at indlæse. Enhver virksomhed, der ikke betaler for hurtigbanetilgang, kan miste op til 11% af deres kunder, alt sammen fordi internetudbyderne ønskede at tjene flere penge.

Websted Adgangspakker

En lige så chillende effekt at tabe netneutralitet er ideen om adgang til webstedspakker. Nu, hvis du ønsker at besøge et websted, en hvilken som helst hjemmeside, skal du kun indtaste webadressen. Uden garanterede netneutralitetslove på plads kan ISP'er blokere websteder og tvinge dig til at opgradere din plan før du logger ind. Forestil dig ikke at kunne se YouTube-videoer, kontrollere Facebook-meddelelser eller gennemse tilfældige websites uden at betale en præmie til din internetudbyder. Planer som disse er en realitet i nogle områder af verden, og de kan blive almindelige i USA, hvis netneutralitet går tabt.

Krypteringens rolle i net neutralitet

Det "dumme netværk" af netneutralitet betyder, at alle oplysninger behandles ens. Det er muligt for internetudbydere at se på hver pakke med data for at afgøre, hvilken bruger der er anmodet om, hvad dens indhold er, og hvor den tilsigtede destination ligger, men det er normalt ikke gjort for at opnå hurtighed og effektivitet. I øjeblikket er netneutraliteten fjernet, men internetudbydere vil inspicere og logge hver pakke data og bruge disse oplysninger til at kontrollere, hvad du ser, og hvordan du ser det.

Hvordan kryptering fungerer

Det er her, hvor krypteringen kommer i spil. Den grundlæggende ide bag kryptering er, at hver pakke data bliver pakket ind i et lag af ekstremt kompleks kode. Denne kode er bygget ud af det umulige at løse matematiske problemer skabt af krypteringsalgoritmer. Den eneste måde at se, hvad der er inde i den krypterede pakke, er at bruge en kodet nøgle oprettet, da dataene blev krypteret i første omgang. Din computer har en af ​​disse nøgler, og den betroede part, der krypterede oplysningerne, har en anden. Dette skaber en slags privat tunnel, der nemt kan omgå ISP-snooping-indsatsen.

Når en internetudbyder ser på en krypteret pakke, er alt, hvad de ser, at den er krypteret. De kan ikke fortælle hvad der er inde, eller hvor det i sidste ende er på vej, kun at det er et stykke data, de skal passere til en anden destination. Ved kryptering kan en internetudbyder ikke fortælle, om du forsøger at få adgang til Facebook eller Wikipedia, hvilket betyder, at de får en vanskelig tid til at afgøre, om de skal begrænse eller tillade adgang.

Hvordan VPN'er bruger kryptering

Kryptering bruges af utallige websteder, virksomheder, banker og andre sikkerhedsbevidste enheder. Det er ikke ligefrem en sjælden ting i disse dage! Faktisk, hver gang du ser "https" i din weblinebjælke i stedet for blot "http", får du adgang til krypteret information. Det er sandsynligt, at din egen mobiltelefon gemmer sine data i krypteret format.

Med en VPN bliver data låst i kryptografiboksen, før den forlader din enhed. Du skriver på et websted, VPN-softwaren krypterer anmodningen, og denne anmodning sendes via din internetudbyder. Internetudbyderen kan ikke dechiffrere dataene og overfører det blot til VPNs servere. Din VPN dekrypterer derefter dataene ved hjælp af de rigtige taster, henter de ønskede data, krypterer pakkerne igen og sender dem tilbage gennem den private tunnel. Hele processen er kun lidt langsommere end en standard internetforbindelse, men den er meget mere privat og sikker.

VPN'er og Net Neutralitet

VPN'er gør to vigtige ting for brugere: anonymitet og kryptering. Den førstnævnte maskerer din identitet og placering ved at routere trafik gennem ikke-lokale servere. Sidstnævnte indpakker hver pakke med data i kryptografisk kappe for at gøre det umuligt at dechiffrere. Begge disse arbejder sammen for at hjælpe med at holde din internetadgang åben selv i lyset af statens niveau censurblokke eller ISP-gasreguleringskontrol. Selvom netneutralitet går tabt, kan det være muligt at bevare nogle af dine friheder ved hjælp af en VPN.

Hvordan VPN'er kan hjælpe

De fleste af, hvad VPN'er gør, finder sted på din lokale enhed. Kryptering og identitetsforvirring kan gå langt for at afhjælpe problemer, der opstår som følge af tabet af netneutralitet. I teorien kan VPN'ere hjælpe med at bryde igennem barrierer som tierede internetpakker, begrænsede websiteplaner, simplistiske gasreguleringsmetoder og endda blokerede søgemaskine resultater. Intet af dette er garanteret, og derfor er netneutralitet et uhyre vigtigt problem, selvom du har et godt VPN.

Hvor effektive VPN'er vil være uden netneutralitet, er fortsat at se. Det hele afhænger af, hvilke kontrolmetoder internetudbydere implementerer og hvordan de sætter dem i praksis. Den triste sandhed er, at for hver censurbrudsmetode, som VPN'er bruger, har internetudbydere måder at kæmpe tilbage.

VPN'er vs Tiered Internet-pakker

Ved hjælp af en kombination af kryptering og anonymiseringspraksis har VPN'er mulighed for at bryde igennem bestemte opsætninger af internetpakker. Det hele afhænger af, hvordan ISP strukturerer blokeringssystemet på deres ende, dog. Nogle af de mere grundlæggende metoder scanner blot indgående pakker, sammenligner anmodningen til tierede webstedslister, og beslutter derefter, om trafikken skal tillades eller ej. VPN'er gør kort indsats for disse bestræbelser, men ISP'er vil sandsynligvis træffe stærkere foranstaltninger for at forhindre dette i at ske, f.eks. Tilpasning af konti eller dyb pakkeinspektion.

Hvilke VPN'er kan ikke løse

Selvom internetudbydere kun bruger de grundlæggende foranstaltninger mod krypteret internetadgang, er der stadig visse begrænsninger, VPN'er vil ikke kunne komme rundt. Internet hurtigbaner er øverst på listen, da det er nemt for en internetudbyder at oprette en hvidliste, der gør det muligt for premiummedlemmer højere hastigheder, mens de dumper alle andre, herunder anonyme VPN-brugere, ind i den langsomme vej. Datakabler er også helt upåvirket af VPN'er. Faktisk kan VPN'er faktisk føje til mængden af ​​data, du spiser, hvilket får dig til at nå din grænse hurtigere end beregnet.

Endelig strækker problemerne med netneutralitet langt ud over det, vi ser på vores computere og mobiltelefoner. VPN'er er begrænset til slutbrugeren og har ingen indflydelse på små virksomheder, der forsøger at få fodfæste i onlineverdenen. De langvarige resultater af at miste netneutralitet kan simpelthen ikke reddes ved at køre en VPN.

Hvordan internetudbydere kan slå VPN'er

Ud over problemer, VPN'er ikke kan påvirke, kan internetudbydere også anvende specifikke foranstaltninger for at forhindre folk i at bruge VPN'er. Krypteret trafik sendes som regel via en anden port. Hvis en internetudbyder blokerer den port, kan ingen af ​​dine data komme igennem. Internetudbydere kan også blokere VPN IP-adresser eller stille gasforbindelserne til at afholde anonym brug.

Gemmer net neutralitet

I en ideel verden ville vi aldrig skulle bruge en VPN af nogen grund. Hackere ville ikke eksistere, offentlige myndigheder ville ikke spionere på folk, og internetudbydere ville give hurtig service til alle uden at tigge om flere penge. Da vi ikke lever helt i en utopi, skal vi imidlertid gøre alt, hvad vi kan for at redde netneutralitet. Det er det eneste der står imellem os og stadig større internetudbydere. Nedenfor er et par ting du kan gøre for at få din stemme hørt og gemme det åbne internet.

Support Net Neutrality Organisations

Det ser ud til, at enhver virksomhed i verden er ude for at ødelægge vores internet, men der er nogle grupper, hvis eneste formål er at holde det åbent og gratis. Electronic Frontier Foundation (EFF) og Save Internet er to af de mest fremtrædende. EFF selv har gennem årene gjort en fantastisk mængde arbejde for at fremme digitale friheder og privatlivets fred. I kampen for netneutralitet har de implementeret juridiske hold og arbejdet med en række pro-neutralitetskorporationer for at hjælpe med at redde internettet. At deltage i deres opsøgende indsats eller donere penge er begge gode måder at hjælpe yderligere med årsagen til.

Deltag i politik

Beslutningerne om netneutralitet er alle lavet af politikere, hvoraf mange vælges af gennemsnitsborgere. Hvis du bor i USA og vil gøre en forskel, skal du kontakte din kongresmedlem og lade dem vide, hvad du synes om netneutralitet. BattleForTheNet har alle de værktøjer, du har brug for til at lokalisere din repræsentant og komme i kontakt, herunder prøveskrifter, der hjælper dig med at holde dig orienteret.

Afstemning er en anden måde, du kan forme online-scenen. Find ud af, hvornår de næste valg er i din stat, kig ind i kandidaterne og deres holdning til digitale friheder, og stem derefter i deres favør. Dette er en langsom men effektiv metode til forandring, og det hjælper med at sikre et bedre internet for alle på lang sigt.

Bryde internettet

Når tingene bliver hårde, er det tid til at tage drastiske handlinger. Webstedet Break the Internet tilbyder kopiere / indsætte scripts, billeder og informationer, du kan bruge til at sende ind på sociale medier eller konfigurere dit website for at simulere, hvad internettet ville være, hvis spillere som internetudbydere og Ajit Pai har deres vej. Disse foranstaltninger hjælper med at øge bevidstheden og tilskynde endnu flere mennesker til at gribe ind, især når de udnyttes før kritiske afstemningsperioder.

Hvilke VPN'er at bruge

Når det kommer til at besejre tierede internetpakker, er alle VPN'er ikke skabt ens. Du har svært ved at komme igennem enhver form for censur eller paywall barriere ved brug af gratis eller lav kvalitet VPN'er, for ikke at nævne privatlivets bekymringer ved brug af disse tjenester kan medbringe. I sidste ende vil du have en VPN med stærk kryptering, et uanvendeligt ry, en stjernens nullogningspolitik og gode serverhastigheder. Det er en høj ordre at fylde, men vi har fundet et par anbefalede VPN'er, der gør jobbet godt.

1. ExpressVPN

To ting skiller sig ud over ExpressVPN-oplevelsen: hurtighed og brugervenlighed. VPN tilbyder nogle utroligt veldesignede apps til alle større enheder og platforme, hvilket gør hver forbindelse lige så nem som at trykke på en knap. Når du er online, forbliver du sikker med 256-bit AES-kryptering, en god nullogningspolitik og både kill-switch og DNS-lækagebeskyttelse. ExpressVPN tilbyder også 1.700 servere rundt om i verden, så du altid har en hurtig forbindelse til at få dig igennem dagen!

LÆSERHANDLING: Få 3 måneder gratis på ExpressVPNs årsplan og spar 49% Besøg ExpressVPN »

2. IPVanish

IPVanish er kendt for sin fantastiske balance af hastighed og sikkerhed. De fleste VPN'er kæmper for at holde krypteringsprotokoller stærke uden at ofre for hurtige forbindelser. Med IPVanish er det aldrig et problem. Servicens netværk er 850 servere stærke, der alle bærer anonyme data sikret med 256-bit AES-kryptering, DNS-lækagebeskyttelse og en nullogningspolitik. IPVanish er fantastisk til at forblive usynlig online, streaming videoer eller endda downloading torrents anonymt!

Prøv IPVanish med vores eksklusive tilbud! Tilmeld dig i dag og score en 60% rabat på årlige planer, kun $ 4,87 per måned. Du kan endda bruge den syv dages penge tilbage garanti for at prøve, før du køber.

Besøg IPVanish »

3. NordVPN

NordVPN har nogle fantastiske funktioner, der gør det til et godt valg for en hurtig og pålidelig VPN. Det starter med et af de største netværk i branchen, over 2.220 servere i 56 forskellige lande, et nummer der altid er på vej! Du forbliver sikker med en fantastisk nullogningspolitik sammen med 256-bit AES-kryptering, kill-switch og DNS-lækagebeskyttelse sammen med eksklusive NordVPN-funktioner som anti-DDoS-servere, Tor over VPN, dedikerede IP-adresser og dobbeltkrypteringsindstillinger .

Tilmeld dig hurtig og privat VPN-service med NordVPN og få 66% rabat på et to abonnement, bare $ 3,99 om måneden! Alle planer er støttet af en 30-dages pengene tilbage garanti.

Besøg NordVPN »

4. VyprVPN

VyprVPN er et af de bedste VPN'er for at sikre dit online privatliv.Virksomheden ejer og driver et hurtigt netværk af servere, som alle er sikret med 256-bit AES-kryptering, DNS-lækagebeskyttelse og en nullogningspolitik. Endnu vigtigere er selskabets Chameleon-protokol, en vidunderlig og eksklusiv funktion, der pakker pakkemetadata i et ekstra lag af sikkerhed for at besejre dyb pakkeinspektion. Det er et glimrende valg for at bryde gennem censurbarrierer og besejre tierede internetpakker!Tilmeld dig med VyprVPN og spar 50% rabat på din første måned! Hvis du ikke er sikker, tilbyder VyprVPN også en gratis prøveperiode på 3 dage, så du kan teste alt ud, før du går med.

Besøg VyprVPN »

Konklusion

Så kan VPN'er besejre trætte internetpakker? Svaret er måske, men måske ikke. Ingen VPN vil være en alt-i-en-løsning, hvis netneutralitet ophæves, da internetudbydere altid har værktøjer til deres rådighed for at blokere eller begrænse VPN-brugere fra at få adgang til indhold. Det kan være en lang og vanskelig kamp frem og tilbage, alt afhænger af, hvordan afstemningen går, og hvilke internetudbydere må gøre som følge heraf. I mellemtiden er det en god ide at gøre alt, hvad du kan for at bevare netneutraliteten. Har du fået nogle tips til at redde 'net'en? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer