Sådan installeres nye Linux-kerneversioner på OpenSUSE-spring

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres nye Linux-kerneversioner på OpenSUSE-spring
Sådan installeres nye Linux-kerneversioner på OpenSUSE-spring
Anonim

Mange Linux-fans vælger at bruge OpenSUSE Leap på grund af stabilitet. I modsætning til mange andre distroer derude, vælger den at levere et sikkert og stabilt miljø for fagfolk til at arbejde i. For de fleste er Leap perfekt. Men hvis du har ny hardware, kan Leap forårsage nogle problemer for dig. En måde at løse de problemer, der vises ved brug af Linux-distributioner, som OpenSUSE Leap, er at installere nye Linux Kernel-versioner på OpenSUSE Leap.

OpenSUSE Leap er langsom at opgradere kernen, så det er bedst at bare gøre det selv. Derfor går vi over i hvordan man får den absolut nyeste version af Linux-kernen på OpenSUSE. Endnu bedre, vi viser dig, hvordan du bruger den aktuelle version og den nyeste version samtidigt.

Identificer Kernel Version

Det første skridt i opgraderingen af Suse til en ny version af Linux-kernen er at se, hvilken version af Linux-kernen du allerede har. Det er vigtigt at kende din version, så du ved, hvor langt bag dig er i udgivelser. Denne information er let at finde i terminalen med uname kommando:

uname -r

Løb uname med - r switch vil vise frigivelsesversionen af kernen. Dette er alle de oplysninger, du har brug for til at bestemme, hvilken version af Suse's kerne der er på din pc. Hvis du har brug for flere oplysninger, unameer stadig nyttigt. Overvej at prøve ud af - enskift i stedet, da det giver flere oplysninger om kernen, frigivelse og osv.

Image
Image

uname -a

Ændre Kernel Setup

Som standard installerer LEAP kun den stabile kerne. Det er meget ældre end dem, der udgives i Tumbleweed. Det får sikkerhedspatcher og alt det. Men hvis du er interesseret i at blande Tumbleweeds stabilitet med en ny kerne, skal disse indstillinger ændres. For at ændre, hvordan Leap håndterer kernen, skal du åbne en terminal og bruge Nano tekst editor til at ændre Zypper konfigurationsfilen.

sudo nano /etc/zypp/zypp.conf

Inde i zypp.conf filen er der mange ting at redigere. Rul ned og kig efter multiversion.kernels afsnit. Multiversion er vigtig og skal aktiveres. Hvis du aktiverer denne indstilling, kan du beholde den traditionelle kerne, som OpenSUSE Leap leveres med, samtidig med at du får en ny. Det er det bedste fra begge verdener og er den bedste måde at opfylde alle dine behov på operativsystemet.

Image
Image

Ved siden af multiversion.kernels, ændre "nyeste, seneste 1, kører" til "nyeste, nyeste 1, kører, ældste". Når du har ændret koden, skal du gemme konfigurationsfilen ved at trykke på Ctrl + O tastaturkombination. Når zypp.conf er gemt med de nye ændringer, er det sikkert at lukke Nano teksteditoren, der er åben i terminalen. Gør dette ved at trykke på Ctrl + X tastaturkombination.

Tilføjelse af Kernel Repo

Det er nu sikkert at installere en nyere Linux-kernelversion på OpenSUSE Leap, men det er ikke så nemt som at lave en hurtig "zypper install" -kommando for at få den nye Linux-kerne. Sprang bærer ikke nogen nye versioner af Linux-kernen inde i softwarelagerene, der følger med operativsystemet, bare hovedlinjen du bruger.

I stedet skal du tilføje et andet software lager. Specielt skal du bruge Zypper til at tilføje kernel repo. Denne repo har dusinvis af forskellige kerner, herunder den absolutte nyeste Linux-kerne.

Inde i et terminalvindue få en rodskal med sukommando.

su -

Nu, da skallen har rodadgang, skal du bruge Zypper-pakkehåndteringsværktøjet til at tilføje kernelageret:

zypper ar -f https://download.opensuse.org/repositories/Kernel:/HEAD/standard/ kernel-repo

Tilføjelse af den nye kernel repo til Leap skal straks udløse nye opdateringer. Du bør dog ikke forsøge at installere opgraderinger på den traditionelle måde. I stedet skal du følge instruktionerne nedenfor for at gøre en "dist-upgrade".

Installer Ny Kernel

Installation af en nyere version af Linux-kernen på OpenSUSE Leap kræver en opgradering. Det er dog ikke en normal opgradering, hvor hele operativsystemet får nye pakker. I stedet fortalte vi Suse at kun foretage en distributionsopgradering fra kernelageret. Hvis du gør det på denne måde, betyder det kun, at Linux-kernens aspekt af operativsystemet vil blive ændret.

Bemærk: Selvom Suse vil opgradere til en ny kerne, vil den gamle version blive opbevaret, takket være aktivering af denne funktion tidligere i guiden.

For at gøre kernelopgraderingen på Suse skal du åbne en terminal og få en rodskal med su kommando.

su -

Efter at have fået rod, udfør følgende kommando og installer den nyeste version af Linux-kernen på OpenSUSE-spring.

zypper dist-upgrade -r kernel-repo

Lad terminalen gøre dens ting, og installer den nye version af Linux på din pc. Når du er installeret, skal du genstarte din Linux-pc. Når du logger ind igen, bruger du den nyeste version af Linux på OpenSUSE Jump!

Populært emne.