Bedste Traceroute-alternativer: Vælg fra GUI, Command-line eller Online Tools

Indholdsfortegnelse:

Bedste Traceroute-alternativer: Vælg fra GUI, Command-line eller Online Tools
Bedste Traceroute-alternativer: Vælg fra GUI, Command-line eller Online Tools
Anonim

Traceroute - eller spor hvis du kommer fra Windows verden - er sammen med ping et af de mest grundlæggende netværk fejlfinding værktøj. Som navnet antyder vil traceroute spore ruten fra en computer til en anden. Det er et ret nyttigt værktøj, som ikke kun vil teste forbindelsen til en vært, men også afsløre meget om vejen til derhen og nogle problemer, der kan plage det. Men lige så nyttigt som traceroute er det også et ret begrænset værktøj. Heldigvis har mange udviklere arbejdet på at skabe bedre versioner af traceroute. Dette er hvad denne artikel handler om. Vi afdækker nogle af de bedste alternativer til traceroute. Vi har en blanding af GUI og kommandolinjeværktøjer og endda et par online værktøjer.

Før vi afslører vores top 5 alternativer til traceroute, starter vi med at forklare, hvad traceroute er, og hvordan det fungerer. Vi diskuterer derefter nogle af begrænsningerne i værktøjet. Og for at imødegå begrænsningerne diskuterer vi den mulige forbedring, der kunne gøres til traceroute. Vi vil forsøge at definere vores ideelle "traceroute på steroider". Når vi er færdige med al denne teori, vil vi dykke lige ind i vores kerneemne og gennemgå de bedste fem traceroute-alternativer, vi kunne finde. Vi har tre lokalt installerbare pakker og to online-værktøjer.
Før vi afslører vores top 5 alternativer til traceroute, starter vi med at forklare, hvad traceroute er, og hvordan det fungerer. Vi diskuterer derefter nogle af begrænsningerne i værktøjet. Og for at imødegå begrænsningerne diskuterer vi den mulige forbedring, der kunne gøres til traceroute. Vi vil forsøge at definere vores ideelle "traceroute på steroider". Når vi er færdige med al denne teori, vil vi dykke lige ind i vores kerneemne og gennemgå de bedste fem traceroute-alternativer, vi kunne finde. Vi har tre lokalt installerbare pakker og to online-værktøjer.

Hvad er Traceroute?

Definitionen af Traceroute fra Wikipedia er ret ligetil: "Traceroute er et diagnostisk værktøj til computernetværk til visning af ruten (sti) og måling af forsendelsesforsinkelser af pakker på tværs af et internetprotokol (IP) -netværk". Så godt som beskrivelsen er, undlader det at give meget detaljer om, hvad det konkret er. Vi vil forsøge at forklare. Traceroute vil fortælle dig IP-adressen på hver router, der er placeret mellem din computer og den eksterne computer. Men det er ikke alt, traceroute vil også rapportere om responstid for hver af disse routere.

Traceroute er et meget gammelt værktøj. Den første version blev frigivet tilbage i 1987. Dette er over 30 år siden; en evighed i computer år. Det er også et meget almindeligt værktøj. Først introduceret på Unix-operativsystemet, er den nu til stede på alle Unix-lignende operativsystemer, herunder Linux og OS X. Det blev endda til porten til Windows-platformen, hvor den blev omdøbt til at spore af grunde, som jeg aldrig har kunnet forstå.

Traceroute er et værktøj, som hver netværksadministrator skal forstå og bruge. Desværre forstår mange af brugerne ikke helt, hvordan det virker, og kan derfor løbe ind i nogle af hjælpeprogrammets faldgruber. For eksempel kan stien være asymmetrisk med trafikken ved at tage en anden rute end trafik ud, og værktøjet ville ikke se det.

Hvordan virker Traceroute?

For det første et par forudsætninger. Internettet eller ethvert IP-netværk, for den sags skyld, er lavet af sammenkoblede routere.Routere snakker med hinanden, udveksler information om, hvilke netværk de ved, hvordan de skal nås. De bruger disse oplysninger til at opbygge rutingstabeller. Når en datapakke når en router, ser den destinationen op i routingstabellen og fortsætter med at sende den til den næste router på stien. Routeren kender kun til den næste router og har ingen anelse om den komplette sti. Det behøver ikke.

For at begrænse udbredelseforsinkelser som følge af overdreven routinghops indeholder overskriften i hver datapakke et felt af data kaldet TTL eller Time To Live. Dette er en sand misnomer, da værdien af TTL ikke har noget at gøre med tiden, men med afstand i stedet. Når pakken forlader sin oprindelse, er TTL indstillet til 32. Fra da af reducerer hver router, der håndterer den, TTL'en med en, før pakken sendes. Når TTL-værdien når nul, vil routeren ikke rute pakken og returnere i stedet en ICMP "Time Exceeded" -meddelelse tilbage til oprindelsen.

Traceroute udnytter denne fejldetekterings- og rapporteringssystem til at udføre sin magi. Traceroute sender først en pakke til destinationen med TTL indstillet til 1. Den allerførste router på stien vil reducere TTL og returnere meddelelsen Time Exceeded, så traceroute kan lære om den første router-eller hop-IP-adresse, som det ofte omtales. Traceroute vil så sende en anden pakke med TTL sæt til 2 og lære om det andet hop. Og det vil fortsætte med at gøre det og øge TTL hver gang, indtil det til sidst får et svar fra destinationen og fortæller, at det er nået.

Traceroute vil typisk også måle den tid, det tager at få hvert efterfølgende svar, så det kan opbygge et bord af responstiden for hvert hop. Det vil ofte også gøre et DNS-opslag af hver hops IP-adresse for at vise hver værtens FQDN i stedet for IP-adressen i sine resultater.

Hvad er der forkert med Traceroute?

Det enkle svar på dette spørgsmål er simpelt: Der er ikke noget galt med det. Betyder det at det er perfekt? Bestemt ikke. Traceroute, så godt og nyttigt som det er, kunne forbedres. Her er nogle af sine mangler.

Som vi tidligere har angivet - og det er indlysende nu, at vi ved, hvordan det virker - traceroute kun viser dig stien til destinationen, men har ingen måde at opdage stien tilbage. Det kan udgøre et problem, især i situationer hvor returvejen på en eller anden måde forsinkes. Traceroute måler den tid, det tager at få hvert svar, men det har ingen måde at vide, om der opstår forsinkelser på vej ud eller på vej tilbage, hvilket potentielt giver vildledende resultater.

Der er også et potentielt problem med destinationer, der er afbalanceret på flere værter. Intet garanterer brugeren, at hver efterfølgende pakke sendes til den samme vært. Og hvis de to er på forskellige steder, kan det føre til meget ukorrekte resultater.

Endelig er nogle routere konfigureret af sikkerhedsmæssige grunde ikke at reagere på den type anmodninger, som traceroute bruger. Dette vil ikke stoppe traceroute fra at fungere, og værktøjet vil simpelthen ignorere disse humle og rapportere dem som uopnåelige.

Hvad hvis der var en traceroute "på steroider"?

Brug af traceroute er ikke den mest spændende opgave man kan tænke på. Og enhver, der har brugt det i vid udstrækning, har drømt om en bedre traceroute. Heldigvis har nogle udviklere også tænkt på det og har gjort noget ved det. Derfor kan vi finde mange alternativer til traceroute.

Nogle har kun kosmetiske forbedringer og vil f.eks. Pakke værktøjet sammen med en pænere GUI. Andre tilføjer nogle alvorligt nyttige funktionaliteter. Nogle avancerede traceroute-værktøjer vil for eksempel trække omfattende information om hvert hop fra internettet. Det kan omfatte oplysninger som routerens ejer eller den fysiske placering, der hentes ved hjælp af IP-adressebaserede geolokationsteknikker.

Nogle vil skubbe konvolutten yderligere og vil plotte resultaterne af tracerouten på et kort, der giver brugeren en måde at effektivt visualisere stien til destinationen.

Vores Top Three Plus To Bedste Traceroute Alternativer

Vi har søgt på internettet for de bedste traceroute-alternativer. Nogle af de produkter, vi har fundet, er dybt forskellige fra den oprindelige traceroute. Andre tilbyder flere mindre forbedringer. De, der lavede vores liste, har enten den bedste funktion og / eller omdømme eller er de mest anvendte.

Vi har også inkluderet en blanding af lokalt installerede værktøjer, som du kører fra en computer og et par web-baserede værktøjer. Begge typer værktøjer kan være nyttige. Den lokale software kan hjælpe dig med at finde stier på et stort virksomhedsnetværk og identificere hvilke segmenter af netværkserfaringsproblemer som latens.

Webbaserede traceroute-værktøjer køres fra en ekstern server - med nogle værktøjer, som giver dig mulighed for at vælge kildeserveren eller køre testen fra flere kilder samtidigt - og bruges bedst til fejlfinding af problemer som f.eks. Dårlig webstedsrespons.

1. Traceroute NG Fra SolarWinds (GRATIS DOWNLOAD)

SolarWinds er et velkendt navn inden for netværksstyringsværktøjer. Virksomheden gør nogle af de bedste overvågningsværktøjer, der starter med sine flagskibsprodukter, Network Performance Monitor, en komplet netværksovervågningsløsning. SolarWinds har også et solidt ry for at lave fantastiske gratis værktøjer, der opfylder specifikke behov hos netværksadministratorer. Traceroute NG er et sådant værktøj.

TracerouteNG benytter SolarWinds Netpath teknologi til at tilbyde kontinuerlig TCP og ICMP sporing. Det hævder at være hurtigere end andre traceroute-værktøjer og at returnere resultater på få sekunder. Selvfølgelig afhænger dette hovedsageligt af netværket.

Men Traceroute NG forbedrer ikke kun hastigheden af traceroute. Det returnerer også en hel del mere information, hvilket giver dig et dybere indblik i situationen. For hvert hop vil Traceroute NG bruge ping til at returnere pakkeforløbsprocenten, den aktuelle og gennemsnitlige responstid samt en latensdiagram. Det er også vigtigt, at Traceroute NG bruger et omvendt DNS opslag til at finde og vise Fully Qualified Domain Name, eller FQDN, for hvert hop.
Men Traceroute NG forbedrer ikke kun hastigheden af traceroute. Det returnerer også en hel del mere information, hvilket giver dig et dybere indblik i situationen. For hvert hop vil Traceroute NG bruge ping til at returnere pakkeforløbsprocenten, den aktuelle og gennemsnitlige responstid samt en latensdiagram. Det er også vigtigt, at Traceroute NG bruger et omvendt DNS opslag til at finde og vise Fully Qualified Domain Name, eller FQDN, for hvert hop.

En anden stor funktion ved Traceroute NG er dens automatiske detektering af stiændringer. Hvis der er flere stier til en given vært, vil værktøjet finde ud af det og vise hver sti individuelt. Dette er meget nyttigt, når du fejler load-balanced miljøer. Værktøjet vil også lade dig vælge at udføre testen ved hjælp af enten TCP eller ICMP pakker. Dette kan være nyttigt, hvis nogle enheder langs stien blokerer for ICMP. Og sidst men ikke mindst, vil Traceroute NG skrive resultaterne af sin test til en.txt logfil.

Traceroute NG kører kun på Windows, men bedragerisk er det ikke en sand Windows-applikation. Mens det kører under Windows OS og inde i et vindue, er det for det meste et tekstbaseret værktøj. Men så vil en GUI forøge værktøjets nytteværdi? Sikkert ikke.

Værktøjet, som downloades som en.zip-fil, kræver ingen installation, men det er afhængig af Winpcap, som skal installeres, hvis den ikke allerede findes på din computer. Traceroute NG vil dog opdage dets fravær, når den starter, og vil automatisk starte Winpcap installationsprogrammet, der er inkluderet i.zip filen.

TRACEROUTE NG (officiel download link): https://www.solarwinds.com/free-tools/traceroute-ng

2. Åbn Visual Traceroute

Hvis det du leder efter er et sandt GUI-baseret traceroute-værktøj, er Open Visual Traceroute det, du har brug for. Værktøjet, som er tilgængeligt for Windows, de fleste smag af Linux eller Mac OS X er simpelthen fantastisk. Værktøjet er gratis og open source, udgivet under LGPL V3-licensen.

Hoveddelen af denne software er Visual Traceroute i sig selv. Det er et visuelt, GUI-baseret værktøj, som vil lade dig se på et World 3D-kort eller 2D, hvis du foretrækker, hvilken vej dataene tager for at gå fra din computer til målværten. Kortet kan zoomes og rulles efter vilje, hvilket giver et hvilket som helst detaljeringsniveau, du måske vil have.
Hoveddelen af denne software er Visual Traceroute i sig selv. Det er et visuelt, GUI-baseret værktøj, som vil lade dig se på et World 3D-kort eller 2D, hvis du foretrækker, hvilken vej dataene tager for at gå fra din computer til målværten. Kortet kan zoomes og rulles efter vilje, hvilket giver et hvilket som helst detaljeringsniveau, du måske vil have.

Open Visual Traceroute leveres også med et par flere værktøjer, hvilket gør det til et endnu mere nyttigt produkt. For det første er der en "pakkesniffer". Det er dog ikke en pakkesniffer som Wireshark. Dens formål er udelukkende at give dig mulighed for at se, hvilke data der sendes frem og tilbage fra det lokale system til internettet. Der er også en Whois-funktion, der vil trække information om domænenavne fra internettet.

3. MTR (My Traceroute)

MTR blev først udviklet af en person ved navn Mike og akronymet stod for Mikaels Traceroute. Nogen andre har overtaget og omdøbt den til My Traceroute, men det er stadig det samme produkt. Softwaren har eksisteret siden 1997. Hvis lang levetid er et testament til kvalitet, bør dette være et ret godt værktøj.

Og det er. Funktionelt er det næsten identisk eller i det mindste meget ligner Traceroute NG gennemgået ovenfor. De vigtigste forskelle mellem de to er, at mens Traceroute NG er en Windows-applikation, kører MTR på Linux og kan bruges med et GUI eller fra kommandolinjen.
Og det er. Funktionelt er det næsten identisk eller i det mindste meget ligner Traceroute NG gennemgået ovenfor. De vigtigste forskelle mellem de to er, at mens Traceroute NG er en Windows-applikation, kører MTR på Linux og kan bruges med et GUI eller fra kommandolinjen.

Konkret kombinerer MTR funktionaliteten af traceroute og ping i et netværksdiagnostisk værktøj. Når du kører MTR, fungerer den først nøjagtigt som traceroute for at lære netværksbanen til en bestemt vært. Når den kender stien, går MTR lidt længere. Det vil sende en sekvens af ICMP ECHO anmodninger til hvert hop at måle kvaliteten af linket til hver router. Og som det gør det, viser den de målte statistikker på skærmen. Faktisk udskriver den det til standard output, hvilket betyder at det kan omdirigeres til en fil.

4. Monitis Online Visual Trace Route Tool (Online Tool)

Monitis er et TeamViewer-firma, der fremstiller en velkendt platform til overvågning af hjemmesider. Den skybaserede virtuelle service giver dig mulighed for at overvåge dine websteder, servere, applikationer og mere når som helst og hvor som helst. Med næsten en kvart million brugere er dette en ret populær platform.

Som mange andre leverandører har Monitis et par gratis værktøjer til rådighed på deres hjemmeside. Online Visual Trace Route, på trods af den usædvanlige stavning, er præcis, hvad det siger det er. Det vil spore ruten mellem Monitis 'server og den vært du specificerer og plotte den på et kort over verden. Desværre omfatter kortvisningen næsten alle humle. Dette er normalt, da værktøjet ikke vil kunne geolocate hvert hop, og nogle hos vil slet ikke reagere. Og det gælder for et sådant værktøj, ikke kun denne.

Hvis du ruller ned på skærmen, vil du se, at værktøjet også præsenterer oplysningerne i en tabelform, ligesom en traditionel Traceroute-værktøj ville. Du kan også bemærke, at der øverst i tabularvisningen er tre faner mærket USA, Europa og Asien / Stillehavet. Du ville få det til at tro at klik på en fane kører testen fra en anden kilde, der er placeret i de tre geografiske områder, men det ser ikke ud til resultaterne, det ser ikke ud til at være tilfældet. Både bordet og kortvisningen skifter fra en fane til den anden, men jeg har ikke kunnet regne med, hvordan de fungerer.
Hvis du ruller ned på skærmen, vil du se, at værktøjet også præsenterer oplysningerne i en tabelform, ligesom en traditionel Traceroute-værktøj ville. Du kan også bemærke, at der øverst i tabularvisningen er tre faner mærket USA, Europa og Asien / Stillehavet. Du ville få det til at tro at klik på en fane kører testen fra en anden kilde, der er placeret i de tre geografiske områder, men det ser ikke ud til resultaterne, det ser ikke ud til at være tilfældet. Både bordet og kortvisningen skifter fra en fane til den anden, men jeg har ikke kunnet regne med, hvordan de fungerer.

5. G-Suite.Tools Visual Traceroute (Online Tool)

Lad ikke dig narre af navnet G-Suite.Tools er på ingen måde relateret til Google. Webstedet foreslår en håndfuld nyttige netværk og internetværktøjer. Blandt dem er et visuelt traceroute værktøj. Brug af det er ret simpelt. Du skriver blot en IP-adresse eller FQDN, og klikker på TRACE knap. Kort tid vil et lille kort på siden visuelt vise stien til den angivne vært.

Ligesom de fleste andre lignende værktøjer er der et bord. Den viser IP-adresse og FQDN (når løses) samt den kumulative rundturstid til hvert hop. En ting, vi især elskede om dette værktøj - og det er særligt velegnet til nytilkomne - er den rigdom af informationer om traceroute-processen, der kan findes på siden.
Ligesom de fleste andre lignende værktøjer er der et bord. Den viser IP-adresse og FQDN (når løses) samt den kumulative rundturstid til hvert hop. En ting, vi især elskede om dette værktøj - og det er særligt velegnet til nytilkomne - er den rigdom af informationer om traceroute-processen, der kan findes på siden.

Mens du er der, har G-Suite.Tools et par andre værktøjer, du måske vil bruge. Hver enkelt kan nemt nås fra en båndmenu øverst på siden. Der er DNS Lookup, Whois opslag, ping, min IP-adresse, IP-adresse placering samt et værktøj til at verificere driften af e-mailadresser.

Konklusion

Traceroute har været med os i et stykke tid, og det er b = naturligvis her for at blive. Det er et af de mest anvendte og mest nyttige grundlæggende diagnostiske værktøjer, man kan finde. Og med alle de forbedrede versioner af traceroute, der kan findes, er det blevet et endnu bedre og mere nyttigt værktøj. Der er meget mere end 5 sådanne værktøjer, men vi havde begrænset plads og besluttede at begrænse vores udvalg til de bedste fem vi kunne finde, men det betyder ikke, at der ikke er mange flere gode traceroute-værktøjer til rådighed.

Populært emne.