Sådan får du Linux til at ligne Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du Linux til at ligne Windows 10
Sådan får du Linux til at ligne Windows 10
Anonim

Hvis du lige har flyttet til Linux fra en Windows 10-maskine, vil det tage lidt tid at vænne sig til, hvordan alt fungerer. En god måde at vænne sig til Linux-platformen er at gøre Linux ligne Windows 10. Tilpasning af et Linux-skrivebordsmiljø kræver meget arbejde, især hvis du vil have en, der ligner Microsofts Windows 10. Den vigtigste del af dette er den GTK tema, som er ansvarlig for hvordan programmer, brugergrænseflader, window manager titelbjælker og lignende ser på dit Linux desktop. Et godt tema går langt, og skiftende temaer kan få dit operativsystem til at se radikalt anderledes ut.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Windows 10 GTK Temaer

Der er mange forskellige Windows 10-temaer til Linux-platformen, da mange mennesker har tendens til at skifte væk fra Windows til Linux og ønsker at holde et velkendt udseende. Den enkelt bedste, mest komplette Windows 10-temaer til Linux er udviklet af Boomerang Project.

Boomerang har ikke kun et Windows 10-tema, det har tre. Installation af disse temaer kræver installation af "git" -pakken. Find pakken "git" ved at åbne Gnome Software app / Software Center, søg efter "git" og installer det. Alternativt kan du åbne en terminal og søge efter git ved hjælp af din Linux distribution pakkechef. Vælg derefter et af de tre temaer nedenfor, og tag temaet med git.
Boomerang har ikke kun et Windows 10-tema, det har tre. Installation af disse temaer kræver installation af "git" -pakken. Find pakken "git" ved at åbne Gnome Software app / Software Center, søg efter "git" og installer det. Alternativt kan du åbne en terminal og søge efter git ved hjælp af din Linux distribution pakkechef. Vælg derefter et af de tre temaer nedenfor, og tag temaet med git.

Windows 10 Light

git klon https://github.com/B00merang-Project/Windows-10.git

Når du har downloadet temaet, skal du installere det i systemmappen med:

sudo mv Windows-10 / usr / del / temaer /

Alternativt kan du installere det for en enkelt bruger.

mkdir ~ /.themes mv Windows-10 ~ /.themes

Windows 10 Dark

git klon https://github.com/B00merang-Project/Windows-10-Dark.git sudo mv Windows-10-Mørk / usr / del / temaer

eller

mkdir ~ /.themes mv Windows-10-Dark ~ /.themes

Windows 10 Universal

git klon https://github.com/B00merang-Project/Windows-10-Metro.git sudo mv Windows-10-Metro / usr / del / temaer /

eller

mkdir ~ /.themes mv Windows-10-Metro ~ /.themes

Indstilling af disse temaer på dit Linux-skrivebord vil variere afhængigt af skrivebordsmiljøet. I øjeblikket har alle tre Windows 10 Linux-temaer fra Boomerang officiel desktop miljøsupport til Xfce4, kanel, Gnome Shell, Openbox, Fluxbox, LXDE, MATE og Qt-baserede KDE Plasma 5.

Indstilling af ikonerne

Efter at have taget en af de tre Windows 10-temaer til Linux, er det næste skridt at installere ikonet temaet på systemet. I lighed med GTK-temaerne er temaet Windows 10-ikon på Github, og du skal have et terminalvindue åbent for at downloade det.

Først tag fat i den nyeste version af ikonet temaet direkte fra udviklerens side med:
Først tag fat i den nyeste version af ikonet temaet direkte fra udviklerens side med:

wget https://github.com/Elbullazul/Windows-10/releases/download/v0.9.6/Windows.10.Icons.v0.4.1.zip

I modsætning til de andre temaer er der ingen "git klon" mulighed, så wget bruges. Efter at have taget ikonerne, er det næste skridt at pakke alt ud.Dette gøres med kommandoen Unzip. Hvis din Linux-distribution ikke understøtter unzip, eller hvis du har problemer med kommandoen, skal du bruge filhåndteringen til at udpakke den.

Unzip Windows.10.Icons.v0.4.1.zip

Når alt er færdigt at udvinde, skal du installere temaet. Ligesom GTK-temaet kan Windows Icon-temaet installeres på systemniveau eller på brugerbasis. For en systembaseret installation skal du flytte den udpakkede ikonmappe fra dens downloadplacering til / Usr / share / icons /. For enkelte brugere skal du flytte dem til ~ /.Icons.

Bemærk: Du skal muligvis oprette ~ /.Icons

sudo mv Windows.10.Icons.v04.1 / usr / share / icons

eller

mkdir ~ /.icons mv Windows.10.Icons.v04.1 ~ /.icons

Indstil baggrundsfilen

Image
Image

Et Windows 10-lignende Linux-skrivebord er ikke komplet uden den berømte Windows 10 Hero tapet. Heldigvis kommer Windows 10 GTK-temaet med det nøjagtige Windows 10 tapet. For at anvende det skal du først flytte det fra temakataloget i / Usr / share / temaer /, til ~ / Billeder mappe i /hjem/.

Brug først cd-kommandoen til at indtaste temakataloget.

cd / usr / del / temaer / windows *

Når du er der, skal du bruge LS-kommandoen til at afsløre alle filerne inde i temakataloget.

ls

Find tapetets filnavn, og brug CP-kommandoen til at kopiere det til billeder.

cp wallpaper.jpg ~ / Billeder

Alternativt kan du flytte tapetet fra temakataloget fuldstændigt med kommandoen mv.

mv wallpaper.jpg ~ / Billeder

Når tapetet er på det rigtige sted, er du velkommen til at indstille det med dit skrivebordsmiljø. Ikke sikker på hvordan du ændrer tapetet? Se vores liste over "hvordan man tilpasser" guider til hvert af de desktop-miljøer, der understøtter Windows 10-temaet.

  • Kanel
  • Gnome Shell
  • LXDE
  • Parrer sig
  • budgie
  • XFCE4

Andre Windows 10-modifikationer

Efter installation af tema og ikoner skal alt for det meste ligne Windows 10 (hvis du kan overse de oplagte forskelle mellem Linux og Windows). Overvej også at installere et søgeværktøj som Synapse, Catfish eller Albert for at efterligne den kraftfulde søgning, der tilbydes i Windows 10.

Husk på, at der ikke i øjeblikket er en måde at integrere nogen af disse apps direkte på i ethvert Linux-skrivebordsmiljøs proceslinje. Dette kan løses ved at tilføje en genvej til appen på dit panel.

Konverteringspakke

De temaer, der blev brugt i denne vejledning, blev taget fra en samlet Windows 10 konverteringspakke. Hvis du vil gøre din Linux desktop se endnu mere Windows ud, skal du gå til denne side her, rul ned og læs instruktionerne på siden. Det går over, hvordan man får mest ud af temaerne.

Populært emne.