Sådan installeres Canta GTK Theme On Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Canta GTK Theme On Linux
Sådan installeres Canta GTK Theme On Linux
Anonim

Materia GTK temaet har skabt en hel del spin-off temaer, der søger at forbedre det. Et af de bedre Materia-baserede temaer derude til Linux er Canta GTK temaet: Et fladt materiale design tema, der har stor støtte til næsten alle GTK desktop miljøer. Endnu bedre kommer det endda med sit ikon tema!

Installer Canta GTK Theme

Installering af Canta GTK-temaet starter ved at få de nyeste afhængigheder installeret. Disse afhængighedsfiler er essentielle, fordi uden temaet vil det fremkomme forkert. Det kan endda undlade at installere helt. I denne vejledning dækker vi de filer, du skal bruge til at bruge dette tema på alle større Linux-distributioner. Men hvis du bruger en mindre kendt Linux-distribution, skal du selv undersøge.

Dem, der bruger en mindre kendt distribution, skal installere "GTK engine murrine", "git" osv.

Bemærk: Arch Linux-brugere kan springe over denne proces til fordel for en automatisk, AUR-pakke til Canta.

Ubuntu

sudo apt install gtk2-motorer-murrine gtk2-motorer-pixbuf

Debian

sudo apt-get install gtk2-motorer-murrine gtk2-motorer-pixbuf

Arch Linux

pacman -S gtk-motor-murrine gtk-motorer

Fedora

sudo dnf installer gtk-murrine-engine gtk2-motorer

OpenSUSE

sudo zypper installer gtk-murrine-engine gtk2-motorer

Med alle de rigtige afhængigheder installeret, skal Canta gøre alle billeder korrekt. Nu er det tid til at hente den nyeste kildekode fra udviklerens Github-depot. For at få koden skal du åbne en terminal og bruge git klonkommando at hente den direkte til en mappe på din Linux-pc.

Image
Image

git klon https://github.com/vinceliuice/Canta-theme.git

Bruger CDkommando, flyt terminalen fra hjemmemappen til den nyklonede Canta-temavejviser. Kør derefter lskommando for at afsløre alle filer inde i mappen.

cd canta-tema ls

Installation af Canta-temaet er lige så enkelt som at køre et script. Kør install.sh fil, og snart vil alt være i gang!

./install.sh

Ved at køre install.shscript som en almindelig bruger, bør Canta installere direkte til brugerens mappe. Hvis du bruger denne rute, skal du geninstallere temaet for hver bruger, der ønsker adgang til det. Alternativt er det muligt at installere temaet, så alle brugere på pc'en har adgang.

Image
Image

sudo./install.sh

Bemærk, at hvis./ ikke virker, er der andre måder at køre scriptet på.

sudo sh install.sh sudo bash install.sh

Installation af Canta ikonet tema

Installation af Canta GTK-temaet bringer nyt liv til dit Linux-skrivebord, især hvis du elsker materialets designsprog. Men selvom Canta er installeret, kan dit Linux-skrivebord stadig være nødvendigt at forbedre. For at løse dette skal du overveje at bruge Canta-ikonet temaet. Dette ikon tema betragtes som en ledsager app til GTK tema med samme navn.For at starte installationsprocessen skal du åbne et terminalvindue og gøre følgende.

Før vi kan installere Canta-ikonet, skal vi bruge ikonerne Numix Circle. Numix Circle er påkrævet, da Canta-ikoner bruger dem som fallbacks (en erstatning, hvis Canta ikke har et ikon til et bestemt program).

Bruger git klonkommando, tag Numix Circle fra internettet.

cd / usr / del / ikoner / sudo-s git klon https://github.com/numixproject/numix-icon-theme-circle.git.

Installation af Numix Circle direkte via en Git Clone er meget klogere end at downloade en zip, udvinde den og flytte filerne. Alt går præcis, hvor det skal være og aktiveres med det samme.

Numix Circle er færdig med at installere på din Linux-pc. Brug CDkommando for at flytte til Canta filer biblioteket.

cd ~ / Canta-tema / src

Inde i srcmappe, brug CDkommando at flytte ind i ikonerundermappe.

cd ikoner

Canta GTK-temaet kommer med alt, hvad brugeren har brug for at bruge det, herunder det valgfrie ikontema. Ikonet temaet installerer dog ikke med hovedtemaet. I stedet skal brugeren gøre det manuelt. Heldigvis er installationen af Canta-ikonet tema meget ligner GTK-temaet.

Ligesom med GTK-temaet, kør ikoninstallationsskriptet som en almindelig bruger for at få ikonet kun tilgængeligt til at vælge brugere eller som root for hele systemet.

./installer.sh

eller

sudo./installer.sh

Aktivering af Canta

Både Canta GTK tema og ikon tema er installeret, så nu er det tid til at aktivere det på Linux-skrivebordet. Så hvordan gør du det? Godt, afhængigt af hvilket skrivebordsmiljø du bruger, vil det være anderledes. Da Canta er et GTK-tema, har du problemer med at aktivere det fuldt ud på Linux-skrivebordsmiljøer som KDE Plasma eller LXQt. Men hvis du bruger Gnome, Mate, XFCE, osv., Vil temaet fungere godt!

For at aktivere Canta henvises der til en af nedenstående vejledninger. De går i detaljer i alt om at tilpasse Linux-skrivebordsmiljøerne (herunder anvendelse af nye ikoner og GTK-temaer).

  • Kanel
  • Gnome Shell
  • LXDE
  • Parrer sig
  • budgie
  • XFCE4

Populært emne.