Sådan får du systemspecifikationer for en Linux-pc

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du systemspecifikationer for en Linux-pc
Sådan får du systemspecifikationer for en Linux-pc
Anonim

En af de ulemper ved at være en Linux-bruger er, at der undertiden ikke er nogen nem måde at finde systemoplysninger på. Denne erklæring gælder især, når det gælder at finde systemspecifikationer for en Linux-pc. Mange desktop-miljøer på Linux har forskellige måder at se disse oplysninger på. Derudover hjælper forskellige tredjepartsprogrammer brugerne med at finde deres systemspecifikation op.

Hvis en ny bruger søger at finde navnet på deres CPU, hvilken type RAM, de har, eller grafikkortmodellen er installeret, kan det være meget frustrerende. Det er på grund af denne irriterende kendsgerning; vi går over alle måder, du nemt kan få systemspecifikationer til en Linux-pc.

Neofetch og Screenfetch

En hurtig måde at få en detaljeret læsning af hele din Linux-pc på er at bruge et "system info" værktøj. Disse er terminalbaserede programmer, der kører med en enkelt kommando, og kan give en detaljeret aflæsning af alt fra den type CPU du har, hvor meget RAM der er installeret (og i brug), OS-versionen, Linux Kernel-versionen, din terminal shell, og meget mere.

For at bruge et af disse programmer skal du først installere det. Åbn en terminal og indtast kommandoerne for at komme i gang. Både Neofetch og Screenfetch kan installeres på de fleste Linux-distributioner. Søg i din pakkeleder for begge, og du er forpligtet til at finde mindst en.

Ubuntu

sudo apt install neofetch

eller

sudo apt install screenfetch

Debian

sudo apt-get install neofetch

eller

sudo apt-get install screenfetch

Arch Linux

sudo pacman -S neofetch

eller

sudo pacman -S screenfetch

Fedora

sudo dnf installere neofetch

eller

sudo dnf installer screenfetch

OpenSUSE

sudo zypper installer screenfetch

Få systemspecifikationer med Neofetch

For at få adgang til systemoplysninger via Neofetch-programmet, skal du åbne et terminalvindue. Indenfor terminalen skal du ringe til programmet:

Image
Image

neofetch

Giv det et par sekunder, og du vil se en komplet læsning af hele din Linux-pc, med detaljerede oplysninger om CPU, GPU, RAM osv.

Få systemspecifikationer med Screenfetch

Screenfetch virker meget som Neofetch, selvom det ikke er så godt udseende. For at få systemspecifikationer for en Linux-pc med dette program, skal du åbne et terminalvindue og ringe til programmet.

Image
Image

screenfetch

Som Neofetch vil Screenfetch tage et par sekunder for at indsamle systemoplysninger. Når den er færdig, vil den udskrive en detaljeret udlæsning af hele dit Linux-system.

Få systemspecifikationer Den gamle vej

Programmer som Neofetch og Screenfetch er nyttige, men det er ikke den eneste måde at få fat i detaljerede oplysninger på din Linux-pc. Det viser sig, at de fleste Linux-systemer har filer, som enhver bruger kan få adgang til for at se systemoplysninger. I dette afsnit af vejledningen går vi over, hvordan du får disse oplysninger og gemmer den til senere senere.

Lad os begynde med at finde ud af CPU info om Linux. I en terminal køre:

Image
Image

lscpu

Det lscpukommando kan vise information om alt, hvad der er at vide om din CPU, kernetælling, hastighed, CPU-model osv. Har du brug for at gemme disse oplysninger til senere? Overvej at køre det til en fil.

lscpu >> ~ / cpu-info.txt

Det næste værktøj, lshwkan vise information om din CPU, samt en masse andre hardware. Bare kører lshw i terminalen vil give en liste med info.

Hvis du vil isolere specifik hardware i listen, skal du kombinere den med class.

Hvis du f.eks. Vil se mængden af RAM på din pc, skal du køre:

sudo lshw-klasse hukommelse

Har du brug for at adskille typerne af lagring på din Linux-pc? Intet problem, brug -klasselagring.

sudo lshw-klasselagring

For at gemme hele produktionen af lshwtil en tekstfil, gør:

sudo lshw-klasse klassenavn >> /home/username/Desktop/lshw-classname-info.txt

eller

sudo lshw >> /home/username/Desktop/lshw.txt

Hardwareoplysninger er ikke kun for interne komponenter som CPU mv. Der er også USB bus og PCI bus. For at se oplysninger relateret til disse to områder skal du bruge begge dele så udfør lsusbog lspci. Lad os starte med PCI-værktøjet.

Bruger lspcikommando er meget ligesom mange af de andre listebaserede værktøjer på denne liste. For at se hele udlæsningen af alle PCI-enheder, der er tilsluttet din Linux-pc, skal du køre:

Image
Image

lspci

Du vil bemærke ganske mange forskellige PCI-enheder, så det bliver lettere at sortere igennem, overvej at tilføje mere kommandere til det.

lspci | mere

Bruger Indtast nøgle, flyt gennem listen.

Har du brug for at isolere en bestemt genstand? Brug grep. For eksempel at adskille Nvidia PCI GPU i listen, ville du gøre:

lscpi | grep NVIDIA

For at gemme hele produktionen af denne kommando til en fil, kør denne kommando.

lspci >> ~ / lspci-list.txt

Endelig USB-enhederne. Ved brug af så udfør lsusber meget ligesom lspcikommando, så der er ikke brug for en masse ekstra information. For at se USB-enheder på en lang liste, prøv at køre kommandoen på egen hånd:

så udfør lsusb

For at gøre listen lettere at navigere, tilføj mere i slutningen.

lsusb | mere

Isolér forskellige USB-enheder i listen ved hjælp af grep:

lsusb | grep "USB NAME"

Gem alt til en fil med:

lsusb >> ~ / lsusb-info.txt

Hvis du foretrækker at bruge et værktøj, der har en GUI til visning af systemspecifikationerne, skal du give Stacer et forsøg.

Populært emne.