Sådan bruges bind-mounts og symlinks på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges bind-mounts og symlinks på Linux
Sådan bruges bind-mounts og symlinks på Linux
Anonim

Der er mange almindelige ting på Linux, at mange brugere ikke tror, at meget af det er utroligt nyttigt. Når nye brugere lærer at bruge disse trivielle, kedelige små tricks, bliver de bedre Linux-brugere. Bind-mounts og Symlinks på Linux er et glimrende eksempel på dette. I denne artikel diskuterer vi netop hvad er en symlink, hvordan man opretter en og hvad de er til. Vi vil også gå over, hvordan man opretter bindemateriel, hvorfor de er så nyttige, og endda viser brugerne, hvordan de kan bøje deres bindemounts med bindfs!

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Hvad er et symlink?

En symlink eller "symbolsk link" er en henvisning til en anden fil eller mappe et andet sted på filsystemet. For eksempel vil de fleste udviklere i stedet for at duplikere biblioteker på en brugers system i stedet få deres kode til at skabe symbolske links til biblioteksmapper og programfiler. Dette gør det muligt for programmet at få alle de nødvendige værktøjer og biblioteksfiler, det skal køre, uden at skabe ekstra cruft.

Symlinks bruges også, når der henvises til filer mellem forskellige partitioner og drev. For eksempel: Dit hele musikbibliotek er gemt på harddisk B, og hele bibliotekets størrelse er 500 GB. På grund af hvor stor det er, er det ikke muligt at flytte musikbiblioteket direkte til harddisk A (også systemdrevet).
Symlinks bruges også, når der henvises til filer mellem forskellige partitioner og drev. For eksempel: Dit hele musikbibliotek er gemt på harddisk B, og hele bibliotekets størrelse er 500 GB. På grund af hvor stor det er, er det ikke muligt at flytte musikbiblioteket direkte til harddisk A (også systemdrevet).

For nemt at løse dette problem kan brugerne lave et symbolsk link og referere hver fil fra drev B til drev A. På den måde kan musikafspilleren nemt finde og få adgang til alle musikfiler.

Brug af Symlinks

Symboliske links kan bruges på to måder: at linke en hel mappe eller en enkelt fil. Sådan skaber du dem.

Symlink en fil

For at symlink en fil skal du først åbne en terminal. Derefter cd til mappen med den fil, der skal forbindes.

cd ~ / sti / til / fil

Opret det symbolske link. Husk, hvor linket skal gå.

ln -s original-file / path / hvor / link / går

Symlink en mappe

ln -s / path / to / original / folder / path / hvor / linked / folder / går

Slet en symlink

cd / sti / hvor / symlink / er rm symlinkname unlink symlinkname

Hvad er en bindestik?

En bin-mount er en måde at vise indholdet af en mappe på en gang sted på filsystemet i en anden mappe. Bind montering lyder meget link link symbolisk en mappe, men det er meget anderledes. Bind mount er meget nyttigt. Systemadministratorer bruger ofte denne metode til hurtigt at tilføje mere lagerplads til en mappe på flugt, når hovedsystemets filsystem er 'skrivebeskyttet'. Bind-mounts kan også bruges til hurtigt at binde en netværksandel til en lokal mappe uden at skulle oprette et monteringspunkt i fstab-filen og så videre.

Image
Image

Brug af bind-mounts med den indbyggede Linux Kernel Command

Linux-kernen har en indbygget bind-kommando. På grund af dette kan brugerne nemt montere indholdet af mapper på tværs af filsystemet. Sådan gør du det.

Tænk på en mappe, der har filer, du gerne vil montere på et andet sted. Når du har placeringen i tankerne, tænk på det sted, du gerne vil montere det på.

I dette eksempel binder vi en musikmappe fra en harddisk til den anden.

sudo mount --bind / mnt / DataDrive / Music / home / user / Music

Afmontér bindestagen med:

umount / home / derrik / Music

BindFS

Før du laver en bind-mount, skal du installere bindfs. Det er et værktøj, der muliggør bindingsmontering, og tilføjer også ekstra funktionalitet (tilladelsesindstillinger, bedre spejling og lignende). Sådan får du det på din Linux distribution:

Ubuntu

sudo apt install bindfs

Debian

sudo apt-get install bindfs

Arch Linux

Bindfs er desværre ikke i officielle Arch-softwarekilder. Hvis brugere vil bruge bindfs, skal de installere denne AUR-pakke i stedet.

Fedora

sudo dnf installere bindfs

OpenSUSE

sudo zypper install bindfs

Andre Linuxes

For at få bindfs på Linux distribution efter eget valg, skal du overveje at gå til den officielle bindfs hjemmeside. Alternativt kan du åbne pakkehåndteringen på din Linux-pc, søge efter "bindfs" og installere den!

Brug af bindemidler til bindematerialer

Brug af bindfs har sine fordele. Den indbyggede kernel bind-kommando fungerer på et øjeblik, men det er meget grundlæggende og tillader ikke nogle forhåndsfunktioner som f.eks. Begrænsning af adgang til binder og osv. Sådan gør du brug af bindfs.

Lav en skrivebeskyttet bindemontering

bindfs -perms = a-w / path / til / the / original / directory / / path / to / bind / til /

Lav en læse / skrive bind mount

bindfs / path / til / the / original / directory / path / to / bind / til

Afmontér en bindfs mount

sudo umount / path / to / bind /

Konklusion

Mundane operationer som symbolske links og bind bindinger er nok det mindst udforskede emne på Linux på grund af at de er ret uinteressante og normalt ikke bruges af almindelige brugere. Faktum er: Når du lærer de symbolske links, kan du hurtigt og nemt få adgang til filer hvor som helst, eller at bindestik kan gøre det utrolig nemt at binde på ekstra opbevaring, uanset hvor du vil. Disse emner bliver meget mere interessante.

Populært emne.