Linux apps kører ganske godt i disse dage. Nyere, bedre programmer med fremragende funktioner, der hjælper os med at få mest muligt ud af vores computere, kommer ud hver dag. Desværre stopper disse programmer nogle gange. Når dit foretrukne Linux-program låses op, kan det ikke fungere at klikke på tasten. Lockups er de værste og forårsager mange problemer, der kan komme i vejen for din arbejdsgang. Det er derfor i denne artikel, vi går over alle de bedste måder til hurtigt at dræbe programmer fra Terminal i Linux. Vi går over flere kommandoer, såvel som nogle nyttige GUI-værktøjer til brug også.
SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.
Brug af Pkill

pkill firefox
For de fleste brugere er det nok at køre en kommando, der ikke er root pkill, for at afslutte et stædigt, frosset program. Det er dog ikke altid tilfældet, og nogle gange skal du bøje nogle muskler. Hvis du f.eks. Gerne vil dræbe et program, der kører som rodbrugeren eller det er en bruger, skal du vedhæfte sudo til det.
sudo kill rootprogram
Selv ved at bruge pkill-værktøjet til at afslutte root-programmet er det måske ikke nok. Nogle gange fungerer et program på en sådan måde, at en simpel kill-kommando ikke vil hjælpe. Når dette sker, kan du bruge -9. Tilføjelse -9 i slutningen af pkill vil normalt afslutte programmet med magt, når alle andre muligheder fejler.
sudo pkill -9 rootprogram
Brug af Pidof og kill

Når kommandoen Pkill mislykkes, er der et andet godt alternativ: dræbe. Dræb funktioner på samme måde som pkill, undtagen det virker baseret på proces ID-numre, snarere end blot navnet på programmet (som pkill firefox osv.). Ulempen med at dræbe programmer med dræbe kommando er, at du først skal opdage, hvad det problematiske program PID er, før du bruger dræbe kommando. Måden at gøre dette på er at bruge pidof kommando. Sådan fungerer det.
pidof firefox
Når pidof fuldender sin søgning efter det korrekte ID, vil du se output i terminalen. For eksempel:
pidof firefox
OUTPUT: 2219
Vi kan så tage 2219 PID og bruge det til at dræbe Firefox.
dræb 2219
Husk, at hvis du søger at dræbe et rodprogram, skal du gøre det:
sudo dræbe 2219
Endelig, hvis en ansøgning nægter at stoppe, prøv at bruge - 9. Det fungerer på samme måde som pkill.
sudo kill -9 2219
Dræb programmer med Htop

HTOP har andre forbedringer som at lade brugeren rulle så meget vandret / lodret uden frygt for at afbryde værktøjet. Det tillader også brugere at dræbe enhver proces, de ønsker, uden at skulle vide proces-id'et og viser flere forskellige måder at dræbe ting på.
Bemærk: HTOP kræver, at Ncurses skal fungere korrekt. Installer "ncurses" ved at søge i din Linux distributions pakkehåndteringsværktøj (hvis htop ikke installerer det for dig).
Installer HTOP
Ubuntu
sudo apt install htop
Debian
sudo apt-get install htop
Arch Linux
sudo pacman -S htop
Fedora
sudo dnf installere htop
OpenSUSE
sudo zypper installer htop
Andre Linuxes
Tag den nyeste version af Htop til din Linux-distribution ved at åbne en terminal og bruge pakkehåndteringsværktøjet til at installere "htop." Hvis du ikke kan finde det (af en eller anden grund), overvej at besøge den officielle hjemmeside, download kildekoden og bygg det selv!
Brug af HTOP
Start HTOP-værktøjet til enhver tid ved at åbne et terminalvindue og indtaste kommandoen "htop." Alternativt kan HTOP-værktøjet køres til enhver tid ved blot at søge efter "htop" i programmenuen. Der skal også være en genvej til det under "system" eller noget lignende.
Når HTOP er åben, skal du bruge piletasten til at vælge en proces, du gerne vil administrere. Tryk på F9 for at åbne menuen "Kill". Sorter processer med F6, og søg efter at køre programmer med F3. Har du brug for hjælp til at bruge HTOP-værktøjet? Tryk på knappen F1 på tastaturet for at hente hjælpemenuen. Indtastning af "man htop" i terminalen virker også.
Endelig, for at afslutte HTOP-værktøjet helt, skal du blot trykke på Q-knappen på tastaturet. Brug af F10-knappen virker også for at afslutte.
Vi bør nævne, at hvis du tvinger til at dræbe programmer fra terminalen, er der en chance for at du mister dit arbejde. Med en browser kan du sikkert genoprette faner, men for andre programmer skal du stole på deres egne indbyggede gendannelsesmekanismer. Hvis der ikke er nogen, er det muligt, at du måske mister nogle data.