Sådan installeres WPS Office på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres WPS Office på Linux
Sådan installeres WPS Office på Linux
Anonim

WPS Office er en førende konkurrent på Linux-platformen for dem, der leder efter en kontorsuite så tæt på Microsoft Office som muligt. Office-pakken har støtte til mange forskellige Linux-distributioner, og fra nu af er det gratis. Det har også en premium version, der tilføjer yderligere funktioner som cloud backup, kryptering og dokument samarbejde. Det har en 10-dages prøveperiode, hvis du er interesseret i at prøve premium-funktionerne, eller du kan installere WPS Office gratis og bruge det som det er uden at få premium-versionen. Premium-udgaven er en abonnementsbaseret service, så det er ikke et engangs køb.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Husk at også tjekke vores liste over 4 bedste alternativer til Libre Office, hvis du leder efter noget, der ligner mere MS Office på Linux-skrivebordet.

Ubuntu / Debian Instruktioner

Den primære måde, Ubuntu og Debian-brugere kan installere WPS Office på, er med en downloadbar Debian-pakkefil. Desværre har udviklerne ingen PPA eller Debian-softwarelager, som brugerne kan tilføje. Da der ikke er nogen software-repositorier til rådighed, er det en smerte, når det kommer til opdatering af software, men det er stadig rart at se, at der findes en binær pakke. I øjeblikket har WPS støtte til både 32-bit og 64-bit arkitekturer.

Image
Image

Hvis du vil installere WPS Office, skal du gå over til WPS-overførselssiden og tage den nyeste Debian-pakkefil. Husk, at WPS ikke har pakker sorteret efter distribution, så du skal være forsigtig med, at du ikke downloader den forkerte fil. Hvis du ikke kan finde det fra listen over links, overvej at trykke på Ctrl + Fi browseren og indtaste "deb." Hvis du gør det, fremhæves de korrekte pakker.

Når du har downloadet WPS Debian-pakkefilen, skal du åbne filhåndteringen, klikke på mappen Downloads og klikke på WPS-filen. Valg af filen skal åbnes i Debian (eller Ubuntu) GUI-pakkeinstallationsværktøjet. Derefter skal du blot indtaste dit kodeord og klikke på installeringsknappen.

Vil du installere via terminal i stedet? Åbn et terminalvindue og brug cdat flytte terminalen til ~ / Downloads. Derfra skal du installere pakken via dpkgpakkeinstallationsværktøj.

cd ~ / Downloads sudo dpkg -i wps-office _ * _ amd64.deb

eller

sudo dpkg -i wps-office _ * _ i386.deb

Under installationen kan du løbe ind i et problem med at løse afhængighedsfiler. For at løse problemet med manglende afhængigheder skal du køre apt install -f. Denne kommando går ud, søger efter manglende programmer og installerer dem.

sudo apt install -f

Afinstaller WPS Office til enhver tid med:

sudo apt fjerne wps-office

eller

sudo apt-get fjern wps-office

Alternativt kan du søge efter WPS Office i Ubuntu softwarecenter og klikke på afinstallationsknappen.

Arch Linux Instruktioner

Image
Image

Har du brug for WPS Office til Linux på Arch Linux? Hvis det er tilfældet, skal du installere det via AUR, da WPS Office ikke understøtter Arch Linux, og der er ingen officielle pakker. For at oprette en installerbar pakke skal du åbne en terminal. Brug derefter gitkommando for at trække den nyeste kildekode til pakken.

Bemærk: Sørg for at installere pakken "git", eller WPS Office trækker ikke fra AUR.

git klon https://aur.archlinux.org/wps-office.git

Bruger cdkommando, skal du indtaste mappen WPS Office.

cd wps-office

Alt der er tilbage at gøre er at generere pakken med makepkgkommando. Husk, at når du opretter pakken, kan du komme ind i afhængighedsproblemer. For at afbøde dette skal du sørge for at tilføje -si til slutningen af din kommando. Denne kommando fortæller Pacman pakke manager at gå ud og finde så mange installable afhængigheder som muligt. Hvis de stadig ikke er tilfredse, skal du manuelt hente dem fra denne side her (under afhængigheder).

makepkg -si

Afinstaller WPS Office fra Arch med denne kommando:

sudo pacman -r wps-office

Fedora / OpenSuse Instruktioner

De på Fedora og OpenSUSE, der elsker WPS Office, har held og lykke! Det viser sig, at udviklerne har en RPM-fil tilgængelig! Sådan får du det til begge operativsystemer.

Fedora

Gå til udgivelsessiden og tryk på Ctrl + F på tastaturet. Indtast "rpm." I søgefeltet. Brug af "find" -funktionen markerer alle de downloadbare RPM-pakkefiler til WPS Office. Download den nyeste version, og åbn derefter filhåndteringen.

Inde i filhåndteringen skal du klikke på Downloads og derefter dobbeltklikke på RPM-filen. Hvis dette gøres korrekt, skal Fedora RPM GUI installationsprogrammet åbnes. Indtast dit kodeord, og klik på installeringsknappen for at installere det. Alternativt kan du installere WPS Office via terminal med:

cd ~ / Downloads sudo dnf -y installer wps-office - *. x86_64.rpm

Afinstaller WPS Office fra Fedora ved hjælp af dnf fjerne.

sudo dnf fjern wps-office

OpenSUSE

Når du har downloadet RPM-filen, skal du åbne filhåndteringen, gå til overførsler og dobbeltklikke på RPM-filen. Åbning det skal starte værktøjet SUSE RPM GUI. Indtast dit kodeord, og klik på installeringsknappen.

Vil du installere WPS Office med terminal i stedet? Gør:

cd ~ / Downloads sudo zypper installere wps-office - *. x86_64.rpm

Vil du afinstallere softwaren? Løb:

sudo zypper fjern wps-office

Kildevejledning

Image
Image

Ønsker du at installere WPS Office på Linux, men har ikke en af de distributioner, som udviklerne understøtter? Ikke bekymre dig, fordi det viser sig, at der er en downloadbar, selvstændig binær arkivfil, som brugere kan bruge til at køre WPS Office-softwaren. For at installere det skal du gå over til udgivelsessiden ved at trykke på Ctrl + F, og søg efter "tar.xz". Vælg enten 32-bit eller 64-bit varianten, og download arkivet til din Linux-pc.

Dernæst åbner du et terminalvindue og bruger cdkommando at navigere til ~ / Downloadsvejviser. Derefter uddrag den downloadede tar.xz arkiv.

tjære xvfJ wps-office _ *. tar.xz

Udpakning af filerne skal maksimalt tage et par minutter. Når processen er færdig, brug rm at slette tar.xz filen og cdind i mappen.

rm wps-office _ *.tar.xz cd wps-office_ *

Brug først scriptet "install_fonts" til at installere manglende skrifttyper på systemet.

sudo sh install_fonts

Herfra kan du køre et af WPS-softwareværktøjerne lige fra denne mappe.

For at køre teksteditoren skal du skrive

./wps

i terminalen. Derudover får du adgang til WPS-præsentationsværktøjet med

./wpp

og WPS-regnearkværktøjet med

./et

.

Populært emne.