Sådan installeres Upterm On Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Upterm On Linux
Sådan installeres Upterm On Linux
Anonim

Leder du efter en terminalemulator og en udvikler suite i en? Upterm har du dækket. Den bedste måde at installere Upterm på Linux er at få fat i AppImage. Udviklerne er gået på denne måde, fordi det kan være lidt af en smerte at skulle lave pakker til et ton af forskellige Linux-distributioner.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Installer Upterm

For at komme i gang skal du gå til udgivelsessiden og hente den nyeste version af AppImage. Når du er downloadet, skal du åbne et terminalvindue og bruge mkdirkommando for at oprette en AppImage-mappe.

Image
Image

Oprettelse af en AppImage-mappe er en god idé på grund af, hvordan disse typer filer fungerer. Øjeblikket åbner du dem, de løber og udvikler referencer i den mappe. Hvis du åbner en AppImage-fil direkte fra ~ / Downloadsmappe, kan du ende med at slette det ved et uheld eller glemme, hvad filen er til. At have en dedikeret mappe er en løsning på disse problemer.

mkdir ~ / AppImages

Bemærk: Brug en "." Hvis du vil skjule din AppImage-mappe fra visning. Husk at skjule denne mappe vil gøre tingene lidt mere kedelige. Du skal klikke på "Vis skjulte filer" for at starte filen for første gang.

mkdir ~ /.AppImages

Placer Upterm AppImage i den nye mappe (placeret i din / Home / brugernavn / vejviser). Derefter bruger du chmodkommando, opdatere tilladelserne for filen, så den kan udføres som et program. Ændring af tilladelser er kritisk, eller Upterm fungerer ikke korrekt.

chmod + x upterm-0.4.3-x86_64-linux.AppImage

Med tilladelserne opdateret, skal du gå til ~ / AppImages og vælg "Åbn" for at starte det for første gang.

Vær opmærksom på, at fordi Upterm distribueres via en downloadbar AppImage-fil, skal du regelmæssigt tjekke udgivelsessiden for en ny version. For at opdatere skal du gå til ~ / AppImages, Slet den gamle fil, erstat den med den nye. Opdater tilladelserne (som vist ovenfor).

Skrivebordgenvej til Upterm

Da Upterm-klienten er et AppImage, kan brugerne gå til ~ / AppImagesinde i / Home / brugernavn / mappe, dobbeltklik på filen og kør det med lethed. Men hvis du gerne vil kunne starte dette program som enhver anden, skal du oprette en individuel desktop genvej fil. Sådan gør du det.

Først skal du bruge wget-værktøjet til at downloade det billede, vi vil bruge til ikonet:

cd ~ / AppImages wget https://user-images.githubusercontent.com/188928/30751825-360450ec-9fc3-11e7-879e-8b6af737b11b.png

Ved brug af mvomdøb billedfilen.

mv 30751825-360450ec-9fc3-11e7-879e-8b6af737b11b.png uptermicon.png

Flyt derefter terminalen tilbage til din hjemmemappe. Derefter åbner du Nano teksteditoren for at oprette en ny skrivebordsgenvej.

cd ~ / sudo nano upterm.desktop

Skriv denne kode (eller indsæt den ind med Ctrl + Skift + V):

[Desktop Entry] Name = Upterm Kommentar = En terminalemulator for det 21. århundrede. Exec = / home / brugernavn / AppImages / upterm-0.4.3-x86_64-linux.AppImage Ikon = / home / brugernavn / AppImages / uptermicon.png Type = Application StartupNotify = true Kategorier = udvikling;

Sørg for at ændre brugernavnI koden ovenfor til brugerens navn skal du bruge Upterm on. Med alle de indtastede oplysninger skal du trykke på Ctrl + Oat gemme, og Ctrl + Xat forlade Nano. Derefter skal du opdatere tilladelserne for filen ved hjælp af chmod.

sudo chmod + x upterm.desktop

Endelig skal du installere genvejen til systemet ved hjælp af mvkommando.

sudo mv upterm.desktop / usr / share / applications /

Vær opmærksom på, at hver gang du opdaterer opdateringsperioden, skal du ændre

Exec =

i skrivebordet filen. Sådan er det:

sudo nano /usr/share/applications/upterm.desktop

Finde

Exec = / home / brugernavn / AppImages /upterm-0.4.3-x86_64-linux.AppImage

og skift det til det nye filnavn, du downloadede. Gem de ændringer, du har foretaget til upterm.desktop fil i nano med Ctrl + O.

Vil du afinstallere Upterm fra systemet? Sådan er det. Først skal du slette skrivebordsgenvejen fra / Usr / share / applications /.

sudo rm /usr/share/applications/upterm.desktop

Slet derefter filen fra ~ / AppImages folder.

rm upterm - * - x86_64-linux.AppImage

Når begge disse filer fjernes fra systemet, skal Upterm forsvinde fra menuerne. Du er også velkommen til også at slette ikonbilledet fra mappen med:

rm ~ / AppImage / uptermicon.png

Arch Linux Instruktioner

AppImage skal arbejde på 99% af Linux-distributioner, men hvis du er på Arch Linux, og du hellere vil installere Upterm som en indbygget applikation, skal du tage den fra AUR. Først skal du gribe pakken "git" for at interagere med AUR. Installer den ved hjælp af Pacman pakke manager.
AppImage skal arbejde på 99% af Linux-distributioner, men hvis du er på Arch Linux, og du hellere vil installere Upterm som en indbygget applikation, skal du tage den fra AUR. Først skal du gribe pakken "git" for at interagere med AUR. Installer den ved hjælp af Pacman pakke manager.

sudo pacman -S git

Nu hvor du har den gitværktøj, brug den til at klone den nyeste version af Upterm PKGBUILD-filen.

git klon https://aur.archlinux.org/upterm.git

Nu hvor PKGBUILD er på din pc, skal du bruge CDkommando for at navigere til opterm mappen.

cd upterm

Kør makepkgkommando for at starte byggeprocessen. Når du kører denne kommando med Sioption, vil Arch gå ud og installere automatisk afhængigheder, som den kan finde via de officielle software repositories. Nogle gange får man ikke dem alle. Hvis dette sker, skal du gå over til Upterm AUR-siden og installere dem manuelt.

makepkg -si

Afinstaller Upterm fra Arch Linux til enhver tid ved hjælp af Pacman -R.

sudo pacman -R upterm

Populært emne.