Sådan spiller du Sony PSP-spil på Linux med PPSSPP

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du Sony PSP-spil på Linux med PPSSPP
Sådan spiller du Sony PSP-spil på Linux med PPSSPP
Anonim

De, der ønsker at spille dine yndlings Sony PSP-spil på Linux-platformen, skal prøve PPSSPP. Det er en Sony PSP emulator skrevet i C ++. Emulatoren fungerer meget godt på næsten enhver Linux distribution. Bedste af alt tager det hele PSP CPU-kode og optimerer det til at arbejde med almindelige computer-CPU'er.

Bemærk: Addictivetips på ingen måde opmuntrer eller condones ulovlig download eller distribution af ROM-filer til PPSSPP. Hvis du vil afspille Sony PSP-spil med PPSSPP, skal du bruge dine egne spil ROM-filer, du har sikkerhedskopieret til din pc, lovligt.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Installer PPSSPP Emulator

At få den nyeste version af PPSSPP-emulatoren til Linux kan være udfordrende til tider. Nogle Linux-distributioner vælger at pakke det, og andre gør det ikke. Det er muligt at finde installerbare binære pakker, men ikke alle operativsystemer har dem. Det er på grund af dette, i denne vejledning arbejder vi i stedet med et binært binært.

Ubuntu / Debian

Ubuntu- og Debian-brugere skal kunne køre PPSPP-emulatoren, når den korrekte afhængighed er installeret. I dette tilfælde kræver PPSSPP libsdl2-dev. Installer den på Ubuntu eller Debian med:

sudo apt install libsdl2-dev

Hvis du bruger en ældre version af Debian, der ikke bruger apt, skal du erstatte apt med apt-get.

Arch Linux

Installer PPSSPP via Arch Linux User Repository.

For at få det, tag den nyeste AUR-pakke med git.

Bemærk: Sørg for at installere "git" før du forsøger dette

git klon https://aur.archlinux.org/ppsspp-git.git

Ved brug af CD, indtast klonekataloget.

cd ppsspp

Endelig, brug makepkgat opbygge og installere programmet.

makepkg -si

Fedora

PPSPP fungerer fint på Fedora i binær form, når SDL2-devel er installeret. For at installere denne pakke skal du åbne en terminal og indtaste følgende kommando:

sudo dnf installer SDL2-devel

OpenSUSE

SUSE, ligesom andre Linux-distributioner i denne vejledning, kræver et SDL-bibliotek til at køre PPSSPP-emulatorprogrammet. Følg disse instruktioner for at få de korrekte SDL-filer.

Først skal du tilføje det eksterne spilarkiv (Leap 42.3)

sudo zypper addrepo http://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Leap_42.3/ opensuse-games

(Tumbleweed)

sudo zypper addrepo http://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/Emulators/openSUSE_Tumbleweed/ opensuse-emulatorer

Brug derefter Zypper-pakkehåndteringsværktøjet til at installere softwaren.

sudo zypper installere libSDL2-devel

Andre Linuxes

Programmet skal fungere som på din pc. Det eneste virkelige krav her er, at du installerer SDL2 udviklingsbiblioteker. Overvej overskriften til pkgs.org og søg efter "SDL2 udvikle". Pkgs.org har en lang liste over binære filer, samt instruktioner om, hvordan man installerer fra næsten alle Linux-distributioner (selv de uklare).

Hvis du ikke kan finde den på denne hjemmeside, skal du overveje at se i den officielle manual til dit operativsystem til "SDL2".

Med alle de afhængigheder, der kræves for at køre det binære installeret, er alt, der er tilbage, at downloade programmet. Gå her, rul ned og vælg "Linux". Sørg for at vælge "dev-working." Når download er færdig, skal du åbne et terminalvindue og bruge CD at flytte til ~ /Downloadsvejviser.

cd ~ / downloads

Lav en mappe for at pakke filen ud ved hjælp af mkdir.

mkdir ppsspp-emulator cd ppsspp-emulator

Unzip programmet.

mv "ppssppbuildbot-org.ppsspp.ppsspp-dev-working-linux-amd64.zip" ~ / Downloads / ppsspp-emulator / unzip *.zip rm *.zip

Endelig skal du flytte programmet til dit / hjem / mappe.

mv ~ / Downloads / ppsspp-emulator / ~ /

Brug af PPSSPP

Hvis du vil bruge PPSSPP-emulatoren, skal du gå til / Home / brugernavn / ppsspp-emulator /med din filhåndtering, højreklik på "PPSSPPSDL" og kør den. Ved at klikke på PPSSPPSDL åbnes hovedemuleringsvinduet. I dette vindue skal du bruge piletasterne at navigere og gå ind at vælge ting.

Image
Image

For at indlæse en PSP ROM-fil skal du trykke på højre piletast og flyt til "Spil". Hvis du vælger "Spil", vises PPSSPP til /hjem/ vejviser. Vælg dit brugernavn, og find derefter PSP-ROM'en i dit hjemmekatalog. Trykke gå indat indlæse enhver valgt ROM-fil.

For at lukke et spil, mens det aktuelt afspilles, skal du trykke på ESCfor at åbne hovedindstillingsområdet i spillet. Derefter skal du bruge dit tastatur (eller gamepad) og vælge "exit". Dette bør afslutte ROM'en. På hovedmenuen skal du vælge "exit" igen for at afslutte PPSSPP helt.

Lagring og indlæsning

I modsætning til mange andre emulatorer er gemmenuen til PPSSPP kun tilgængelig, når ROM'er kører. For at gemme et spil skal du trykke på ESCpå tastaturet. Ved at trykke på denne tast afsløres det centrale indstillingsområde for PPSSPP, herunder 5 gemme statusspor. Når du vil gemme, få adgang til denne menu, brug derefter op eller ned piletasterneat finde en gemme slot, og gå indat starte opsparingsprocessen.

For at gemme flere gange, skal du blot vælge forskellige slots, inden du gemmer.
For at gemme flere gange, skal du blot vælge forskellige slots, inden du gemmer.

Indlæser en gemt tilstand i PPSSPP sker også i ESCmenu. Tryk på, når som helst ESCpå tastaturet og brug op eller ned piletasterne at vælge et gemt spil. Når du har fundet det gemte spil, du vil indlæse, skal du trykke på gå ind at indlæse det.

Grafik og lydindstillinger

Ønsker du at ændre grafik til PPSSPP emulatoren? Vælg "Indstillinger" på hovedmenuen med piletasterne og tryk på gå indat åbne den. Inde i "Indstillinger", se efter "Graphics" og tryk på gå indnøgle. Inden for grafikområdet kan brugerne ændre gengivelsestilstanden, såvel som framerate-kontrol og endda sådanne indstillinger som efterbehandling.

For at aktivere fuldskærmstilstand med PPSSPP skal du se hen til bunden af indstillingerne "Grafik" og klikke på afkrydsningsfeltet for at aktivere det.
For at aktivere fuldskærmstilstand med PPSSPP skal du se hen til bunden af indstillingerne "Grafik" og klikke på afkrydsningsfeltet for at aktivere det.

Ud over grafikindstillingerne har PPSSPP-emulatoren også nogle ret anstændige lydindstillinger. For at få adgang til disse indstillinger, vælg "Lyd" i indstillingsvinduet. I "Audio" -brugere kan du aktivere / deaktivere lyde, ændre emulatorens lydstyrke globalt, ændre lyd-latens samt lydhastighedshakker osv.

Konfiguration af en controller

For at konfigurere en gamepad med PPSSPP, skal du tilslutte en kompatibel joypad, åbne "Settings" og vælge "Controls" i menuen. Derefter skal du klikke på "kontrol kortlægning" for at åbne styringsbindingsværktøjet. Som standard skal PPSSPP tildele kontroller automatisk. Chancerne er, at din gamepad vil træne ud af boksen.

Med det hele sagt kan standardkontrolerne ikke virke for alle. Hvis du vil administrere de forskellige mappings, skal du gå igennem og klikke på + symbolet for at tildele omstillingerne igen.
Med det hele sagt kan standardkontrolerne ikke virke for alle. Hvis du vil administrere de forskellige mappings, skal du gå igennem og klikke på + symbolet for at tildele omstillingerne igen.

Populært emne.