Sådan installeres Ardor Audio Editor på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Ardor Audio Editor på Linux
Sådan installeres Ardor Audio Editor på Linux
Anonim

Nogle gange siger folk, at Linux-platformen ikke har "de bedste værktøjer" til fagfolk. Når det kommer til videoredigering, er det forståeligt, da brugerne ikke kan installere ting som Adobe After Effects, Final Cut Pro X og osv. Med lydredigering er det imidlertid en helt anden historie. Det viser sig, at der er en utrolig, konkurrencedygtig, open source lydarbejdsstation klar til at installere Linux nu; Ardor lyd editor. Du kan installere Ardor på de fleste Linux-distributioner via pakkehåndteringen. Det har masser af funktioner, som multi-track redigering / optagelse, hardware support, video lydudvinding og meget mere.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Installer Ardor

For at bruge denne software skal du køre Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora, OpenSUSE. Hvis du kører en anden distribution, bliver du nødt til at bygge Ardor fra kilde. Husk at hvis du vælger at installere Ardor fra dit operativsystems softwarekilder, får du muligvis ikke den nyeste version.

For at installere Ardor skal du åbne en terminal og indtaste kommandoen, der svarer til dit operativsystem.
For at installere Ardor skal du åbne en terminal og indtaste kommandoen, der svarer til dit operativsystem.

Ubuntu

sudo apt installer ardor

Debian

sudo apt-get install ardor

Arch Linux

sudo pacman-s ardor

Fedora

sudo dnf installere ardor

OpenSUSE

sudo zypper install ardor

Bygning fra kilde

Selvom Ardor audio editor er tilgængelig til installation på flere platforme, distribueres nyere versioner af softwaren på hjemmesiden. Udviklere lader brugerne købe et binært (som en DEB eller RPM-fil) for at støtte projektet. Den eneste anden måde at få det på er at kompilere fra kilden.
Selvom Ardor audio editor er tilgængelig til installation på flere platforme, distribueres nyere versioner af softwaren på hjemmesiden. Udviklere lader brugerne købe et binært (som en DEB eller RPM-fil) for at støtte projektet. Den eneste anden måde at få det på er at kompilere fra kilden.

Hvis du bruger en Linux-distribution, der ikke understøtter Ardor, er denne rute en god vej at gå. For at starte byggeprocessen skal du først tage fat på de mange programafhængigheder. Ardor er en stor lydredigeringssuite og bruger mange codecs og andre værktøjer. For at installere afhængighederne, gå over til den officielle hjemmeside, læs dokumentationen og lær hvad de er.

Når du har fundet ud af alt, skal du bruge Git-værktøjet til at klone den nyeste version af kildekoden fra Ardors offentlige repo.

git klon git: //git.ardour.org/ardour/ardour.git

Bruger CDkommando, skift terminalens arbejdskatalog fra /hjem/, til den nyklonede Ardor git mappe.

cd ardor

Derefter skal du køre "waf" scriptet. Dette script har flere funktioner. Vi skal først køre det for at scanne din Linux-pc for at oprette nye konfigurationsfiler (makefiler og lignende). At køre waf scriptet vil også hjælpe dig med at afgøre, om du har alle de korrekte afhængigheder installeret. Scriptet vil nægte at konfigurere uden disse filer, så hvis du har problemer med at finde dem, er dette en god måde at fejlfinding.

./waf configure

Hvis waf konfigurere ser at alle afhængigheder er tilfredse, og alt er klar til at gå, vil Ardor bygge. For at starte byggeprocessen skal du køre WAF værktøj igen, bortset fra denne gang, udlade konfigurere.

./waf

Ardors lydredigeringspakke er meget stor, og det tager lidt tid at kompilere og opbygge korrekt. Forlad terminalen og lad GCC-kompileringsværktøjet opbygge softwaren. Med tiden vil det afslutte. Når processen er færdig, vil det være muligt at køre softwaren fra bygningskataloget.

Brug CDkommando at flytte til hvor udgangen af bygningen er.

cd gtk2_ardour

Derfra starter Ardor med "ardev".

./ardev

Fra dette tidspunkt er Ardor audio editoren bærbar (forudsat den pc, du flytter bygningerne til, har alle de nødvendige filer til at køre det). Du er velkommen til at tage kilden og sætte den på et flashdrev. Alternativt kan du installere softwaren på din Linux-pc ved at køre følgende kommando i terminalen.

Bemærk: installation af Ardors brug ved hjælp af WAFkan kræve sudoprivilegier. Få en rodskal i bygningskataloget med sudo-s før du kører installationsværktøjet.

cd .. ./waf installere

Afinstaller Ardor

Opbygning af programmer fra kilden er dog praktisk, hvis operativsystemet du installerer ikke understøttes, kan være risikabelt, når det kommer til afinstallation. Ofte forstyrrer udviklere ikke at inkludere en måde at afinstallere kompilerede programmer. Heldigvis er Ardor ikke et af disse programmer og giver brugerne mulighed for nemt at afinstallere det til enhver tid.

For at afinstallere en kompileret bygning fra Ardor fra din Linux PC, skal du åbne en terminal og bruge CDkommando at flytte ind i kildekataloget.

cd ~ / ardor

Afinstallation er lige så nemt som at bruge WAF.

./waf afinstallere

Waf skal slette alle nødvendige filer fra din pc. Derefter skal du slette kildemappen ved hjælp af rm.

rm -rf ~ / ardor

Opdaterer Ardor

Bygning Ardor fra kilden betyder, at hver gang der er en ny version, skal du gentage byggeprocessen. Dette er kedeligt, men kan styres ved at "rense" kilderne. Rengøring sletter de forskellige biblioteker og andre filer, der vises efter opbygning af et nyt program.

Rengør kilderne med WAF.

cd ~ / ardor ./waf clean

Populært emne.