Sådan opretter du en transmission Bittorrent Server på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opretter du en transmission Bittorrent Server på Linux
Sådan opretter du en transmission Bittorrent Server på Linux
Anonim

Downloading af torrenter på Linux-skrivebordet er nyttigt i en nøjagtighed, men de, der ønsker at hente meget flere data, bør overveje at oprette et fjerntliggende torrent-system på en server i stedet. I denne vejledning vil vi fokusere på at oprette et fjernsystem med transmission, da det er nemmest at oprette. Transmission BitTorrent-klienten er ret populær på stationær Linux og kommer ofte forudinstalleret. Men da vi fokuserer på Linux-servere og ikke personlige computere, er transmissionssoftwaren ikke inkluderet og skal indstilles manuelt.

Installer Transmission BitTorrent

Bemærk: Denne vejledning fokuserer primært på server operativsystemer. Det er dog muligt at bruge Transmission fjernbetjening også på Linux-operativsystemer. Du er velkommen til at følge med som instruktionerne er ens (hvis ikke det samme).

Ubuntu Server

sudo apt install transmissions-cli transmission-fælles transmission-daemon

Debian Server

sudo apt-get transmission-cli transmission-fælles transmission-daemon

RedHat Enterprise Linux server 6 og 7 / CentOS 6 og 7

Du installerer https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-6.noarch.rpm yum -y opdatering yum-du installerer transmission transmission-daemon

eller

yum installere https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm abonnements manager repos --enable "rhel - * - optional-rpms" --enable "rhel- * -extras-rpms "yum -y opdatering yum-du installerer transmission transmission-daemon

Andre Linux Server-operativsystemer

De fleste Linux-distributioner (herunder servere) vil have de korrekte transmissionspakker, der er nødvendige for at køre en torrent-server. For at installere dem skal du åbne et terminalvindue og søge efter "transmission", "transmission-daemon" osv. Desuden skal du kontrollere operativsystemets Wiki-sider for at få vejledning i at køre en torrent-server med transmission.

Det kan også være en god ide at tjekke den officielle hjemmeside for softwaren for at lære at installere softwaren, hvis dit operativsystem ikke officielt understøtter det.

Konfigurer transmission BitTorrent

Installation af transmission på Ubuntu eller Debian-serveren skal automatisk aktivere systemd-tjenesterne og starte dem. Brug af Rhel eller CentOS? Du skal starte tjenesten manuelt. Åbn en terminal shell og få root adgang ved at logge ind via Su eller brug sudo.

su

Kør derefter kommandoerne nedenfor.

Rhel 6 / CentOS 6

service transmission-daemon start

Stop dæmonen til enhver tid med:

service transmission-daemon stop

Rhel 7 / CentOS 7

systemctl aktivere transmission-daemon systemctl start transmission-daemon

Stop Transmission Daemon med a systemctl stop.

systemctl stop transmission-daemon

Nu hvor tjenesten kører, er det tid, der ændrer standardadgangskoden. Ændring af adgangskoden er kritisk, fordi det at lade det være med standardindstillingerne betyder, at alle på netværket har adgang til dit transmissionsbrugerbruger.

Start med at bruge systemctl eller service kommando for at stoppe Transmission Daemon. SKIP IKKE DETTE TRIN! Hvis du gør det, vil Transmission nægte at gemme ændringer, du foretager.

sudo systemctl stop transmission-daemon

eller

sudo service transmission-daemon stop

For at sikre, at det er sikkert, skal du redigere indstillingsfilen med Nano teksteditoren.

sudo nano /var/lib/transmission-daemon/info/settings.json

Finde ”RPC-adgangskode”: og ændre teksten i citater ved siden af den til dit ønskede kodeord.

Det er også en god idé at ændre standard brugernavn fra transmission til noget andet. Finde rpc-brugernavnog skift "transmission" til et andet brugernavn. Sørg for ikke at slette citaterne.

Til sidst skal du bruge usermod værktøj til at tilføje din bruger til transmissionsgruppen. Det er en god ide at gøre dette, så alle filer, der downloades med Transmission, kan være tilgængelige af din bruger. Derudover er det sikrere at gå på denne rute, fordi kører ting som rod er en dårlig ide, og du bør undgå det, hvor det er muligt.

Tilføj din bruger til gruppen med følgende kommando. Sørg for at ændre "ejer" til standard brugernavn på serveren.

sudo usermod -a -G debian-transmission ejer

whitelisting

Image
Image

Transmissionen er nu konfigureret korrekt. Når det starter, vil brugerne kunne få adgang til det via internettet. Desværre, hvis en bruger på LAN forsøger at få adgang til det, får de 403 fejl. Dette er på grund af rpc-whitelist sikkerhedsfunktion. Det deaktiverer adgang til tjenesten, hvis specifikke IP-adresser ikke er angivet. For at komme rundt om dette, brugeres normalt deaktivere det. I denne vejledning vil vi ikke deaktivere rpc-whitelist funktion, da det er et godt værktøj. I stedet opretter vi en hvidliste, så alle brugere, der er tilsluttet LAN, har adgang til transmission.

For at redigere hvidlisten skal du åbne indstillingsfilen Transmission Daemon.

sudo nano /var/lib/transmission-daemon/info/settings.json

Rul ned og kig efter ”RPC-whitelist”.

Efter 127.0.0.1 tilføje:

,192.168.*.*'

Når alt er skrevet ud, skal hvidlisten se ud som nedenstående eksempel.

"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168. *. *",

Blocklist

Masser af mennesker, der downloader torrent filer online, bruger hvad der er kendt som en blokliste. Lister som disse nægter ondsindede IP-adresser (som kendte virus / malware adresser osv.) Fra at forbinde over torrent. For at aktivere denne svarte liste skal du åbne indstillingsfilen og finde ”Blokeringslisten-url”:.

Lave om http://www.example.com/blocklist i citaterne til et link til en rigtig blokbog. I dette eksempel bruger vi denne.

Når alle ændringer til transmissionsappen er færdige, skal du bruge systemctleller servicekommandoer for at starte det igen.

sudo systemctl start transmission-daemon

eller

service transmission-daemon start

Brug af transmission

Transmission er klar til brug! For at starte overførslen skal du åbne en webbrowser og indtaste følgende IP-adresse i en webbrowser. Så længe din pc er tilsluttet det samme netværk som transmission og serveren, skal alt arbejde!
Transmission er klar til brug! For at starte overførslen skal du åbne en webbrowser og indtaste følgende IP-adresse i en webbrowser. Så længe din pc er tilsluttet det samme netværk som transmission og serveren, skal alt arbejde!

http: // server-ip-eller-værtsnavn: 9091

Populært emne.