Sådan installeres Plano GTK Theme på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Plano GTK Theme på Linux
Sådan installeres Plano GTK Theme på Linux
Anonim

Det er ikke svært at installere Plano GTK-temaet, da brugerne ikke behøver at manuelt bygge temaet i noget installerbart. Men for at bruge dette tema korrekt under Linux skal du opfylde visse krav. Til at begynde med er Plano primært målrettet mod Gnome Shell og XFCE4 stationære computere, så du skal køre dem. Derudover skal du installere flere forskellige afhængigheder på din pc, eller temaet bliver ikke korrekt.

I denne artikel forenkler vi processen og forklarer, hvordan du installerer og aktiverer Plano GTK-temaet på Gnome Shell og XFCE4. Derudover vil vi berøre, hvordan du bruger Plano på andre desktops (ikke-Xfce / Gnome ones).

Installer Via Git

Brug af Git til at installere dette tema er den foreslåede metode. For at komme i gang skal du åbne en terminal og installere Git-pakken sammen med de nødvendige afhængigheder, som Plano skal køre korrekt.
Brug af Git til at installere dette tema er den foreslåede metode. For at komme i gang skal du åbne en terminal og installere Git-pakken sammen med de nødvendige afhængigheder, som Plano skal køre korrekt.

Ubuntu

sudo apt install gtk2-motorer-murrine gtk2-motorer-pixbuf git

Debian

sudo apt-get install gtk2-motorer-murrine gtk2-motorer-pixbuf git

Fedora

sudo dnf installer gtk-murrine-engine gtk2-motorer git

OpenSUSE

sudo zypper installer gtk-murrine-engine gtk2-motorer git

Med alle afhængigheder taget hånd om, kan installationen starte. Først skal du få en rodskal i terminalen ved at logge på root med su. Hvis din Linux distribution (sandsynligvis Ubuntu) deaktiveres su, du kan komme rundt med dette ved at bruge sudo-s i stedet.

su

Nu hvor terminalen er rod, vil vi kunne interagere med filsystemet uden problemer. Bruger CDkommando, flyt rodterminalen til den korrekte temakatalog.

cd / usr / del / temaer /

Bruger gitværktøj, download den nyeste kildekode til Plano temaet.

git klon https://github.com/lassekongo83/plano-theme.git

Git skal automatisk oprette den rigtige Plano-mappe direkte i / Usr / share / temaer /. Brug CDværktøj til at flytte ind i Plano mappen.

cd plano-tema

Løb ls at kontrollere alle filerne er der. Hvis det ikke stemmer overens med Github-siden, skal du gentage processen igen. Når du har bekræftet, at alt er der, skal du slette filen README.md ved hjælp af rm.

rm README.md

Opdater temaet via Git

Installation af Plano tema via Git klon, snarere end at downloade Master.zip filen og gå gennem smerten ved at uddrage det har frynsegoder. Hovedsagelig, evnen til automatisk at downloade opdateringer uden anstrengelse. For at opdatere Plano-temaet når som helst, gå til terminalen og få rod med sueller sudo-s. Brug derefter CDat flytte terminalen til den korrekte mappe.

su cd / usr / del / temaer / plano-tema /

Brug trækkeat tvinge en opdatering. Forstå det git pull kun downloads kode, hvis der er ændringer.

git pull

Hvis Plano er opdateret, sker der intet. For at holde styr på ændringer og afgøre, om en opdatering er nødvendig, skal du kontrollere Plano-commit-siden hver gang imellem.

Installation via Ubuntu PPA

Ubuntu-brugere, der ønsker at bruge Plano uden at skulle stå op med Git, har held og lykke! Takket være Noobslab er en Plano PPA tilgængelig til installation. For at tilføje det skal du åbne et terminalvindue og indtaste følgende kommando.
Ubuntu-brugere, der ønsker at bruge Plano uden at skulle stå op med Git, har held og lykke! Takket være Noobslab er en Plano PPA tilgængelig til installation. For at tilføje det skal du åbne et terminalvindue og indtaste følgende kommando.

Bemærk: det vises Noobslab-temaet PPA har ikke Ubuntu 18.04-support endnu. Bedst at følge kildevejledningen i stedet, hvis du bruger denne udgivelse.

sudo add-apt-repository ppa: noobslab / temaer

Efter at have tilføjet Noobslab PPA er det vigtigt at opdatere Ubuntus softwarekilder.Hvis du ikke gør det, vil temaet ikke installeres korrekt.

sudo apt opdatering

På dette tidspunkt, hvis opdatering siger, at der er tilgængelige softwareopdateringer, skal du installere dem med opgraderingværktøj.

sudo apt opgradering -y

Nu hvor alt er opdateret, er det sikkert at installere Plano-temaet.

sudo apt install plano-tema

Vil du afinstallere Plano? Prøve kan fjernes.

sudo apt at fjerne plano-tema

Installation af Via Arch Linux User Repository

Det er nemt at installere Plano fra AUR, og det begynder med at få den nyeste version af gitværktøj fra Pacman pakke manager.

sudo pacman -S git

Med Git installeret, er det nu muligt at bruge det til at downloade den nyeste version af Plano GTK tema.

git klon https://aur.archlinux.org/gtk-theme-plano-git.git

Herfra skal du bruge CDkommando til at ændre terminalens operativmappe til den nyoprettede gtk-tema-plano-git folder.

cd gtk-theme-plano-git

Inden i mappen skal du køre makepkg kommandoen for at generere en ny pakke. Sørg for at passe på afhængighedsfejl. Forstå, at hvis nogen undlader at installere automatisk, er du ansvarlig for at gøre dette manuelt. Afhængighedsfiler er placeret under "Afhængigheder" på Plano AUR-siden.

makepkg -si

Brug af Plano med andre stationære computere

Selv om udvikleren specifikt siger, at dette tema er lavet til "Gnome Shell og XFCE4", skal det fungere sammen med alle moderne desktops, der understøtter GTK (eller kan læse XFCE4 temafiler). Det betyder, at Plano-temaet skal vises som et brugbart tema til kanel, mate, gnome shell, budgie, enhed 7 og endda LXDE. Det er værd at bemærke, at der også er et inkluderet Openbox tema, så Openbox WM fans vil også kunne tjekke det ud.

Ikke sikker på, hvordan du bruger dette tema til dit skrivebordsmiljø? Se vores omfattende brugervejledning til alle de store GTK + Linux-skrivebordsmiljøer nedenfor.

  • Kanel
  • Gnome Shell
  • LXDE
  • Parrer sig
  • budgie
  • XFCE4

Populært emne.