Sådan tilpasses Numix-temaer på Linux med OOMOX

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilpasses Numix-temaer på Linux med OOMOX
Sådan tilpasses Numix-temaer på Linux med OOMOX
Anonim

Materia og Numix er populære GTK-temaer til Linux-skrivebordet. De ser godt ud, og som følge heraf installerer mange mennesker disse temaer. Men ikke alle kan lide standardfarveordningerne i Numix-temaerne og vil gerne tilpasse dem. Tidligere ville tweaking et GTK tema som Numix eller Materia være en masse arbejde. Heldigvis kan du nemt tilpasse Numix-temaer takket være Oomox.

Med Oomox-programmet kan brugere hurtigt oprette responder og modifikationer af deres foretrukne Numix og Materia stil temaer. Bedste af alt lader programmet brugere eksportere og gemme dem til brug på enhver Linux-pc!

Installer Oomox

For at bruge Oomox skal du køre Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux, OpenSUSE eller have den nyeste version af Flatpak kørende.

Ubuntu / Debian

Oomox kan installeres på både Ubuntu og Debian Linux i form af en downloadbar pakkefil. For at starte installationen skal du gå til Oomox-udgivelsessiden og downloade den nyeste Deb-pakke. Når du er downloadet, skal du åbne en terminal og følge instruktionerne for at få programmet til at fungere. Nogle Debian-brugere må muligvis ændre aptkommandoen til apt-get.

Bemærk: Oomox støtter officielt Ubuntu 17.04+ og har ingen omtale af Debian. Når det er sagt, har vi i vores test fundet ud af, at det fungerer perfekt på Debian 9 Stable.

Installation af Oomox på Ubuntu og Debian starter ved at bruge CDkommando. Brug den til at flytte terminalen fra standardarbejdskataloget til / home / brugernavn / Downloads/ mappe, hvor Oomox-pakken er.

cd ~ / downloads

Herfra skal du bruge dpkgværktøj til at starte installationsprocessen. Afhængigt af dit operativsystem kan denne Debian-pakke installere så mange som otte separate afhængigheder.

sudo dpkg -i oomox_1.6.0.deb

Løb dpkg bør passe på alt. Men nogle gange kan ting ødelægge under installationen. Disse fejl opstår, når dpkginstalleringsværktøjet kan ikke finde afhængigheder automatisk. Løs dette ved at køre apt install -f kommando.

sudo apt install -f

Arch Linux

Arch Linux-brugere kan installere Oomox takket være a PKGBUILDi AUR. For at komme i gang med at opbygge programmet på Arch, skal du først synkronisere den nyeste Git-pakke til dit system med Pacman-værktøjet.

sudo pacman -S git

Med Git synkroniseret, er det tid til at bruge det til at hente det seneste Oomox snapshot fra AUR.

git klon https://aur.archlinux.org/oomox.git

CDind i den nyklonede Oomoxmappe for at starte installationsprocessen. Vær venlig at forstå det, når du kører makepkg, afhængigheder installerer sig ikke altid automatisk. Hvis bygningen fejler, skal du sandsynligvis besøge AUR-siden og få alle afhængighedsfiler til at fungere manuelt.

makepkg -si

Fedora

Udvikleren har gjort Oomox tilgængelig for Fedora Linux-brugere ved hjælp af et tredjeparts Copr-depot. Aktivér Copr repo med DNFpakkehåndteringsværktøj.

sudo dnf copr aktivere tcg / temaer

Med TCG / temaerne repo up and running, brug DNFat installere Oomox på Fedora.

sudo dnf installere oomox

OpenSUSE

Takket være OBS kan Oomox installeres til OpenSUSE-brugere. For at installere softwaren, besøg denne side, vælg din version af OpenSUSE og klik på "1-klik installation" knappen for at starte installationen.

Andre Linuxes

Oomox hele kildekode er på Github, så det skal være ret nemt at installere softwaren på stort set alle Linux-distributioner. Ifølge udvikleren af Oomox er den bedste måde at opbygge denne software på for andre Linux-distributioner at kompilere den som en Flatpak-pakke.

Før du fortsætter, skal du følge vores vejledning og aktivere Flatpak universal pakke system på din Linux distribution. Når du er aktiveret, skal du installere "git" -pakken på dit operativsystem og følge instruktionerne nedenfor for at opbygge og installere Oomox Flatpak.

Bemærk: at bygge Oomox som en Flatpak er eksperimentel. Det fungerer muligvis ikke på dit operativsystem. Et godt alternativ ville være at tage kildekoden og køre den indbygget på dit operativsystem.

git klon https://github.com/themix-project/oomox cd oomox cd / emballage / flatpak /./flatpak-builder-build.sh./flatpak-builder-run.sh./install.sh

Tilpasning af temaer med Oomox

Når Oomox åbnes, scanner den alle temaer, der installeres på din Linux-installation. For at opnå de bedste resultater, skal du sørge for at installere Numix og Materia-temaerne, inden du gør noget.

For at oprette dit tema skal du se på venstre side af Oomox-programmet. Find et tema forudindstillet og klik på det for at åbne indstillingerne for det. Der er mange forskellige indstillinger til at ændre i temaområdet. Lad os starte med at ændre "tema stil".

Se efter rullemenuen ud for "tema stil" og klik på den. De to muligheder, som nævnt øverst i artiklen, er "Materia" eller "Numix-baseret." Beslut om en af de to muligheder for at ændre stilen. Efter at have skiftet til en ny stil, skal du flytte ned på listen og ændre de forskellige farveindstillinger. Disse farveindstillinger er kernen i temaet og vil diktere, hvordan det ser ud på dit skrivebord.
Se efter rullemenuen ud for "tema stil" og klik på den. De to muligheder, som nævnt øverst i artiklen, er "Materia" eller "Numix-baseret." Beslut om en af de to muligheder for at ændre stilen. Efter at have skiftet til en ny stil, skal du flytte ned på listen og ændre de forskellige farveindstillinger. Disse farveindstillinger er kernen i temaet og vil diktere, hvordan det ser ud på dit skrivebord.

Vil du inkludere unikke ikoner med dit brugerdefinerede tema? Gå videre til "Iconset" -delen af temaoprettelsesværktøjet. Find "Ikoner stil" og klik på rullemenuen ud for det for at finde den ikontype, der passer bedst til temaet. Du kan også ændre farven på ikonstilen ved at klikke på farveikonerne ved siden af "Lysbase (mapper)", "Lysbase", "Mellembase" og "Mørk berøring".

Terminal og Spotify

Sammen med at tilpasse ikonerne og GTK-farveskemaet, kan brugerne ændre, hvordan deres brugerdefinerede GTK-tema fungerer sammen med terminalen og Spotify-applikationen.

For at ændre terminalen skal du finde "Terminal" og tinker med de specielle indstillinger nær dette afsnit. For at få de bedste resultater med terminalen, find "tema muligheder" og skift det til "auto." Alternativt kan du klikke på "manual" og ændre de individuelle farveskemaer.
For at ændre terminalen skal du finde "Terminal" og tinker med de specielle indstillinger nær dette afsnit. For at få de bedste resultater med terminalen, find "tema muligheder" og skift det til "auto." Alternativt kan du klikke på "manual" og ændre de individuelle farveskemaer.

Tilpasning af Spotify-applikationstemaet fungerer stort set på samme måde som Terminal. Klik på de forskellige farveindstillinger for at ændre, hvordan Spotify ser ud, når du bruger dette tema.

Anvendelse af det nye tema

Brug af et brugerdefineret tema i Oomox-applikationen er ret nemt, og det virker som dette.

Bemærk: Se venligst vores vejledninger om, hvordan du bruger tilpassede temaer, hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det. Vi har guider, der dækker alle GTK-baserede Linux-skrivebordsmiljøer (kanel, gnome shell, LXDE, Mate, Budgie og XFCE4).

  1. Først skal du installere det overordnede GTK-tema til systemet ved at klikke på knappen "Eksporter tema". Hvis du klikker på denne knap, installeres dit brugerdefinerede tema i ~ /.Themes /.
  2. Åbn udstillingsindstillingerne på din Linux-distribution og anvend det nye GTK-tema.
  3. Vælg "Eksporter ikoner" for at installere dit brugerdefinerede ikon tema til systemet. Det vil gå til ~ /.Icons.
  4. Klik på "Export terminal" knappen for at generere et nyt tema. Brug Nano-editoren, vælg farveskemaet og indsæt det i ~ /.Xresourcesfil:

    nano ~ /.Xresources

  5. Endelig skal du klikke på menuikonet helt til højre for programmet (lige ved siden af minimeringsknappen) og vælge "Anvend Spotify-tema".

Når du har gennemført alle ovenstående trin, skal det brugerdefinerede tema, der er oprettet med Oomox, fungere korrekt!

Populært emne.