Sådan installeres Inkscape på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Inkscape på Linux
Sådan installeres Inkscape på Linux
Anonim

Er du vektor grafikillustrator eller designer på udkig efter en hurtig, gratis, åben udskiftning til dyre vektorværktøjer som Adobe Illustrator på Linux? Overvej at tjekke Inkscape! Det er et fuldt udstyret vektor grafik redigerings- og illustrationsværktøj. Det er helt gratis, open source og anvendelig på de fleste operativsystemer.For at installere Inkscape på Linux skal du køre Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora eller Open SUSE. Alternativt skal du kunne bruge Flatpaks eller Snap pakker. For at installere Inkspace skal du åbne en terminal og følge instruktionerne nedenfor!

Ubuntu

Ubuntu bærer Inkscape i deres vigtigste softwarekilder. For at installere det skal du åbne Gnome-softwaren, søge efter "Inkscape" og klikke på "Install" knappen for at få det. Alternativt kan du åbne et terminalvindue og indtaste kommandoen nedenfor for at installere det.
Ubuntu bærer Inkscape i deres vigtigste softwarekilder. For at installere det skal du åbne Gnome-softwaren, søge efter "Inkscape" og klikke på "Install" knappen for at få det. Alternativt kan du åbne et terminalvindue og indtaste kommandoen nedenfor for at installere det.

sudo apt installer inkscape

Den version af Inkscape, som Ubuntu bærer, er relativt moderne, men Inkscape-udviklerne har en officiel PPA, som enhver bruger kan aktivere for at få den absolutte nyeste version. Når aktiveret, vil versionen af Inkscape på Ubuntu blive mere opdateret. For at tillade den officielle Inkscape PPA, indtast følgende kommando:

sudo add-apt-depot ppa: inkscape.dev/stable

Ved brug af add-apt-repositoryat tilføje Inkscape PPA tilføjer en ny software kilde til systemet. Desværre er det endnu ikke muligt at bruge det, da Ubuntu ikke ved, at det er der. For at gøre Ubuntu opmærksom på de nye ændringer, skal du bruge opdateringkommando.

sudo apt opdatering

Ved brug af opdatering trækker i de seneste opdateringer. I betragtning af at Ubuntu nu bruger den nye Inkscape PPA, skal nogle opdateringer til Inkscape være klar til at installere. For at opgradere Ubuntu til den nyeste version af Inkscape skal du bruge opgradering kommando.

sudo apt opgradering -y

Hvis du har besluttet, at du ikke længere har brug for Inkscape, skal du bruge fjern kommandoat slippe af med Inkscape.

sudo apt fjerne inkscape

Debian

Inkscape er et open source-program, så det er nemt at installere på alle versioner af Debian. Debian er ikke kendt for "nuværende" software, så at få den nyeste version af Inkscape er lidt vanskelig.

For at installere den seneste "stabile" version af Inkscape-værktøjet skal du gøre følgende:

sudo apt-get install inkscape

Hvis du ønsker at opdatere til den nyeste og nyeste version af softwaren, skal du først afinstallere Inkscape fra de traditionelle softwarelager.

sudo apt-get fjerne inkscape

Dernæst skal du aktivere Debian Backports. Følg vores guide her for at lære at gøre det. Når du har gjort det, skal du installere en nyere version af Inkscape via Debian Backports.

Bemærk: venligst skift frigivelse-backportsmed navnet på din Debian-udgivelse. For at installere den nyeste version af Debian Stable kan du f.eks. Bruge strække-backports, etc.

sudo apt-get -t release-backports inkscape

Afinstaller Inkscape fra Debian med apt-get fjerne.

sudo apt-get fjern inkscape --purge

Arch Linux

Arch Linux er altid opdateret, da det er en "blødende kant" Linux distribution. Som et resultat bør brugerne absolut ikke have problemer med at installere den nyeste version af Inkscape. Hvis du vil installere Inkspace på Arch, skal du bruge Pacman-pakkeværktøjet til at synkronisere de seneste opdateringer og patches.

sudo pacman -yyuu

Efter opgradering af alt er det sikkert at installere Inkscape.

sudo pacman -S inkscape

Har du brug for at afinstallere Inkscape fra Arch? Prøv dette:

sudo pacman -R inkscape

Fedora

Fedora Linux er en relativt opdateret Linux distribution, så det er ikke meget svært at få den nyeste version af Inkscape. For at installere Inkspace skal du åbne et terminalvindue og bruge DNFemballeringsværktøj for at få det til at fungere.

sudo dnf installere inkscape

Har du brug for at afinstallere Inkscape fra Fedora? Brug dnf fjerneat slippe af med det.

sudo dnf fjern inkscape

OpenSUSE

Versionen af Inkscape er meget afhængig af hvilken version af SUSE du bruger. Tumbleweed er en blødende kant Linux distribution og vil have det absolutte nyeste. Omvendt er Leap "stabil" og modtager ikke softwareopdateringer så hurtigt.

Hvis du ønsker at få den nyeste version af Inkscape på Suse, anbefaler vi at konvertere din Leap-installation til Tumbleweed. Følg vores guide her for at lære at gøre det.

For at installere Inkscape på OpenSUSE skal du åbne en terminal og bruge zypperpakkeværktøj til at installere det.

sudo zypper i inkscape

Fjern Inkscape fra SUSE ved hjælp af zypper rm.

sudo zypper rm inkscape

Snap Package

Image
Image

Et fremragende alternativ til dem, der ikke kan installere Inkscape i den traditionelle metode, er at bruge Snap-pakker. For at installere Inkscape med et snap skal du først følge vores vejledning og lære at aktivere teknologien på dit operativsystem. Når det virker, skal du bruge snap install for at få den nyeste version af Inkscape på din pc.

sudo snap install inkscape

Fjern Inkscape fra dit system til enhver tid ved at gøre det snappe fjerne.

sudo snap fjern inkscape

Flatpak

De søger at få Inkscape grafisk værktøj på Linux, men har ikke en binær pakke til rådighed, og kan ikke bruge Snap pakker har en anden måde: Flatpaks. Det er et universalpakkeformat, der fungerer på næsten alle Linux-distributioner derude.

Start Inkscape installationen ved at aktivere Flatpak på din Linux distribution. Derefter skal du bruge flatpakkommandoen for at tillade Flathub som en software kilde.

sudo flatpak remote-add -if-ikke-eksisterende flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Endelig, efter at alt er sat op, skal du installere Inkscape via Flatpak.

sudo flatpak installere flathub org.inkscape.Inkscape

For at afinstallere Inkscape skal du kigge efter "Inkscape" i Gnome Software og klikke på "uninstall." Alternativt kan du bruge:

sudo flatpak afinstaller org.inkscape.Inkscape

Populært emne.