Sådan organiseres Gnome Apps i App Mapper automatisk med App Fixer

Indholdsfortegnelse:

Sådan organiseres Gnome Apps i App Mapper automatisk med App Fixer
Sådan organiseres Gnome Apps i App Mapper automatisk med App Fixer
Anonim

Gnome Shell ansøgningslisten er meget glædeligt for øjnene, men lidt uorganiseret. Ingen af apps sorterer efter applikationsgruppe, så det gør at se igennem det og finde en app lidt kedelig. Hvis du søger at løse dette problem, er det den bedste måde at gøre det på at installere værktøjet Gnome Dash Fix. Dette værktøj kan automatisk organisere Gnome apps til app mapper automatisk og gøre det nemmere at finde.

Gnome Dash Fix

Gnome Dash Fix er et simpelt Bash script og findes på Github. Brug af det kræver ikke nogen specielle biblioteker eller færdigheder. For at komme i gang skal du åbne et terminalvindue og bruge Git-værktøjet til at downloade den nyeste kildekode. Har du ikke Git installeret? Følg vejledningen nedenfor for at få det til din valgfordeling.

Ubuntu

sudo apt install git

Debian

sudo apt-get install git

Arch Linux

sudo pacman -S git

Fedora

sudo dnf installere git

OpenSUSE

sudo zypper install git

Andre Linuxes

Git-værktøjet er normalt nemt at finde på de fleste Linux-distributioner, primært på grund af det faktum, at det er et udviklingsværktøj, som mange mennesker bruger. Hvis dit operativsystem ikke findes på denne liste, vil du stadig kunne få fat i Gnome App Fixer-scriptet. Åbn terminalen og søg din pakkeleder for "git". Installer pakken, og du skal være god at gå!

Kan du ikke finde Git-pakken til din Linux-distribution? Overvej at tjekke Pkgs.org. De har masser af oplysninger om pakker fra alle former for Linux-distributioner, store og små. Det skal være nemt at finde en downloadbar pakke, der passer til dine behov.

Få App Fixer

App Fixer er ikke meget stor og indeholder kun et par filer: et tidligere Shell Script og et nyt interaktivt Python-værktøj. I denne vejledning dækker vi, hvordan du bruger begge dele. Men før vi gør det, skal vi gribe den nyeste version af koden. Dette gøres med a git klon. I terminalen skal du bruge gitat downloade en kopi af App Fixer-koden.

git klon https://github.com/BenJetson/gnome-dash-fix

Brug derefter CD kommandoen for at ændre mapper fra /hjem/ (hvor terminalen normalt åbner) til den nyoprettede Gnome Dash Fix folder.

cd gnome-dash-fix

Arbejde skal gøres inde i den nye mappe, vi har flyttet terminalen til. Specifikt skal vi ændre tilladelserne for både scripts eller non-root brugere, ikke kunne køre koden som beregnet. Start med at bruge chmodværktøj til at markere Python scriptet OK for at køre som et program.

sudo chmod + x interactive.py

Lige efter opdatering af interactive.py filens tilladelser, det samme skal ske med det gamle Bash-script. Brug igen chmodværktøj til at lade systemet vide, at appfixer.sh script er ok at udføre.

sudo chmod + x appfixer.sh

Nu, at begge scripts har de korrekte brugerrettigheder, er det tid til at køre værktøjet.

Interaktivt Python Script

App Fixer-udvikleren har inkluderet et nyt Python-script, som han hævder, er "lettere" at bruge i forhold til bash scriptet. Når brugeren kører det, spørger scriptet forskellige spørgsmål om, hvordan det handler om at organisere Gnome-apps i separate mapper.
App Fixer-udvikleren har inkluderet et nyt Python-script, som han hævder, er "lettere" at bruge i forhold til bash scriptet. Når brugeren kører det, spørger scriptet forskellige spørgsmål om, hvordan det handler om at organisere Gnome-apps i separate mapper.

Inden vi kører scriptet, skal du åbne en terminal og bruge den til at kontrollere, om du har Python installeret på din Linux-pc. Der er en god chance for at det er der, da de fleste Linux-programmer er afhængige af det. Alligevel har ikke alle Linux-operativsystemer det oprettet. For at bekræfte, at Python er der, kør:

python - version

Hvis Python ikke er installeret, vil kommandoen ovenfor ikke gøre noget. Hvis det er på din pc, vil det fortælle dig versionsnummeret. For at dette script skal køre, skal mindst version 3 være installeret. Oplysninger om Python 3 findes på den officielle Python hjemmeside. Det er også en god ide at tjekke den officielle Wiki-indgang på Python3 til dit operativsystem.

Kør scriptet med:

python3 interactive.py

Følg vejledningen på skærmen og svar på de kritiske spørgsmål, det spørger, for at kategorisere dine Gnome-applikationer i "app-mapper".

Vil du fjerne appmapper? Genstart scriptet, undtagen denne gang, vælg valgmulighed 3 at fjerne alt.

Legacy Bash Script

Image
Image

Hvis Python har svigtet dig, men du stadig vil have appmapper, skal du prøve at køre appfixer.sh. Det vigtige at forstå her er, at dette script er meget rå. Det er ikke dårlig kode på nogen måde, men der er ikke en undo-knap. Appfixer.sh virker ved at udføre valgmuligheder til Gnome-skrivebordet via gsettingskommando. Du bør kun bruge dette script, hvis du ikke har mulighed for at køre interactive.py, kan ikke få Python3 til at virke rigtigt, eller bare ved ikke hvordan.

Løb appfixer.sh med:

./appfixer.sh

Nogle gange kører Bash-scripts med./, snarere end med Bash eller Shkan ødelægge syntaksen. Hvis du løber ind i problemer med kommandoen ovenfor, kan du prøve disse i stedet:

sh appfixer.sh

eller

bash appfixer.sh

Populært emne.