Sådan installeres Openbox-temaer på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Openbox-temaer på Linux
Sådan installeres Openbox-temaer på Linux
Anonim

Openbox er en utrolig vindues manager, med snesevis af temaer til rådighed. Desværre, på grund af hvor lidt offentliggørelse det bliver, ved ikke mange Linux-brugere, hvordan man installerer OpenBox-temaer. Det er derfor i denne tutorial, vi går over, hvordan du installerer Openbox-temaer.

Installer Obconf

Inden du installerer nye temaer i vinduet Openbox, skal du installere Obconf-værktøjet. "Obconf" eller Openbox Configuration Tool er en app, som Linux-brugere kan installere for at ændre mange forskellige indstillinger i vinduet Openbox-vindue. Med det kan brugerne skifte mellem temaer, ændre dockningsindstillinger og meget mere.

Normalt lægger du ned Obconf-pakken ned på Linux, men det er ikke altid tilfældet. Hvis du skal installere programmet separat, skal du åbne et terminalvindue og gøre følgende.

Ubuntu

sudo apt install obconf

Debian

sudo apt install obconf

Arch Linux

sudo pacman -S obconf

Fedora

sudo dnf installere obconf

OpenSUSE

sudo zypper install obconf

Andre Linuxes

Obconf-værktøjet er en stor del af Openbox, så enhver Linux-distribution, der allerede distribuerer Openbox, skal nemt også have Obconf-værktøjet tilgængeligt til installation. For at installere det skal du åbne en terminal og bruge din pakkeleder til at søge efter "obconf". Derefter skal du blot bruge kommandoen installation for at få det til at fungere på din Linux-pc.

Finde Openbox temaer

Der er mange steder, brugere kan finde anstændige Openbox WM temaer på internettet, men nok det bedste sted at se er Box Look. Det er et websted, der har snesevis af Openbox WM temaer til rådighed for download. Kig til sidebjælken på siden og klik på "Åbningsboksstemmer".

Box Look sorterer temaer på to forskellige måder: "Seneste" og "Top". For at finde de nyeste Openbox temaer, klik på "seneste" sektionen. Alternativt kan du klikke på "Top" sektionen for at sortere gennem de mest populære Openbox-temaer, der er tilgængelige på hjemmesiden.

Installation af temaer - Pre-made temaer

Openbox temaer downloadet fra hjemmesiden kommer normalt i flere forskellige formater. Nogle formater er det kompilerede OBT-format, og andre er komprimerede arkiver, som brugeren skal opbygge manuelt. I denne vejledning dækker vi begge måder at installere temaer på. Lad os starte med at installere et kompileret tema.

Find et tema at hente fra Box Look. I dette eksempel arbejder vi med 1977 Openbox-temaet. Gå til temasiden, vælg "Files" og start download. Når downloadet er færdigt, skal du åbne Obconf-værktøjet og vælge fanen "Tema".

Inden for temafanen finder du "Installer et nyt tema" og klik på det. Herfra kan du bruge temabrowseren og søge efter OBT-filen fra Openbox på din Linux-pc. Klik på den for at åbne, og den skal installere i Openbox og registrere som nyt tema.
Inden for temafanen finder du "Installer et nyt tema" og klik på det. Herfra kan du bruge temabrowseren og søge efter OBT-filen fra Openbox på din Linux-pc. Klik på den for at åbne, og den skal installere i Openbox og registrere som nyt tema.

Installation af temaer - Kompilering af dit eget

Den anden metode til installation af Openbox-temaer - som tidligere nævnt - samler et tema manuelt. Dette er nogle gange nødvendigt, da ikke alle Openbox-temaudviklere sætter en OBT-fil op til download. Heldigvis tager det selv ikke lang tid og er ikke så kompliceret. For at starte med, find et tema at arbejde med. I denne tutorial fokuserer vi på Arch Blue-temaet.

Gå over til siden, klik på "Filer" og download det nyeste Tar arkiv. Når du er downloadet, skal du åbne et terminalvindue og bruge Tar-værktøjet til helt at hente temaarkivet til en mappe.

cd ~ / Download tar xvjf 74000-arch.blue.tar.bz2

Nu hvor alt er udtaget, skal du åbne Obconf-værktøjet og klikke på tema. Se på bunden af appen til knappen "Opret et temaarkiv (.obt)" og klik på det. Brug den filbrowser, der vises, for at søge efter den mappe, som Arch Blue-temaet udpakket til og åbne det.

Image
Image

Inden for få sekunder udskriver Obconf en meddelelse om, at det nye tema blev "succesfuldt oprettet". Gå tilbage til Obconf og vælg knappen "Install a new theme". Brug filbrowseren til at finde den nye OBT-fil. Husk at disse nye filer normalt gemmer i / Home / brugernavn /.

Skiftende temaer

At skifte til forskellige temaer i Openbox er ret nemt. Start med at åbne Obconf værktøjet. Når Obconf er åben, skal du kigge efter "Temaer" og klikke på den. Derefter skal du blot rulle gennem listen og klikke på et af elementerne på listen. Openbox skal skifte til det med det samme.

Image
Image

Andre temaindstillinger

Ønsker du at lave tweaks til Openbox, så dine temaer ser bedre ud? Indenfor Obconf, klik på "Udseende" -knappen til venstre. Inden for dette område kan brugere ændre forskellige Openbox WM indstillinger. For at ændre måden Openbox WM trækker grænser af, skal du fjerne markeringen "Windows bevar en ramme, når den ikke er dekoreret". Desuden afmarker du "Animér ikonificer og gendan" for at ændre animationsindstillingerne.

Når du er tilfreds med disse ændringer, skal du klikke på knappen "Luk" nederst for at afslutte.
Når du er tilfreds med disse ændringer, skal du klikke på knappen "Luk" nederst for at afslutte.

Populært emne.