Sådan indstilles Network Time Sync On Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan indstilles Network Time Sync On Linux
Sådan indstilles Network Time Sync On Linux
Anonim

Selv om det kan virke som noget, der skal tages automatisk af, kan tidsindstillingerne på Linux ofte blive ødelagt eller konfigureret forkert. Da tidsindstillinger på Linux kan være forvirrende for at rette op for den gennemsnitlige bruger, vil vi nedbryde og forklare, hvordan du konfigurerer netværkssynkronisering på Linux.

Ud over at oprette NTP, forklarer vi også, hvordan du løser den irriterende tidsfejl, når du starter dual-boot Linux og Windows.

Konfigurer Network Time Protocol

Synkronisering af softwareuret på din Linux-pc med tidsservere er den mest almindelige måde at få den præcise tid på. På de fleste Linux-distributioner sker dette automatisk. Ikke alle Linux-distributioner bruger NTPd. Desuden kan de, der gør det, ødelægge det eller konfigurere det forkert. For at afhjælpe dette skal vi forklare, hvor let det er at manuelt konfigurere Network Time Protocol-dæmonen under Linux.

Kom i gang ved at åbne en terminal og installere NTP, hvis din pc ikke har den installeret. Der er en god chance for, at du allerede har det, men for at være sikker, her er kommandoerne for at få det til de fleste moderne Linux-distributioner.

Image
Image

Ubuntu

sudo apt install ntp

Debian

sudo apt-get install ntp

Arch Linux

sudo pacman -S ntp

Fedora

sudo dnf installere ntp

OpenSUSE

sudo zypper installer ntp

Med den installerede software skal du næste gang oprette forbindelse til en NTP-server. Som standard har de fleste Linux-distributioner deres egne NTP-servere konfigureret i /etc/ntp.conffil. Men hvis du mener, at disse servere er upålidelige, kan du ændre den til en mere pålidelig server (som den officielle Google NTP-server).

For at tilføje Google NTP-serveren skal du redigere ntp.conf fil.

sudo nano /etc/ntp.conf

Slet alle poster, hvis du ønsker det og erstat dem med disse (selvom vi ikke anbefaler det). For de bedste resultater skal du indsætte Google NTP-indtastningerne øverst.

Bemærk: Det er vigtigt at iburst er i slutningen af hver af de nye indgange. Det iburstmulighed vil kun sende en "udbrud" af pakker til serverne, når du står overfor forbindelsesproblemer med tidsserveren.

server time.google.com iburst server time2.google.com iburst server time3.google.com iburst

Når du er færdig, skal du gemme konfigurationsfilen i Nano med Ctrl + O. Afslut editoren med Ctrl + X.

Indstil tid

NTP kan automatisk synkronisere tid fra servere, men først skal den kende tidszonen. Normalt vil din Linux-operativsystem ved første opsætning spørge tidszonen og indstille den. Hvis noget gik galt under installationen, skal dette korrigeres manuelt ved hjælp af tzselect.

Åbn en terminal og kør tidszoneværktøjet:
Åbn en terminal og kør tidszoneværktøjet:

tzselect

Hvis du kører Tzselect-værktøjet, vil du gå gennem konfiguration af den rigtige tidszone. Når du er færdig, kan du starte NTPd.

Starter NTP

Alle forbindelserne til tidsservere virker. Det næste trin i processen er at bruge Systemd init systemet til at indlæse NTP ved opstart. Forstå, at hvis dit Linux-operativsystem ikke bruger systemd som de fleste moderne mainstream-enheder, skal du finde alternativet til disse kommandoer.

Start først NTPd:

sudo systemctl start ntpd.service

Derefter aktivere det ved boot med systemctl enable.

sudo systemctl aktivere ntpd.service

Hvis du kører ovenstående kommandoer, skal du øjeblikkeligt konfigurere tiden, da UTC-tiden på din BIOS nu er korrekt (takket være Tzselect).

Brug lokal tid

Der er andre måder at sætte tid på Linux, bortset fra NTP. Det mest populære alternativ til denne metode er "lokal tid". Lokal tid fortæller Linux at holde tid, men ikke at synkronisere med noget. I det væsentlige vil det holde tiden selvstændig og ikke forstyrre noget. Det er mindre pålideligt, men det virker. Spørgsmål er, hvorfor vil du gerne gøre dette?

Hovedårsagen til, at man ville gå med lokal tid over noget som NTP, er det faktum, at dual boot messes med din tid. Hvis du nogensinde har indlæst Linux, og genstartet til Windows 10, vil du bemærke tidsbrud. Dette skyldes, at begge operativsystemer har en tidssynkroniseringstjeneste og kæmper med hinanden. Den vigtigste måde at løse dette på er at deaktivere tidssynkronisering i Linux.

Bemærk: Husk, at selvom du har indstillet Linux til at bruge lokal tid, kan Windows stadig have problemer. Sørg for at kontrollere Windows-tidindstillingerne for at sikre, at der ikke opstår yderligere konflikter med de to operativsystemer.

Løb timedatectlbør rette op på det:

sudo timedatectl set-local-rtc 1

Når du har vendt tilbage til lokal tid, skal du muligvis genstarte din pc. Efter at have logget ind igen, skal alt bruge lokal tid.

Vil du slå lokal tid tilbage? I så fald skal du køre kommandoen timedatectl igen. Prøv kommandoen nedenfor.

sudo timedatectl set-local-rtc 0

Som før, genstart din Linux-pc for godt mål. Ved næste login skal lokal tid ikke være i brug.

Populært emne.