Sådan tilføjes en Numpad til dit tastatur på Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilføjes en Numpad til dit tastatur på Windows 10
Sådan tilføjes en Numpad til dit tastatur på Windows 10
Anonim

Ikke alle tastaturer, fysiske eller ellers, er de samme. Fysiske tastaturer varierer efter nøglelayout, og hvilke nøgler de understøtter for eksempel, er et Apple-tastatur meget forskelligt fra et Windows-tastatur. Et stort tastatur har et dedikeret nummerpude, mens andre mindre tastaturer fjerner det til fordel for en mere kompakt størrelse. Brugere kan bruge nummertasterne oven på alfabetets nøgler til at indtaste tal og de går ikke glip af meget med en numpad fraværende. Nogle apps insisterer på, at du skal bruge en numpad, i hvilket tilfælde kan du bruge AutoHotkey til at tilføje en numpad til dit tastatur.

Når du trykker på en tastaturtast, genkender dit operativsystem det via en virtuel nøglekode. Hver nøgle har sin egen kode underlagt tastaturlayoutet, du har tilføjet. Hvis du har brug for at tilføje et nummer til dit tastatur, skal du lave OS, så nummertasten du trykker på, er faktisk på en dedikeret numpad.

Tilføj en Numpad

Download og installer AutoHotKey. Når du er installeret, skal du åbne Notepad og indsætte følgende i den. Gem filen med AHK filtypen for eksempel; numpad.ahk.

#If GetKeyState ("CapsLock", "T") 1:: Numpad1 2:: Numpad2 3:: Numpad3 4:: Numpad4 5:: Numpad5 6:: Numpad6 7:: Numpad7 8:: Numpad8 9:: Numpad9 0:: Numpad0

Kør denne fil. For at simulere en numpad-tast trykker du på Caps Lock. Når scriptet kører, er det at slå på låseklappen, når du tænder på lås.

Når du trykker på taltasterne øverst på alfabetets nøgler, vil din OS tænke, at du trykker på en nummertast på en fysisk nummerplade. Du kan teste det med en webapp kaldet Keyboard Tester. Skærmbilledet nedenfor viser nummer 2 blev indtastet ved at trykke på 2-tasten på en fysisk nummerplade, da den faktisk blev skrevet ved at trykke på 2-tasten på rækken af nummertaster øverst på tastaturet.

Image
Image

Begrænsninger

Dette script fungerer kun for tal og ikke nogen af de andre symboler / nøgler, du finder på numpad. Hvis du trykker på plus, minus eller fremad skråstreg, bliver den ikke registreret som et tastetryk på nummerpladen. På samme måde bliver periodens nøgle ikke kortlagt som en decimaltast på nummerpladen.

Dette burde arbejde på alle apps. Det virker med Windows 10, når du vil flytte markøren med numpad taster. Hvis du har brug for numpad til tastaturgenveje i et spil eller en app, vil dette lille script gøre tricket. Du kan sikkert finde en app at bruge på sin plads, men et script er langt mindre ressource sulten.

Hvis du kun skal bruge en numpad til en genvej, skal du kontrollere, om du har en præcis touchpad og bind tastaturgenvejen til en swipe gestus.

Populært emne.