Sådan sikkerhedskopieres KDE Plasma 5 Desktop-indstillinger på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan sikkerhedskopieres KDE Plasma 5 Desktop-indstillinger på Linux
Sådan sikkerhedskopieres KDE Plasma 5 Desktop-indstillinger på Linux
Anonim

Love Plasma 5 og vil gerne sikkerhedskopiere konfigurationsfilerne lige i tilfælde? Hvis det er tilfældet, skal du gøre noget graver rundt i din hjemmekatalog, da konfigurationsfilerne til KDE Plasma 5-skrivebordet hører hjemme i ~ /.Config / folder. Når det er sagt, gemmer KDE ikke alle dens konfigurationer i en mappe. I stedet er de spredt overalt i mappen ~ /.config. Det er muligt at sikkerhedskopiere KDE Plasma 5 ved at gemme hele konfigurationsmappen, men det er ikke noget, vi anbefaler. Det skjulte konfigurationsområde på de fleste Linux-distributioner er stort. Komprimering det ville tage alt for lang tid.

Sikkerhedskopier KDE Connect

I stedet er det bedre at sortere og kopiere alle KDE-emnerne. Lad os begynde med at sikkerhedskopiere et af KDE Plasma-skrivebordets nøglefunktioner: KDE Connect. At holde en sikkerhedskopi af KDE-forbindelse hjælper virkelig, da det er en smerte at genindstille alt.

Image
Image

Start med at bruge CD at flytte ind ~ /.Config

cd ~ /.config

Kopier KDE-forbindelsesmappen til en ny Plasma backup-mappe.

mkdir ~ / plasma-backups cp -R kdeconnect

Alternativt er du velkommen til at oprette et separat arkiv af det:

tjære -jcvf kdeconnect-backup.tar.bz2 kdeconnect

Gå derefter igennem og opret en sikkerhedskopi af alle de "k" -relaterede filer. Dette vil omfatte ting som "kwin" og "kscreenlocker" osv.

mkdir plasmak backups cp k * plasmak-backups mv plasmak-backups ~ / plasma-backups

Størstedelen af filerne er blevet sikkerhedskopieret. Husk at du måske har flere elementer, så brug lskommando og se dig rundt for andre widgetmapper, du måske vil gemme. Flyt dem med mv kommando ind ~ / plasma-backup.

Sikkerhedskopier KDE Plasma

Nu hvor mange af de ikke-plasma-KDE-relaterede filer kopieres sikkert til ~ / plasma-backupmappe, kan vi flytte de centrale Plasma backup-elementer til den backup-mappe, der er oprettet tidligere.

mv plasma * ~ / plasma-backups

Alt hvad angår KDE Plasma-skrivebordsmiljøet skal være inde i ~ / plasma-backup. Endelig kan vi oprette tjære arkiv backup af alt. Start med at flytte terminalen ud af ~ /.Configog ind i hjemmemappen.

cd ~ /

Brug derefter kommandoen tjære til at oprette en ny sikkerhedskopiering af arkiver.

tjære-jcvf plasma-backups plasma-backups.tar.bz2

Hver fil inde i ~ / plasma-backupmappen er nu komprimeret i et arkiv. Du er velkommen til at tage denne mappe og uploade den til Dropbox, Google Drev, hjemmeservere og så videre.

Gendannelse af sikkerhedskopiering

Har du brug for at gendanne backup til en ny installation? Kom i gang ved at downloade din plasma-backups.tar.bz2 arkivfil. Flyt den fra den mappe du downloadede den til og indsæt den ~ /.Config / For eksempel:

cd ~ / Downloads mv plasma-backups.tar.bz2 ~ /.config /

Herfra kan du udvinde arkiveringsindholdet.

tjære -xvf plasma-backups.tar.bz2 cd plasma-backups mv *.. rmdir plasma-backups rm plasma-backups.tar.bz2

Alt skal gå præcis, hvor det skal.

Når restaureringen er færdig, log ud af din KDE-session og derefter tilbage. Alt skal være som det var, da du oprettede sikkerhedskopierne!

Automatiserede KDE Plasma 5-sikkerhedskopier - Deja-Dup

Der er mange måder at oprette sikkerhedskopier af filer på Linux, men Deja Dup er en af de bedste. Hvis du er en ivrig KDE Plasma 5 bruger og gerne vil holde styr på KDE Plasma konfigurationsfiler til enhver tid, vil du måske overveje at bruge Deja Dup til sikkerhedskopier.

Fordelen med at gå denne rute er, at Deja Dup kan sikkerhedskopiere flere grænseflader som lokale netværksaktier (Samba, FTP), direkte til forskellige online-lagringssteder eller endda lokalt. En anden fordel ved at bruge Deja Dup er, at det er muligt at fortælle backupværktøjet, hvad der skal udelukkes.

Sådan konfigureres en automatisk sikkerhedskopiering af KDE Plasma-indstillinger. Først følg installationsprocessen i vores vejledning her. Derefter åbner Deja Dup og vælger "mapper at ignorere". Klik på + -tegnet til og navigere til ~ /.Config folder.

Tilføj alle mapper, der ikke vedrører KDE Plasma 5. Udeladelse af disse filer skal dramatisk reducere størrelsen på dit backuparkiv.

Bemærk: Deja Dup understøtter i øjeblikket ikke filtrering af hver fil, så nogle andre ikke-KDE-filer kan medtages i backupen, alt efter hvad der er installeret.

Image
Image

Gå derefter tilbage til hovedsiden og vælg "Mapper, der skal gemmes". Klik på + og tilføj ~ /.Config som den vigtigste backup mappe.

Nu hvor de rigtige mapper er klar til at gå, skal du klikke på "Planlægning" og klikke på skyderen ved siden af "automatisk backup".
Nu hvor de rigtige mapper er klar til at gå, skal du klikke på "Planlægning" og klikke på skyderen ved siden af "automatisk backup".

Gå til "Oversigt" i Deja Dup backup værktøj og klik på "Backup" for at oprette den første backup. Fra nu af vil alle KDE Plasma desktop-indstillinger automatisk sikkerhedskopiere.

Gendannelse af sikkerhedskopiering

Gendannelse af sikkerhedskopier til KDE Plasma på Deja Dup er ret nemt, og det starter ved at åbne Deja Dup og klikke på "lagerplads". Udfyld netværksoplysningerne korrekt i placeringsboksen, så Deja Dup kan finde alt.

Med det korrekte placeringssæt skal du klikke på "Oversigt" og derefter vælge "Gendan" -knappen. Hvis Deja Dup korrekt finder lagerpladsen, kan restaureringen begynde. Når Deja Dup er færdig, skal du genstarte din pc. Når du logger ind, skal alt være tilbage til det normale.

Populært emne.