Sådan spiller du video fra terminalen i Linux med Mplayer

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du video fra terminalen i Linux med Mplayer
Sådan spiller du video fra terminalen i Linux med Mplayer
Anonim

På Linux, en fantastisk måde at spille video filer med terminalen. At gå denne rute betyder, at du omgå alle de fancy UI-elementer til fordel for enkelheden. Introduktion til Mplayer, det er en kraftfuld kommandolinjebaseret videospiller, som du kan bruge til at afspille video fra Terminal. Det understøtter mange forskellige medieformater, og fungerer meget godt på computere, der ikke har RAM.

Installer Mplayer

Inden du bruger Mplayer, skal du installere det på din pc. Følg instruktionerne nedenfor ved siden af din Linux-distribution. Husk at du skal køre Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora eller OpenSUSE.

Ubuntu

sudo apt install mplayer

Debian

sudo apt-get install mplayer

Arch Linux

sudo pacman -S mplayer

Fedora

sudo dnf installer mplayer

OpenSUSE

sudo dnf installer mplayer

Byg fra kilde

Har du brug for at bygge Mplayer fra kilde? For at gøre det skal du først installere et par pakker. Disse pakker er vigtige for byggeprocessen. Åbn din pakkehåndtering, søg efter "build-essential", "subversion", "check install", "yasm", "dockbook-xml", "git", "xsltproc" og "libxm2-utils".

Bemærk: Hvis du ikke kan finde disse afhængigheder på din version af Linux, skal du overveje at se på den officielle Mplayer hjemmeside for vejledning.

Når alle afhængigheder er taget hånd om, skal du downloade den nyeste version af kildekoden.

cd mplayer

Løb konfigurere. Det konfigurerescript scanner din Linux-pc og forbereder den til byggeprocessen.

./configure

Brug derefter lavekommando til at kompilere kildekoden.

lave

Installer programmet med:

foretage installation Hver gang der er en Mplayer-opdatering skal du genudføre byggeprocessen. For mere information om udarbejdelse af Mplayer fra kilden, se hjemmesiden.

Brug af Mplayer

Image
Image

Mplayer-værktøjet er enkelt, men alligevel kraftigt. Det er en kommandolinjebaseret app, så for at interagere med det skal du åbne et terminalvindue. Inden i terminalen skal du bruge lsfor at se /hjem/ vejviser. Home er grundlaget for de fleste filer gemt på en Linux-pc, så dette er et godt sted at starte. I denne vejledning antager vi, at videofiler er i / Home / brugernavn / videoer /.

ls

Ls afslører, at der er en "Video" -mappe. Det næste skridt er at bruge CDkommando for at ændre arbejdsmapper.

cd ~ / videoer

Flytter terminalen til Videoer gør det kun sådan, at terminalen fungerer fra den pågældende mappe. Du skal løbe lsigen for at se navnene på videofiler.

ls

Mplayer arbejder med næsten alle video codec på Linux, da det gør stor brug af FFmpeg-kodningsværktøjet. Brug musen til at fremhæve navnet på videofilerne. Alternativt kan du røre alle videofilnavne til en tekstfil.

ls> video-filer.txt

Åben op video-files.txti Gedit (eller hvilket GUI-tekstredigeringsværktøj du bruger på Linux).

Nu, hvor du har en liste over filnavne, skal du bruge mplayer kommando til afspilning af en fil. Her er nogle afspilningseksempler, der skal følges.

Image
Image

mplayer video1.mp4

eller

mplayer video2.avi

eller

mplayer video.3gp

eller spille flere filer med:

mplayer video1.mp4 video2.avi video3.3gp

At køre en grundlæggende afspilningskommando (som ovenfor) åbner et GUI-vindue og starter øjeblikkeligt videoen. Luk vinduet for at afslutte videoen. Alternativt kan afspilleren afbrydes ved at trykke på "Q" på tastaturet.

MPlayer-tastaturgenveje

Da Mplayer primært er kommandorienteret, afhænger det meget af genveje. Hvis du er ny til at bruge et program som Mplayer, følg med posten for at blive akklimatiseret.
Da Mplayer primært er kommandorienteret, afhænger det meget af genveje. Hvis du er ny til at bruge et program som Mplayer, følg med posten for at blive akklimatiseret.

Afspilning

For at springe igennem en video (tilbage eller fremad) skal du bruge venstreeller retpiletasterne. Opog nedpiletasterne hopper også frem og tilbage i videoafspilningen. Ved at trykke plads på tastaturet pauses afspilningen, og f skifter Mplayer til fuldskærmstilstand. Derudover kan brugerne springe mellem filer ved at trykke på < og >. Det < går til venstre i afspilningslisten og > går rigtigt.

Bind

Mplayer har flere forskellige lydindstillinger. For at kontrollere lydstyrkeniveauerne for afspilning af videoer skal du bruge 0 og 9. Nummeret 9 i nummer rækken mindsker lydstyrken, og 0 øger det. For at slukke for tingene, skal du trykke på m. Skal du skifte mellem lydspor? Hit the # nøgle.

Mplayer videoværktøjet har ret god lydbalance kontrol. Brugere kan nemt ændre balancen (venstre og højre) med et tryk på en knap. For at skifte balancen af lyden i en video til venstre, tryk på Skift + ( at flytte til venstre, og Skift +) at flytte til højre.

video

Mplayer videoværktøjet har et par video-specifikke indstillinger. Disse indstillinger vedrører kontrast, farvetone, mætning, framerat og lysstyrke af videoen. For at manipulere kontrastniveauerne i Mplayer skal du bruge 1 og 2. Det 1 nøgle reducerer kontrast, mens 2 øger det.

Lysstyrke, farvetone og mætning fungerer stort set på samme måde og har genveje på nummerrækken også. Skift lysstyrkeniveauer i Mplayer med 3 og 4, nuance niveauer med 5 og 6, og mætning med 7 og 8.

Sammen med de ovenfor beskrevne visuelle indstillinger kan brugeren ændre indstillingerne "frame drop" i Mplayer ved at trykke på d.

Undertekster

Undertekster er vigtige i videoafspilning, især for brugere, der mangler evnen til at høre. Som normalt, med Mplayer, gøres alt ved genvej. For at se undertekster på en given video, tryk på vnøgle. Hvis en videofil understøtter flere undertekstspor, skal du skifte mellem dem med j.

Det yknappen fortæller Mplayer at springe fremad i undertekstlinjen, mens g bevæger sig baglæns.

Brugere har også kontrol over undertekstforsinkelsen. For at tilføje en +0,1 sekund forsinkelse til undertekster i Mplayer, tryk på xknap. Sænk forsinkelsen (-0,1 sek) med z.

Populært emne.