Sådan installeres Otter Browser On Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Otter Browser On Linux
Sådan installeres Otter Browser On Linux
Anonim

Otter-browseren fokuserer på at opretholde den gamle version af Opera-browseren (før den skiftede til noget baseret på Chromium). Det forsøger meget svært at implementere den gamle Opera rendering motor, samt utallige funktioner som "noter", et kodeord styringssystem og hurtigopkald.

Otter browseren er ganske populær, men næsten ingen Linux distributioner bærer den i deres officielle software repositories. Også den officielle hjemmeside har ingen native binære pakker til at downloade. I stedet er de, der er interesserede i at bruge en eksekverbar "run anywhere" AppImage-pakke, instrueret til at downloade kildekoden til Otter, og opbygge den manuelt.

Image
Image

Afhængigheder For Otter Browser

Den officielle Otter GitHub-side beskriver de afhængigheder, der kræves for at opbygge softwaren. Specielt skal brugerne installere QT 5.4+, Git, GStreamer 1.0, OpenSSL 1.0 (1.1 virker ikke) og Cmake 3.1.0.

Åbn terminalen, og søg din distributionens pakkechef for disse software.Når du har installeret, skal du følge instruktionerne nedenfor for at opbygge softwaren.

Byg Otter Browser

For at starte byggeprocessen skal du bruge Git-værktøjet til at hente den seneste kildekode.

git klon https://github.com/OtterBrowser/otter-browser.git

Brug derefter CDkommandoen for at flytte terminalen ind i kildekoden mappen.

cd-otter-browser

Bruger mkdirkommando, lav en "build" mappe. I denne mappe cmake vil placere den bygget binære af Otter.

mkdir bygge cd build

Herfra løbe cmake. At køre denne kommando er den første del af kompileringsprocessen, og det kan tage lidt tid. Vær tålmodig.

cmake ../

Hvornår cmakeer færdig, det er tid til at køre lavekommando, en anden bygge kommando. Hvis du kører denne kommando, afsluttes opbygningen af Otter-browsersoftwaren.

lave

Endelig skal du installere browseren til din Linux-pc med gøre installationen kommando.

sudo gør installationen

Arch Linux Instruktioner

Otter-browseren kan installeres via Arch Linux User Repository. Det er nemt at få det, og det starter med at installere Git-pakken. For at få pakken skal du bruge Pacman pakke manager og installere den.

sudo pacman -S git

Nu, hvor Git-pakken er installeret på Arch, bruger den den til at hente den nyeste version af Otter-browseren PKGBUILD-filer.

git klon https://aur.archlinux.org/otter-browser.git

Brug CDkommandoen og flyt terminalen i download AUR build-filer.

cd-otter-browser

Inde i denne mappe, brug makepkgkommando (sammen med Si) for at generere en installerbar Arch-pakke. Husk at bruge SiFlag vil gå ud og få fat i de nødvendige afhængigheder, som Otter har brug for. Når det er sagt, kan det ikke installeres dem alle, og du skal måske hente dem manuelt.

makepkg -si

AppImage Instruktioner

Hvis du har forsøgt at kompilere Otter på Linux uden held, og du ikke er på Arch Linux, er en god måde at få browseren på at bruge den universelle AppImage-udgave. For at starte med, skal du gå til den officielle Otter browser download side og rulle hele vejen ned for at finde "AppImage for Linux." Når du klikker på dette link, bliver brugeren til en SourceForge download side. Fra siden får du den nyeste Otter AppImage.

Når du har downloadet den seneste AppImage, åbner du op og bruger den til at oprette en AppImage-mappe.
Når du har downloadet den seneste AppImage, åbner du op og bruger den til at oprette en AppImage-mappe.

mkdir ~ / AppImages

Flyt Otter AppImage fra ~ / Downloads til den nye mappe.

mv ~ / Downloads / Otter-browser - * - x86_64.AppImage ~ / AppImages

Bruger chmodkommando, opdater AppImage-tilladelserne, så Otter vil køre korrekt.

sudo chmod + x ~ / AppImages / otter-browser - * - x86_64.AppImage

Brug Wget til at få et ikonbillede til Otter at bruge. Sørg for at downloade den til ~/AppImagesfolder.

cd ~ / AppImages

wget https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f0/Otter_Browser_Logo.svg/2000px-Otter_Browser_Logo.svg.png mv 2000px-Otter_Browser_Logo.svg.png otter-icon.png

Åbn Nano teksteditoren, og opret et nyt genvejstegn for Otter.

sudo nano /usr/share/applications/otter-browser.desktop

Indsæt følgende kode i Nano (med Ctrl + Shift + V).

Bemærk: Skift * i linjen "Exec" til det præcise navn på din Otter AppImage.

[Desktop Entry] Navn = Otter Browser Kommentar = Gennemse internettet Ikon = / home / brugernavn / AppImages / odder-icon.png Type = Application Kategorier = netværket; WebBrowser; Exec = / home / brugernavn / AppImages / odder-browser - * - x86_64.AppImage Terminale = false StartupNotify = false

Gem Nano med Ctrl + O, og luk værktøjet med Ctrl + X. Når du er lukket, skal du opdatere den nye Otter-skrivebordsgenvejens tilladelser ved hjælp af chmod.

sudo chmod + x /usr/share/applications/otter-browser.desktop

Med skrivebordet ikonet på plads, og AppImage klar til brug, er Otter eksekverbar. For at åbne browseren skal du se i din programmenu under afsnittet "Netværk". Husk, at AppImages ikke opdateres automatisk. Hver gang du opdaterer Otter-browseren, skal du downloade en ny version af AppImage og erstatte den gamle. Derudover skal du følge fremgangsmåden ovenfor for at opdatere skrivebordets ikon for at afspejle ændringerne.

For bedste resultater, følg Otter-udviklingen ved regelmæssigt at besøge deres hjemmeside. Det er også en god ide at sende e-mail til skaberne af din Linux-distribution og overbevise dem om at pakke Otter, så det er lettere at installere.

Populært emne.