Sådan bruger du telegram i Linux-terminalen med telegram-CLI

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruger du telegram i Linux-terminalen med telegram-CLI
Sådan bruger du telegram i Linux-terminalen med telegram-CLI
Anonim

Har du nogensinde ønsket at sende beskeder fra din Telegram-konto til Linux-terminalen? I så fald overveje at tjekke Telegram-CLI-programmet. Det er en komplet genforståelse af Telegram til Linux-terminalen. Det fungerer meget ligner det traditionelle grafiske program til Linux, med en nøgleforskel. I stedet for en flot grafisk brugerflade kan brugerne navigere bruger-til-bruger chats, offentlige kanaler og grupper med kommandoer fra terminalen.

For at være klar er Telegram CLI ikke for alle, men hvis du er fan af tjenesten og en terminal nørd, er dette program for stort til at passere. Følg vejledningen nedenfor for at lære at installere og bruge det på dit valgte Linux operativsystem.

Building Telegram-CLI

Telegram CLI distribueres ikke på Linux via native pakker, så hvis du vil bruge denne software, skal du selv opbygge det. Før det bliver opbygget korrekt, skal du installere vigtige afhængighedsprogrammer og filer.

Ubuntu / Debian

sudo apt install libreadline-dev libconfig-dev libssl-dev lua5.2 liblua5.2-dev libevent-dev libjansson-dev libpython-dev gøre

eller

sudo apt-get install libreadline-dev libconfig-dev libssl-dev lua5.2 liblua5.2-dev libevent-dev libjansson-dev libpython-dev gøre

Fedora

sudo dnf installere lua-devel openssl-devel libconfig-devel readline-devel libevent-devel libjansson-devel python-devel

OpenSUSE

sudo zypper i lua-devel libconfig-devel readline-devel libevent-devel libjansson-devel python-devel libopenssl-devel

Når alle afhængigheder fungerer korrekt på din Linux-pc, er det sikkert at begynde at bygge Telegram CLI. For at starte med skal du bruge Git-værktøjet til at hente den nyeste kildekode.

Bemærk: Hvis du ikke har Git installeret, skal du muligvis gøre det, før du fortsætter.

git klon https://github.com/vysheng/tg --recursive

Ved brug af CD, indtast telegram CLI-kildemappen.

cd tg

Herfra skal du køre konfigurere værktøj. Dette værktøj scanner din Linux-pc, kontrollerer afhængigheder og generelt sørger for at alt er klar til at gå. Hvis det mislykkes, skal du læse instruktionerne ovenfor igen, fordi du måske har gjort noget forkert. Konfigurationen lykkes, når der ikke vises fejl.

./configure

Start byggeprocessen for Telegram CLI ved at ringe til lavekommando.

lave

Kompilering kan tage et stykke tid, så lad terminalen løbe. Når kompileringen er færdig, vil terminalen kunne acceptere at skrive igen.

Installation via AUR pakke

Der er ikke behov for at opbygge Telegram-CLI-pakken manuelt på Arch Linux, da der er en officiel AUR-pakke. Gør ikke fejl, programmet er stadig ved at blive bygget, men PKGBUILD fil gør alt arbejdet for dig. Følg disse instruktioner for at opbygge.

Først skal du installere Git-pakken på din Arch-pc.

sudo pacman -S git

Tag den nyeste version af Telegram-CLI AUR-pakken med Git-klon.

git klon https://aur.archlinux.org/telegram-cli-git.git

brug CDat flytte til klonemappen på din Arch PC.

cd-telegram-cli-git

Start byggeprocessen. Husk på, at nogle afhængigheder måske ikke installeres. Hvis dette er tilfældet, gå til denne side og tag dem manuelt.

makepkg -si

Installer Via Snap-pakke

Telegram-CLI er let bygget via kildekoden på næsten alle Linux-distributioner. Men nogle gange er der problemer med kildekoden og afhængigt af din Linux-distribution, kan du løbe ind i problemer med at opbygge det. Hvis du fulgte instruktionerne ovenfor og får fejl, er en alternativ rute til brug af denne software ved at installere Telegram-CLI snap-pakken.

Brug af denne software via en Snap er en god ide, da Snap-indehaveren tager sig af alle softwareproblemerne. Bedste af alt, Snaps kører på stort set hver Linux distribution, så der er ingen tvivl om, at du kan køre den. For at installere Telegram-CLI skal du først følge vores vejledning for at lære at installere og få Snap-pakker, der kører på din Linux-distribution. Når Snaps kører, skal du bruge denne terminalkommando til at installere den nyeste Telegram-CLI-pakke.

sudo snap install telegram-cli

Vil du afinstallere Telegram-CLI? Prøv denne Snap-kommando.

sudo snap fjern telegram-cli

Brug af telegram-CLI

Hvis du har opbygget Telegram-CLI fra kilde, skal du starte det med denne kommando:

cd ~ / tg

bin / telegram-cli -k tg-server.pub

Snap brugere, kør:

telegram-cli

Da Telegram-terminalgrænsefladen åbnes, skal du logge ind på din konto. Log ind via terminalen er meget ligesom at bruge den officielle Telegram app på Linux. Indtast telefonnummeret, der er knyttet til din konto for at fortsætte.

Hvis nummeret er korrekt, sender Telegram en login kode via andre Telegram applikationer, du er logget ind, eller via tekst. Indtast koden, og tryk derefter på Enter-tasten for at fortsætte.

Adgang til kontakter

For at se telegramkontakter via Telegram-CLI, skal du indtaste kontakt liste i prompt og tryk på enter-tasten. Ved brug af kontakt listeviser en liste over alle de personer, du er venner med på telegram. Forstå, at det ikke vil vise brugere, der ikke er specifikt tilføjet.

Image
Image

Visning af chats

Vil du se chats i gang med Telegram-CLI? Prøv at skrive i dialog_list kommando. Dette viser alle grupper og direkte besked chat tråde du har åbnet i Telegram. For at sende nogen en besked i nogen af disse chats, prøv:

msg nameofperson messagename

Image
Image

Husk også at tjekke de andre ting, som Telegram-CLI kan gøre ved at indtaste Hjælp.

Luk Telegram-CLI klienten til enhver tid ved at skrive Afslut, eller ved at trykke på Ctrl + Z.

Populært emne.