Sådan sikkerhedskopieres en Virt-Manager Virtual Machine på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan sikkerhedskopieres en Virt-Manager Virtual Machine på Linux
Sådan sikkerhedskopieres en Virt-Manager Virtual Machine på Linux
Anonim

Virt-Manager er et af de bedre open source, KVM virtualisering styringsværktøjer på Linux. Med det er opsætning af flere virtuelle maskiner en simpel, strømlinet proces. I denne artikel i dag dækker vi alle de forskellige måder, hvorpå brugere kan oprette en sikkerhedskopi af en Virt-Manager virtuel maskine.

Bemærk: Virt-Manager er ikke den eneste måde at interagere med KVM virtuelle maskiner på Linux-platformen. Hvis disse metoder ikke virker for dig, overveje at prøve andre virtualiseringsværktøjer som VirtualBox eller Gnome Boxes.

Snapshot Backup

Den nemmeste måde at sikre, at din Linux KVM-virtuelle maskine har en ordentlig sikkerhedskopiering på, er at gøre brug af Virt Manager-snapshot-værktøjet. Med snapshots er det nemt at gemme alt på VM og genoprette det senere. For at oprette et øjebliksbillede skal du åbne Virt-Manager og indtaste root-adgangskoden. Hvis du sikkerhedskopierer eksternt, skal du logge på eventuelle eksterne VM-forbindelser, du måtte have.

Bemærk: En ideel måde at bruge snapshots på er at installere alt på din VM, der kræves for at det skal køre. Opret derefter et "base" øjebliksbillede for at gendanne til, ligesom en frisk installation.

Når Virt-Manager er i gang, skal du starte VM'en, du vil oprette et øjebliksbillede af. Klik på "View", og vælg derefter knappen "Snapshots" for at åbne et øjebliksværktøj. Klik på knappen + for at åbne menuen for oprettelse af øjebliksbillede. I menuen skal du udfylde navnet på stillbilledet og beskrivelsen.

Under navnet "Navn" skal du skrive navnet på operativsystemet, der er i øjeblikket. Skriv under "Beskrivelse" en detaljeret forklaring af, hvad der er i stillbilledet, og hvorfor du lavede det. Dette vil hjælpe, især hvis du har mange forskellige snapshots og ikke kan fortælle forskellen mellem nogen af dem.
Under navnet "Navn" skal du skrive navnet på operativsystemet, der er i øjeblikket. Skriv under "Beskrivelse" en detaljeret forklaring af, hvad der er i stillbilledet, og hvorfor du lavede det. Dette vil hjælpe, især hvis du har mange forskellige snapshots og ikke kan fortælle forskellen mellem nogen af dem.

Når du har udfyldt alle oplysningerne i oprettelsen af øjebliksbillede, skal du klikke på afslut for at fuldføre processen.

Gendan øjebliksbilleder

For at genoprette et virtuelt maskine øjebliksbillede af Virt-Manager, skal du klikke på "Vis" i hovedbrugergrænsefladen og vælge "Snapshots". Vælg et øjebliksbillede i brugergrænsefladen og klik på afspilningsknappen. Dette stopper al nuværende aktivitet i VM'en og gendanner den til tilstanden, hvor øjeblikket er i.

Har du brug for at slette et øjebliksbillede fra Virt-Manager? Klik på et øjebliksbillede, og vælg derefter ikonet for papirkurven. Hvis du vælger sletning, åbnes en dialogboks, der spørger "Er du sikker på, at du vil slette dette øjebliksbillede?" Vælg "Ja" og snapshotet bliver slettet.

Arkiver sikkerhedskopiering

Udover at oprette snapshots for at sikkerhedskopiere en virt-manager virtuel maskine, er en anden måde at oprette en sikkerhedskopi som et arkiv af det lydstyrke, der bruges til at gemme operativsystemet.

Bemærk: Den sikkerhedskopieringsproces, der er beskrevet i dette afsnit, dækker kun virtuelle harddiske. Hvis din KVM-opsætning gør det muligt for virtuelle maskiner at køre direkte på harddisken, anbefales følgende fremgangsmåde ikke. For at oprette sikkerhedskopier for det, så tjek vores Gnome Disks tutorial.

Start med at åbne en terminal (forbind til din server over SSH i terminalen, hvis dine VM'er er fjernbetjening), og brug CDkommando at flytte til / Var / lib / libvirt / images /. Dette er standardmappen til Virt-Manager, og alle diskvolumener går her. Hvis du har ændret mappen til noget andet, skal du finde ud af det selv.

Image
Image

Enhver bruger kan CDind i / Var / lib / libvirt / images /, men en ikke-bruger kan ikke bruge lsfor at se indholdet i mappen, da tilladelserne ikke er korrekte. For at løse dette problem, få adgang til root.

sudo-s

Nu hvor terminalen bruger root, skal du køre virshværktøj til at oprette en sikkerhedskopi af VM definitionsfilen.

ekko ''> nameofvm.xml

virsh dumpxml nameofvm> /var/lib/libvirt/images/nameofvm.xml

Brug lsat finde navnet på Qcow2 virtuelle harddisk i / Var / lib / libvirt / images /. Kopier filnavnet og brug mv at flytte det til en ny undermappe.

mkdir -p vm-backup c mv example.qcow2 vm-backup mv nameofvm.xml vm-backup

Ved brug af tjære, opret et arkiv af VM disken og XML-filen.

tjære -jcvfp my-vm-backup.tar.bz2 vm-backup mv min-vm-backup.tar.bz2 / home / brugernavn /

Sikkerhedskopiering af VM diskbilleder tager lang tid. Afhængigt af filstørrelsen kan det tage en time eller mere. Bedst at bare lade pc'en gøre sin ting. Når sikkerhedskopien er færdig, er du velkommen til at flytte min-vm-backup.tar.bz2til en anden server, cloud backup og osv.

Gendannelse af sikkerhedskopier

For at gendanne en backup skal du først udpakke den.

tjære -xvfp my-vm-backup.tar.bz2

cd vm-backup

Brug virshfor at gendanne XML-filen.

sudo -s virsh define --fil /home/username/location/of/exctracted/archive/vm-backup/nameofvm.xml

Til sidst skal du flytte diskbilledet til billedmappen.

mv example.qcow2 / var / lib / libvirt / images /

Populært emne.