10 ting at forberede dit system til en Windows 10-funktion opdatering

Indholdsfortegnelse:

10 ting at forberede dit system til en Windows 10-funktion opdatering
10 ting at forberede dit system til en Windows 10-funktion opdatering
Anonim

Den næste store opdatering af Windows 10, der bringer nye funktioner til dit skrivebord, forventes at komme frem i april 2018. Det er ikke klart, hvornår opdateringen vil falde, men det kan være i den første uge eller i slutningen af april. En ting, der altid er gældende for en Windows 10-funktion opdatering, er, at det ikke altid går glat. Brugere sætter sig fast i opstartsløfter, funktionerne bryder efter opdateringen, eller noget går galt med drivere. Nogle problemer kan undgås, hvis du forbereder dit system før en opdatering. Her er 10 ting, du bør gøre for at forberede dit system til en vigtig opdatering af Windows 10-funktionen.

Sikkerhedskopier din startmenulayout

Brugerindstillinger er ofte det første tilfælde af en Windows-opdatering, der er gået dårligt. Ofte nulstiller startmenuen sig selv. Microsoft har udstrålet denne fejl i stor udstrækning, men det betyder ikke, at det ikke kan genoplive. For at være sikker, og for at spare dig selv meget tid, skal du sikkerhedskopiere dit Start-menulayout. Du kan gendanne det, hvis opdateringen nulstiller ting for dig.

Image
Image

Slut din licens til din konto

En Windows-opdatering kan nogle gange medføre, at din aktiveringsstatus overskrives. Dette betyder ikke, at din licens er pludselig ugyldig. Det betyder bare, at Windows ikke kan læse det, eller der er et problem med aktiveringstjenesten. Den bedste måde omkring dette er at forbinde din licens til din Microsoft-konto.

Image
Image

Aktivér vigtige tjenester

Det er ingen hemmelighed, at Windows-brugere går meget langt for at undgå en opdatering. Hvis du nogensinde har brugt en app for at stoppe opdateringer på Windows 10, skal du fjerne appen og genstarte disse tjenester.

Deaktiver UI Modifier Apps

Hvis du har installeret apps, der ændrer brugergrænsefladen i Windows 10, skal du deaktivere dem eller afinstallere dem, før du opdaterer. Disse apps er ofte en vigtig årsag til fejl efter opdatering. En app kan virke lige før og efter opdateringen, men det bør ikke være på dit system, når det opdateres.

Backup-drivere

Dette er ikke nødvendigt, hvis du bruger Windows generiske drivere, men hvis du bruger en bestemt version af proprietære drivere, skal du sikkerhedskopiere dem og sørge for, at du har dem på disken. Windows 10 kan installere generiske drivere efter en opdatering og lave vigtige komponenter, som WiFi, ubrugelig. De drivere, du har på disken, vil være den hurtigste måde at mildne dette problem på.

Derudover, hvis du har en Nvidia GPU, skal du sikkerhedskopiere driveren. Denne særlige GPU har ofte problemer efter en Windows 10-opdatering.

Deaktiver Windows Welcome Screen

Dette er bare at fjerne en irritation, men de fleste mennesker glemmer det, indtil efter opdateringen. Du kan slippe af med den irriterende velkomstskærm, du ser efter en opdatering ved at gå til Indstillinger app og deaktivere indstillingen fra System> Notifikationer og handlinger.

Image
Image

Opret et gendannelsespunkt

Hvis du har haft en særlig dårlig tid med tidligere opdateringer af Windows 10-funktioner, er det en god idé at oprette et gendannelsespunkt til dit system. For filer, som du arbejder på og har til hensigt at arbejde på lige indtil du opdaterer dit system, skal du bruge et cloud-drev til at sikkerhedskopiere dem.

Skulle tingene gå galt, vil du kunne bruge genoprettelsespunktet for at få dit system til at fungere igen.

Download sidste større bygning

Når den nye opdatering af Windows 10-funktionen ruller ud, er den forrige ikke længere tilgængelig. Det er en god idé at oprette installationsmedier lige nu, der vil give dig den nuværende Windows 10 builds ISO. Hvis den nye opdatering ikke fungerer korrekt, og en gendannelse ikke er en mulighed, kan du foretage en ren installation af den tidligere stabile bygning, der fungerede på dit system.

Kør opdatering fra administratorkonto

Dette er mere noget, du vil gøre på tidspunktet for opdateringen, men det er en god ide at huske. En opdatering kan køre fra en brugerkonto, forudsat at du giver tilladelse til det, men i et forsøg på at minimere problemer, skal du altid opdatere fra admin accont.

Angiv til side tid til opdatering

Endelig, mens det er fristende for mange brugere at springe over opdateringer, vil de ske i sidste ende. I stedet for at udsætte dem skal du afsætte en ordentlig tid til at opdatere dit system. Gør det i weekenden, så dit arbejde ikke forstyrres for meget, og så du har tid til at genoprette dit system, hvis noget går galt. Vent ikke på Windows 10 for at tvinge en opdatering på dig. Opdateringer er vigtige, og de er noget, du kan forberede i forvejen.

Populært emne.