Hvad er computerporte? Input og Output Interfaces i Computer Networking

Indholdsfortegnelse:

Hvad er computerporte? Input og Output Interfaces i Computer Networking
Hvad er computerporte? Input og Output Interfaces i Computer Networking
Anonim

Alle computere, hvad enten de er bærbare eller stationære computere, Windows, Mac, Linux eller et andet operativsystem, har porte. Havne kan være fysiske og virtuelle. En standardcomputer har begge typer porte - efterfølgende begge har deres egne specifikke funktioner. Havne, uanset om de er fysiske eller virtuelle, er hvordan enheder, eksterne enheder, computernetværk eller software interagerer og kommunikerer med hinanden.

I dag besluttede vi at træde dybt ind i det og forklare - Den nemme måde, så alle forstår - alle slags computerporte og de problemer, der måtte opstå ved at bruge dem.

Image
Image

Fysiske computerporte

Fysiske computerporte er dem, som brugerne er mere bekendt med. USB-porten eller HDMI-porten er almindelige eksempler på fysiske computerporte. Begge typer af porte findes på både Mac og pc. Havnene kan følge forskellige standarder, f.eks. du kan have et par USB 3.0 porte og måske en USB 2.0 port på dit system, men der funktioner er ellers standardiseret.

Virtuelle computerporte

Virtuelle computerporte bruges af netværksenheder til at interagere med hinanden. De bruges via tjenester, der kører på en computer, og som kan sende data eller lytte til indgående anmodninger. Netværksporte identificeres af deres tal, og nogle porte er reserveret til en bestemt tjeneste. For eksempel bruger SSH normalt port 22, mens FTP bruger port 20 eller 21.

Din router har virtuelle porte, der gør det muligt at lede trafik til de forskellige enheder på netværket. Hvis du for eksempel har en netværksprinter, og du sender et dokument, der skal udskrives, sender routeren din kommandoen til printeren via interne porte. På overfladen af det ser det ud til, at routeren kun bruger IP-adressen til printeren til at sende print-kommandoen, men virtuelle porte er på arbejde, så den korrekte IP-adresse modtager print-kommandoen.

Portproblemer

Både fysiske og virtuelle computerporte kommer med deres eget sæt problemer. Med fysiske porte er problemerne ofte lige fremad, mens virtuelle porte har problemer, der ofte er vanskelige at opdage og endnu vanskeligere at rette.

Fysiske portproblemer

Fysiske porte er tilbøjelige til fysiske skader, såsom at blive punkteret med en stift eller beskadiget, når en bærbar computer er droppet. Alle havne kan lide vandskader. Nogle porte kan blive beskadiget, hvis de pludselig leveres for meget strøm. Strømskader er højst sandsynligt forekommet med USB-porte. Hvis du tilslutter en enhed, der bruger mere strøm, end en USB-port kan levere, kan det forårsage en strømstigning. Nogle USB-porte er klog nok til at kunne deaktivere sig selv, hvis det sker, ligesom en afbryder, men andre kan blive beskadiget.

Virtuelle portproblemer

Virtuelle porte kan ikke beskadiges selv, men de udgør sikkerhedsrisici for de systemer, de tilhører. De fleste angreb søger og målretter mod åbne, usikrede porte. Det mest almindelige middel i denne sag er ofte en firewall, der begrænser trafikken / informationen, der passerer gennem en port. En firewall kan generere flere falske flag, hvilket er bedre end at lade noget ondsindet gå igennem. Firewalls på både dit system og dit netværk er nødvendige for at sikre, at dine virtuelle porte er sikre.

Heldigvis er det ikke nemt at bare åbne en virtuel port. De dedikerede porte, der er åbne, bruges allerede af din router eller en anden enhed. Alle andre porte er lukket som standard og skal åbnes med kommandolinjeværktøjer eller andre sådanne værktøjer.

Populært emne.