192.168.0.1 - Standard Router IP-adresse forklaret

Indholdsfortegnelse:

192.168.0.1 - Standard Router IP-adresse forklaret
192.168.0.1 - Standard Router IP-adresse forklaret
Anonim

Du ved sikkert, at din computer og din telefon har en IP-adresse. IP-adressen bruges til at identificere dig på internettet, men internettet er ikke det eneste netværk, du er tilsluttet. Du er også forbundet til et privat netværk via din router. Enhver anden enhed, der er tilsluttet din router, er en del af dette private netværk og inden for dette netværk har hver computer, telefon og tablet en egen privat IP-adresse.

Ligeledes har din router også en privat IP-adresse inden for dette netværk.

En meget almindelig standard IP-adresse for en router eller et modem er 192.168.0.1 - Du skriver dette i en browser, og du får adgang til routeren eller modemets grænseflade for at foretage de ændringer, du har brug for.

Offentlig vs Privat IP-adresse

EN privat IP-adresse er en IP tildelt af en router til enheder inden for et privat netværk. Disse IP'er kan ikke åbnes uden for netværket. For eksempel udgør din router og enhver enhed, der er forbundet med den, et privat netværk. Computere, der er tilsluttet samme router, kan få adgang til hinanden, men ingen udenfor netværket kan få adgang til din computer via den private IP.

Inden for et privat netværk er IP-adressen tildelt hver enhed unik, men andre systemer på andre private netværk uden for din egen dåse, og har samme private IP-adresse.

Image
Image

EN offentlig IP-adresse Er IP-adressen tildelt enheder, der er tilsluttet internettet. Denne adresse er tildelt af din internetudbyder, og intet andet system på internettet kan have samme adresse. Når du opretter forbindelse til internettet, bliver du en del af et meget større netværk, som alle kan oprette forbindelse til. Din offentlige IP er altid synlig, medmindre du vælger at skjule den med en VPN-tjeneste.

IP-adressestandarder

Når IP-adresser er tildelt, følger de en standard. Standarden for IP-adresser er defineret af Internet Assigned Numbers Authority (IANA). IANA har to standarder for offentlige IP-adresser; IP version 4 aka IPv4 og IP version 6 aka IPv6.

en IPv4-adresse består af en række af fire tal, adskilt af en prik. Hvert tal kan have 1-3 cifre. De er normalt udtrykt i decimaltal, for eksempel 192.168.0.1 IP-adressen.

en IPv6-adresse består af en serie på otte tal, hvor hvert tal er fire cifre lange. I modsætning til IPv4-adressen, der udtrykkes i decimaltal, udtrykkes en IPv6-adresse i hexadecimale tal.

Disse to forskellige standarder eksisterer, fordi der kun kan være 4 mia. Unikke IPv4-adresser. Da vi lever i en verden, hvor selv et køleskab kan oprette forbindelse til internettet, er behovet for flere IP-adresser indlysende, og derfor er IPv6-standarden, som kan have op til 340 undecillion (det er 36 nulstiller tilføjet til 340) adresser.

Reserverede Private IP-adresser

IANA har reserveret nogle IP-adresser til private netværk. Vi nævnte tidligere, at en privat IP-adresse er unik inden for det netværk, den er forbundet med, men den samme IP-adresse kan tildeles et system på et andet privat netværk.

Antallet af reserverede IP-adresser for private netværk er næsten 18 millioner. De er reserveret i følgende rækkevidde;

  • 10.0.0.0 – 10.255.255.255
  • 172.16.0.0 – 172.31.255.255
  • 192.168.0.0 – 192.168.255.255

IP-adressen 192.168.0.1 falder inden for dette sidste udvalg af reserverede private IP-adresser.

Når du opretter forbindelse til internettet, deltager du i et større netværk. Dit private netværk er stadig privat, og din private IP er ikke synlig for nogen. Når du går online, forbinder du via din router, som forbinder via din internetudbyder. Din internetudbyder vil tildele din router og din computer en offentlig IP-adresse.

Når du åbner en hjemmeside online, har du i det væsentlige adgang til webstedets offentlige IP-adresse. Selve hjemmesiden er forbundet til internettet via en router og en internetudbyder. Når du er online, har du en offentlig IP på internettet og en privat IP i dit netværk.

Image
Image

Finde din offentlige IP-adresse

For at finde den offentlige IP-adresse til din computer, besøg www.google.com og søg efter "min IP". Google fortæller dig, hvad din computers offentlige IP er. Du kan gøre det på smartphones og tablets.

For at finde din router's offentlige IP-adresse skal du grave rundt i din router's administrative konsol.

Finde din private IP-adresse

Sådan finder du den private IP-adresse til din computer:

  1. Trykke Windows startknap og skrivKommandoprompt. Kør det.
  2. Gå ind ipconfigfor at vise en liste over alle computerens forbindelser.

Værdien for IPv4 er din private IP-adresse.

Hvis du vil finde din router's private IP-adresse, skal du åbne kommandoprompten og skrive "ipconfig". Under trådløs adapter, wifi eller LAN skal du se værdien for standardgateway. Dette er din router's private IP-adresse.
Hvis du vil finde din router's private IP-adresse, skal du åbne kommandoprompten og skrive "ipconfig". Under trådløs adapter, wifi eller LAN skal du se værdien for standardgateway. Dette er din router's private IP-adresse.
Image
Image

Populært emne.