Linux har altid haft det groft, når det kommer til bærbare computere, men det mest irriterende problem er batterilevetiden. Det har aldrig været godt, og ofte vil nye brugere kun installere Linux for at finde batterilevetiden bliver skåret i halvdelen. I årenes løb er der kommet løsninger, der gør batterilevetiden lidt mere utholdelig, men mange uddelinger omfatter ikke dem. Derfor går vi i denne artikel over Linux-distributioner, der giver dig bedre batterilevetid.
Vi går over de forskellige brugssager til disse operativsystemer, og hvordan du bruger dem, kan du spare batteriets levetid.
1. Ubuntu Mate

Ud over alle de batteribesparende værktøjer, som brugerne kan forvente lige ud af kassen, kommer Ubuntu Mate med Mate-skrivebordsmiljøet. Det er notorisk letvægt og bruger minimale ressourcer. Hvis du leder efter en pålidelig Linux-distribution til din bærbare computer, der ikke dræner batteriet, overvej at installere denne. Lær mere om Ubuntu Mate operativsystemet, og download via den officielle hjemmeside.
2. Lubuntu

Operativsystemet er ikke den smukkeste, da det primært er beregnet til ældre, svagere hardware. Når det er sagt, hvis du leder efter en måde at bruge så lidt strøm som muligt, kan Lubuntu være værd at tjekke ud.
3. BunsenLabs

BunsenLabs er en fortsættelse af CrunchBang Linux: et operativsystem, der brugte et brugerdefineret, letvægts OpenBox-skrivebordsmiljø (som kørte på minimale ressourcer). Årsagen til, at Linux-brugere måske vil overveje dette operativsystem, ligner årsagerne til at vælge Lubuntu: lav strømforbrug. Bunsenlabs kører et brugerdefineret OpenBox-skrivebordsmiljø, der bruger RAM og CPU sparsomt. Igen, ligesom Lubuntu, er dette operativsystem hovedsageligt til aldring af hardware, men hvis du er på en bærbar computer, vil du også få gavn af det, og det bruger meget mindre strøm.
Bunsenlabs er ikke for alle, da det kører Debian. Når det er sagt, hvis du har prøvet Lubuntu og du gerne vil have noget mere avanceret, overvej at give det en chance!
4. Arch Linux

Det er også værd at bemærke, at på grund af den måde, Arch fungerer, kan brugerne vælge et skrivebordsmiljø, der bedre matcher deres strømforbrug (som at gå med LXDE, MATE for at spare batteristrøm osv.)
Arch har også mange forskellige strømstyringsværktøjer og optimerede kerner, der kan hjælpe brugere med at bruge mindre batteri.
5. Gentoo

Gentoo er kildebaseret, så hvert program skal kompileres fra kilden. Det lyder som en smerte, men det betyder, at hvert program er udformet til din pc. Installation af programmer på denne måde betyder, at alt bliver mere optimeret og muligvis bruger mindre strøm. Brugerne kompilerer også deres kerne, som gør det muligt for dem at tilpasse det og gøre det mere effektivt med hensyn til batteriets levetid.
Dette operativsystem er ikke til begyndere, men hvis du leder efter et godt Linux-operativsystem, der behandler batterilevetiden godt, så prøv Gentoo.