Hvad er Torrenting? Hvad du bør vide, hvis du bruger Torrents

Indholdsfortegnelse:

Hvad er Torrenting? Hvad du bør vide, hvis du bruger Torrents
Hvad er Torrenting? Hvad du bør vide, hvis du bruger Torrents
Anonim

Torrenting er en populær fildelingsprotokol baseret på peer-to-peer-teknologi (P2P). Det giver et stort antal brugere mulighed for at forbinde og dele indhold uden at skulle stole på en enkelt kilde til downloads. Torrenter er så populære det anslås, at 3,35% af al internettrafik håndteres af BitTorrent, hvilket bringer det samlede antal månedlige brugere til over 250 millioner!

På overfladen er torrering enkel og nem at bruge. Der er dog mange bevægelige dele til den spændende oplevelse. Du behøver ikke at vide, hvilke filer og filer der skal bruges til fildeling for at få det til at fungere, men det er rart at vide, hvad der gør torrentarbejde, så du kan få mest muligt ud af dine downloads.

Image
Image

Brug altid en VPN under Torrenting

Virtuelle private netværk (VPN'er) er vigtige værktøjer til alle interesserede i torrenting. VPN'er krypterer data, der efterlader computeren, hvilket gør det umuligt for nogen at se, hvad du downloader. De dækker også din sande placering ved at give dig en virtuel IP-adresse. Dette er ekstremt vigtigt for torrent, da protokollens art udsætter din IP og din placering til andre brugere.

Brug af en VPN, mens torrering er lige så simpelt som at køre et andet stykke software. Det er dog lidt vanskeligere at vælge det bedste VPN til jobbet. Der er mange oplysninger til forskning og sammenligning, herunder krypteringsprotokoller, server netværk og privatlivspolitikker. Vi har strømlinet processen ved at give vores øverste anbefaling nedenfor.

Fremragende Anonymous Torrenting - IPVanish

Image
Image

IPVanish er et glimrende valg for en stærk, hurtig og anonym torrent VPN. Tjenesten har et stort netværk af over 850 servere i mere end 60 forskellige lande, hvilket giver dig alle de muligheder, du har brug for til lav-latensforbindelser over hele verden. Netværket har også 40.000 fælles IP-adresser til en utrolig stigning i anonymitet. Nogle af IPVanishs eksklusive sikkerhedsfunktioner giver dig endda mulighed for at tilpasse krypteringsstyrke og regelmæssigt ændre IP-adresser automatisk.

En stærk nullogningspolitik er afgørende for privatlivets fred, især når du downloader torrenter. IPVanish skuffer ikke med sin fantastiske nullogningspolitik, der dækker al trafik. Data, der forlader din enhed, bliver også sikret med 256-bit AES-kryptering sammen med DNS-lækagebeskyttelse og automatiske afbryderfunktioner til forbedret privatliv. Med en IPVanish VPN på din computer, vil du altid være sikker og anonym!

Vi har en eksklusiv aftale på IPVanish Tjenester til Addictive Tips-læsere: a 60% rabat på den årlige plan, der bringer prisen ned til kun $ 4,87 per måned. Der er også en 7 dages penge tilbage garanti så du kan købe i tillid.

Torrenting Basics

Før du hopper ind i torrentens verden, er der et par vilkår, du bør gøre dig bekendt med:

 • Indexere - Websites, der samler torrent-filer og fungerer som en søgemaskine til indhold. Hvis du nogensinde har brugt The Pirate Bay, Extratorrent eller RarBG, har du brugt en indekser.

  Image
  Image
 • trackers - Servere, der fungerer som bro mellem torrent-brugere. Når du uploader eller downloader en fil, orkesterer en torrenttracker hele sagen.
 • Torrent-klient - Software bruges til at oprette forbindelse til torrent trackers for at downloade og samle filer på din computer. Deluge, uTorrent og Transmission er et par populære kunder.
 • Såmaskiner - Folk der aktivt uploader en fil til torrent-netværket. Det er vigtigt at holde færdige downloads i din torrent-klient, så du kan frø til andre brugere. Uden frøplanter kan torrentindhold ikke downloades.
 • leechere - Downloadning af en fil uden at uploade (seeding) den. Leeching anses generelt for at være en dårlig øvelse, mens den springer.
 • Forhold - Forholdet mellem din uploading (seeding) og downloading (leeching) score. Dit forhold for hver fil skal være større end 1,0, hvilket betyder at du uploader mindst lige så meget som du downloader.
 • Magnet link - I stedet for at downloade en torrentfil identificerer magnetlænker filer og kilder og tillader din torrentklient at begynde at downloade med det samme.

History of Torrenting

Fildeling går tilbage til 1970'erne, hvor tidlige computerudviklere havde brug for en måde at overføre indhold fra enhed til enhed. De første delingsprotokoller opretter enkle værts-klientrelationer, som gør det muligt for brugerne at hente kopier af filer fra en centraliseret server. Dette blev hurtigt populært, da teknologier som usenet og IRC spredte sig til den generelle befolkning, men det var begrænset af serverens hastighed og tilgængelig båndbredde.

Efterhånden som indholdet voksede i størrelse, blev der udviklet nye metoder til at lette belastningen på servere, samtidig med at hastigheden af downloads over hele linjen øges. Peer-to-peer-fildeling (P2P) blev enormt populær i 1999 med Napster og efterfølgende efterår. Softwaren brugte P2P-netværk til at forbinde forbundne brugere. I stedet for at downloade en fil fra en server, har du hentet utallige filer fra andre brugere, så folk kan være vært og dele indhold i sværme.

BitTorrent-protokollen kom snart sammen. Den præsenterede en logisk udvikling af P2P-modellen ved at formalisere og strømline en masse teknologier, der lavede peer sharing-arbejde. Torrenter er små filer, der peger på trackers, som er eksterne websteder, der opretholder en database med links. Disse links peger på andre brugere, hvis computere er vært for en anmodet fil. Ved at downloade en torrent forbinder du direkte tusindvis af andre brugere og tager små stykker af den fil, som din torrent-software samler på din computer.
BitTorrent-protokollen kom snart sammen. Den præsenterede en logisk udvikling af P2P-modellen ved at formalisere og strømline en masse teknologier, der lavede peer sharing-arbejde. Torrenter er små filer, der peger på trackers, som er eksterne websteder, der opretholder en database med links. Disse links peger på andre brugere, hvis computere er vært for en anmodet fil. Ved at downloade en torrent forbinder du direkte tusindvis af andre brugere og tager små stykker af den fil, som din torrent-software samler på din computer.

Sådan bruges Torrents

Teknologien kan lyde kompliceret, men i praksis er det overraskende let at bruge torrents. Det vil ikke være lige så let at klikke på for at downloade en fil, og det kan være udfordrende at finde indhold af god kvalitet, især hvis du leder efter film eller tv-shows. Men med lidt tålmodighed og de rigtige ressourcer åbner torrenting en ny verden af downloads, som du kan gennemse og nyde.

 1. Download en torrent-klient såsom Deluge (Windows, Mac, Linux). Der er nogle torrentklienter til iOS og Android, men det er bedst at holde fast i pc'en, når det er muligt.
 2. Søg efter en torrent for at downloade. Brug en indeks eller tracker til at finde dit yndlingsindhold. Tjek de bedste private torrent-steder og alternativer til Extratorrent for nogle forslag.
 3. Download torrentfilen eller klik på den medfølgende magnet link.
 4. Hvis din torrentklient ikke starter automatisk, skal du åbne den og tilføje torrent manuelt.
 5. Vent til strømmen til at starte og starte download fra jævnaldrende.
 6. Når downloaden når 100%, kan du åbne filen og nyde dit indhold.
 7. Lad torrentklienten køre med din download aktivt uploadet, så du kan frø til andre brugere.
Image
Image

Torrenting afhænger af brugere, ikke servere

Når du får en fil fra en webside eller hosting service, er du chancen for at downloade indholdet fra en enkelt computer. Dette værts-klient forhold er ret ligetil, men ulemperne omfatter ting som begrænset båndbredde, langsomme hastigheder og endda censur. Når alt kommer til alt, hvis en fil kun eksisterer på ét sted, skal hele værten gøre er at fjerne det, og ingen kan bruge det!

Torrenting sidestiller sideløbende problemerne med tilgængelighed og lave hastigheder. Du downloader ikke filer fra en kilde, du henter den fra snesevis. Hver bruger, der downloader, bliver derefter til en uploader (seeder), som igen giver flere kilder til andre brugere at downloade fra. Jo flere mennesker der bruger BitTorrent, desto stærkere bliver det. Det er bare en af de mange grunde, der har været så populære i de seneste år.

Når du springer, skal du altid huske på, at du er en del af et fællesskab. Se så meget som muligt, hold et godt forhold og hjælpe dine medmennesker med at deltage i fildeling!

Er Torrenting Legal? Er det sikkert?

Enhver ny teknologi kommer med nogle få forhindringer at overvinde, og BitTorrent er ingen undtagelse. Så snart de blev populære, begyndte folk at bruge det til at dele piratindhold, især højkvalitets film og tv-shows. Dette sørgede for den offentlige opfattelse af torrent som et redskab til at bryde loven, hvilket er lidt uretfærdigt. BitTorrent har utallige juridiske anvendelser, alt fra at distribuere dine egne filer uden en server til nemt at dele indhold med din skole eller arbejdsgruppe.Torrenting i sig selv er helt lovlig, men som ethvert værktøj kan du misbruge det på ulovlige måder.

Den sondring, der har holdt torrent i live, er det faktum, at torrent sites ikke er vært for noget indhold. Du downloader fra andre brugere, ikke fra trackere eller indeksere, som sætter størstedelen af fællesskabet i et lovligt gråt område. Som det er tilfældet med at downloade en fil fra internettet, er der altid en chance for, at du løber ind i en virus eller malware. Afhængigt af torrentindekseren, du bruger dette, kan det være mere almindeligt, end du tror. Filer kan også mislabeled forsætligt eller ved et uheld, hvilket betyder at du altid bør være lidt forsigtig, når du tager fat på torrents fra internettet, bare i tilfælde.
Den sondring, der har holdt torrent i live, er det faktum, at torrent sites ikke er vært for noget indhold. Du downloader fra andre brugere, ikke fra trackere eller indeksere, som sætter størstedelen af fællesskabet i et lovligt gråt område. Som det er tilfældet med at downloade en fil fra internettet, er der altid en chance for, at du løber ind i en virus eller malware. Afhængigt af torrentindekseren, du bruger dette, kan det være mere almindeligt, end du tror. Filer kan også mislabeled forsætligt eller ved et uheld, hvilket betyder at du altid bør være lidt forsigtig, når du tager fat på torrents fra internettet, bare i tilfælde.

Bliver sikker, mens Torrenting

Mens torrent og torrent sites generelt er sikre, er der nogle farer at passe på. Virus, malware, datatyveri og andre problemer kan opstå, hvis du ikke er forsigtig. Følg nedenstående tips for at sikre din computer og holde dig ude af skade.

 • Brug altid en VPN - VPN'er er vigtige for dagliglivets fred og sikkerhed, men de er absolut nødvendige for at downloade torrenter. Tilslutning til jævnaldrende betyder at vise din IP-adresse til verden, som simpelthen ikke er sikker i den moderne digitale tidsalder. Du bør aldrig køre din torrent klient uden en VPN. Nogensinde.
 • Brug anti-virus software - Anti-virus software er en forsvarslinje mod skadelige filer. Hold din scanner aktiv, når du søger efter, download eller kør torrents.
 • Download ikke ulovligt indhold - At downloade piratkopierede film, software og tv-shows vil sætte dig i skade. Hvis du holder dig til legitimt indhold, er du meget mindre tilbøjelig til at komme i problemer.
 • Vælg offentlige trackere omhyggeligt - Hvor du får dine torrents fra gør en stor forskel. Populære kilder er generelt mere sikre at bruge end underjordiske, selvom det ikke altid er tilfældet.
 • Brug private trackers - Registreringskrav hjælper med at holde private trackers sikre fra troublemakers. Hvis du kan få adgang til nogle gode private trackers, holder du til dem for livet.

Reader-indsendt Torrentanbefalinger

Fik et pålideligt torrentsted, du elsker at bruge? Hvad med en favorit torrent klient du ikke kan leve uden? Lad verden kende i kommentarerne nedenfor!

Populært emne.