Sådan manuelt partitioneres en harddisk fra kommandolinjen på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan manuelt partitioneres en harddisk fra kommandolinjen på Linux
Sådan manuelt partitioneres en harddisk fra kommandolinjen på Linux
Anonim

Vil du manuelt opdele en harddisk, før du installerer din foretrukne Linux distribution? Hvis ja, overvej at gøre det på kommandolinjen. Det er ikke så kedeligt som du tror. Faktisk kan man manuelt opdele en harddisk i terminalen meget hurtigere, mere effektiv og giver dig mulighed for at få dit OS installeret meget hurtigere.

Udover at den terminale metode bliver hurtigere, vil den også lære dig meget mere om, hvordan partitioner fungerer på Linux.

Derfor vil vi i denne vejledning gå over, hvordan du manuelt partitionerer en harddisk fra kommandolinjen på Linux ved hjælp af GNU Parted.

UFEI

Dette er instruktionerne til manuelt partitionering af en harddisk, mens du bruger UEFI / Secure boot.

Enkelt rod

En "single root" -opsætning betyder bare, at alle data til din Linux-installation er på en enkelt partition. Der er ikke noget særskilt /hjem, / var eller sådan noget. Denne opsætning er god for nye brugere, der lige kommer ind i manuelle partitionsopsætninger, og forstår ikke, hvordan (eller hvorfor) separate monteringspunkter interagerer med systemet.

En let måde at hurtigt opdele en harddisk på Linux er med det opdelte værktøj. Der er ikke en forvirrende terminal grafisk grænseflade til brug. I stedet skal brugerne kun indlæse partitionsstørrelser og derefter formatere dem senere.

Følg disse trin for en UEFI-opsætning. Først skal du åbne terminalen og køre lsblk. Denne kommando vil liste alle blok enheder. Brug dette til at finde din drev etiket. Så tag navnet og gør:
Følg disse trin for en UEFI-opsætning. Først skal du åbne terminalen og køre lsblk. Denne kommando vil liste alle blok enheder. Brug dette til at finde din drev etiket. Så tag navnet og gør:

Bemærk: erstat X med brevet lsblk viser sig.

sudo delt / dev / sdX

For en UEFI-opsætning skal harddiskbordet være GPT. Opret en GPT-partitionstabel på harddisken ved hjælp af det opdelte værktøj.

mklabel gpt

Det næste trin i UEFI-processen er at oprette en separat bootpartition.

mkpart ESP fat32 1MiB 513MiB

Hvis du har brug for en swap-partition til dit UEFI-system, skal du lave en afskedsformat. Husk på, at det skal være omkring samme størrelse som dit RAM (en 2 GB-maskine skal have en 2 GB-swap osv.). Når det er sagt, hvis du har 8 GB RAM eller mere, overvej ikke at lave en swap partition over 4 GB.

mkpart primære linux-swap 513MiB 4GiB

Med /støvle og bytte ud af vejen, er det sidste der er tilbage i din manuelle partition opsætning at oprette /rod skillevæg. Denne partition vil rumme stort set alt på din pc, så det er nødvendigt at tage resten af harddisken op.

mkpart primær ext4 4GiB 100%

Gå ind Afslut ind i prompten for at afslutte. Det er på dette tidspunkt, vi kan bruge kommandoen mkfs til at formatere alle filsystemerne, så de kan bruges i ethvert Linux distributionsinstallationsprogram senere. I dette eksempel bruger vi / dev / sda som drevetiketten. Din kan afvige.

mkfs.vfat -F32 / dev / sda1 mkfs.ext4 -f / dev / sda3

Split Home

Vil du have et split hjem til din UEFI opsætning i stedet? Hvis ja, følg alle instruktionerne ovenfor, indtil du kommer til / root-delen. Ignorer rodtrinnene ovenfor, og følg disse i stedet:

I dette eksempel er harddisken 500 GB. Husk, at din kan have en anden kapacitet, og du skal ændre kommandoerne i overensstemmelse hermed.

Bemærk: Selv om drevet er 500 GB, bruges 4 GB + 512 MB. Det efterlader os ca. 495 GB tilbage. I dette næste trin giver vi 100 GB til / root partitionen, da / home partitionen altid skal have større betydning for denne opsætning.

mkpart primær ext4 4GiB 104GiB

Med /rod partition ved hjælp af 100 GB af harddisken, har vi ca. 395 GB tilbage til at ansøge om /hjem skillevæg. Tallene for denne sidste del behøver ikke at være nøjagtige. I stedet kan vi fortælle parted at fylde resten af drevet.

mkpart primær ext4 104GiB 100%

Partitioner er alle indstillet, så det er OK at afslutte Parted værktøjet. Brug Afslut at afslutte programmet. Derefter skal du formatere de nye partitioner med mkfs at færdiggøre alt.

Image
Image

sudo mkfs.vfat -F32 / dev / sda1

sudo mkfs.ext4 -f / dev / sda3 sudo mkfs.ext4 -f / dev / sda4

BIOS

Åbn dit drev i det afskårne værktøj:

sudo delt / dev / sdX

Inside Parted, opret en opret en MS-DOS partitionstabel.

mklabel msdos

Single Root

I dette layout bør swap komme først. Brug Parted, lav den nye swap partition. Skift partitioner skal altid have samme størrelse som dit RAM. Men hvis du har 8 GB, 16 GB eller mere, overvej at bruge 4 i stedet. At have en 32 GB swap partition er meget overkill.

mkpart primære linux-swap 1MiB 4GiB

For at afslutte dit enkelt rodlayout skal du fortælle det delte værktøj for at bruge resten af harddisken til denne sidste partition.

mkpart primær ext4 4GiB 100%

Herfra skal du indtaste Afslutfor at forlade Parted-værktøjet, og brug derefter mkfsat formatere de nyoprettede partitioner, så Linux-installationssystemværktøjerne kan læse dem korrekt.

sudo mkfs.ext4 -f / dev / sda2

Split Home

For en split home setup, følg disse instruktioner i stedet. Opret først din MS-DOS partitionstabel.

mklabel msdos

Opret en swap partition for systemet at bruge:

mkpart primære linux-swap 1MiB 4GiB

I dette næste trin deler vi op harddisken, så rodpartitionen har 100 GB plads, og hjemmepartitionen har resten. Eksempelvis har vores drev 500 GB. Din kan afvige. Opret din rodpartition i Parted, og fortæl værktøjet at give det 100 GB plads til brug.

mkpart primær ext4 4GiB 104GiB

Lav din hjemmepartition med "100%", så den bruger resten af ledig plads.

mkpart primær ext4 104GiB 100%

Afslut det delte værktøj ved hjælp af Afslut og brug derefter mkfsat formatere de nye partitioner.

sudo mkfs.ext4 -F / dev / sda2 sudo mkfs.ext4 -F / dev / sda3

Populært emne.