Sådan opsætter du Musik Player Daemon On Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsætter du Musik Player Daemon On Linux
Sådan opsætter du Musik Player Daemon On Linux
Anonim

For dem der ønsker at oprette deres eget musikstrømmesystem på Linux, er der mange muligheder. Alligevel foretrækker mange Linux-brugere stadig en kommandolinjebaseret løsning på trods af al opmærksomhed på ting som Emby, Plex og Subsonic. Det er derfor i denne artikel, vi går over præcis, hvordan du kan oprette dit eget Linux-baserede musikstrømværktøj med Music Player Daemon. Vi går over, hvordan man streamer over et netværk, hvordan man konfigurerer individuelle MPD-klienter, og endda hvordan man bruger det terminalbaserede MPD-værktøj med en traditionel musikafspiller på Linux.

Installer Music Player Daemon

At få musikspiller Daemon (MPD), der arbejder på Linux, er lidt af en kedelig proces. Det starter ved at installere klienten til, hvad der er vært for strømmen. Ved at du ikke behøver at bruge MPD over netværket. Det er muligt at installere MPD og afspille fra den på samme pc.

Ubuntu

sudo apt install mpd mpc

Debian

sudo apt-get install mpd mpc

Arch Linux

sudo pacman -S mpd mpc

Fedora

sudo dnf installere mpd mpc

OpenSUSE

sudo zypper installere mpd mpc

Andre Linuxes

Kan du ikke finde MPD? Åbn dit terminalvindue og brug pakkehåndteringen til at søge efter "MPD." Installer det, og du skal være god at gå. Sørg også for at installere MPC-værktøjet, da det også er vigtigt. Hvis din Linux distribution ikke understøtter MPD overhovedet, er der andre måder at downloade. Den bedste måde ville tage fat på kildekoden selv og bygge den.

For at få en kopi af Music Player Daemon kildekoden, gå over til den officielle MPD hjemmeside og tag den .tar.xz version. Denne version vil fungere på Linux.

Konfiguration af Music Player Daemon

Alle redigeringer til værktøjet Music Player Daemon skal ske i konfigurationsfilen. Eventuelle ændringer af systemet, mens det ikke er nødvendigt, skal foretages der. Hvis du gerne vil redigere filen, skal du åbne et terminalvindue og indtaste følgende:

sudo nano /etc/mpd.conf

Som standard gemmer MPD-værktøjet musikfiler / Var / lib / mpd / musik, afspilningslister i / Var / lib / mpd / spillelister, og osv. MPD bruger disse steder til fillagring på grund af tilladelsesformål. Den gennemsnitlige bruger behøver ikke at redigere denne fil, da de almindelige placeringer er fremragende.

En bedre måde at bruge MPD på er bare at bruge en bind mount. Denne type mount sætter automatisk indholdet af ~ / Musik ind i / Var / lib / mpd / musik.

Bemærk: Hvis du er vært for MPD på en server og ikke lokalt, overvej bare at placere filerne i / Var / lib / mpd / musik direkte.

sudo mount - bind ~ / musik / var / lib / mpd / musik

Brug derefter kat kommando for at finde monteringslinjen i / proc / mounts.

cat / proc / mounts | grep ~ / musik

Kombinerer begge dele katog grepvil vise os den nøjagtige monteringslinje som ~ / Musik og / Var / lib / mpd / musik er bundet. Nu for at gøre dette bindende permanent. Sørg for at ændre "/ home / username /" til din pcs bruger.

su echo '' / etc / fstab echo '# MPD Bind Mount' >> / etc / fstab echo '/ hjem / brugernavn / Musik / var / lib / mpd / musik ingen rw, bind 0 0' >> / etc / fstab

Endelig skal du bruge systemd init systemet til at starte tjenesten.

sudo systemctl aktivere mpd sudo systemctl start mpd

Gnome Music Player Client

Der er mange grafiske MPD-klienter til brug på Linux, og de har alle deres brugssager. Når det er sagt, er ikke alle disse klienter nemme at bruge. I denne vejledning forbinder vi strømmen med Gnome Music Player Client. Sådan installeres den her.

Ubuntu

sudo apt install gmpc

Debian

sudo apt-get install gmpc

Arch Linux

sudo pacman -S gmpc

Fedora

sudo dnf installer gmpc

OpenSUSE

sudo zypper installer gmpc

Åbn GMPC for at blive taget gennem værktøjet "første start". Det hjælper dig med at oprette forbindelse. Hvis du bruger MPD fra en fjern Linux-server, skal du sørge for at ændre "localhost" til dets IP-adresse. Ikke sikker på, hvad IP-adressen er? Prøv dette.

Find offentlig IP

ping pcdomainname.com -c1

Eksempel:

ping google.com

PRODUKTION: PING google.com (172.217.12.110) 56 (84) bytes data.

Find lokal IP

ping pc-vært-navn -c1

Eksempel:

ping ubuntu-server

OUTPUT: PING ubuntu-server (192.168.1.126) 56 (84) bytes data.

Indtast alle forbindelsesdetaljer og flyt derefter ned til "musikmappe." Skriv dette sted i dette område / Var / lib / mpd / musik /. Du skal ikke bekymre dig om at indtaste et kodeord, bare klik på knappen Forbind. Hvis forbindelsen er vellykket, skal du klikke på "fremad" knappen for at gå videre til næste side.

Som GMPC starter, vil du bemærke, at der ikke er nogen musikfiler. Nej, det betyder ikke, at du konfigurerer MPD-serveren forkert, og at du skal begynde. Gnome Music Player Client skal bare bygge en database. Genopbygning af MPD-databasen er lidt som at trykke på "scan bibliotek" -knappen på din foretrukne lokale musikafspiller.
Som GMPC starter, vil du bemærke, at der ikke er nogen musikfiler. Nej, det betyder ikke, at du konfigurerer MPD-serveren forkert, og at du skal begynde. Gnome Music Player Client skal bare bygge en database. Genopbygning af MPD-databasen er lidt som at trykke på "scan bibliotek" -knappen på din foretrukne lokale musikafspiller.
Image
Image

Opdater databasen ved at klikke på "Server" og derefter vælge "Update MPD Database". Derefter kan du afspille enhver musik i / Var / lib / mpd / musik mappe eksternt, via GMPC. Denne app opdaterer ikke databasen automatisk. Hver gang nye musikfiler tilføjes, skal du opdatere klienten igen.

Populært emne.