Sådan klonrer du din Kodi-konfiguration og kopierer din opsætning

Indholdsfortegnelse:

Sådan klonrer du din Kodi-konfiguration og kopierer din opsætning
Sådan klonrer du din Kodi-konfiguration og kopierer din opsætning
Anonim

Det kan tage timer, om ikke dage, at sætte Kodi op som du kan lide det; installere tilføjelser og konfigurere dem til dine præferencer. Du kan komme dybt ind i nogle af softwareindstillingerne, så du får en virkelig tilpasset oplevelse. Forestil dig i et øjeblik, at du lige har købt en helt ny og mere kraftfuld enhed, der kan afspille 4K-videoer. Du er sandsynligvis opsat på den opgraderede troskab, men ikke den mængde arbejde, det skal tage for at få Kodi, hvordan du kan lide det endnu engang.

Men hvad nu hvis du nemt kunne klone din nuværende konfiguration og overføre den til en anden enhed? Nå, det er faktisk ikke så svært, og vi får dig igennem det trin for trin.

I dag starter vi med at forklare de forskellige grunde til, at du måske vil klone din nuværende Kodi-opsætning, og hvad vil og vil ikke klones under processen. Vi vil derefter guide dig gennem kloning af et Kodi setup og dets overførsel til forskellige typer enheder. Vi undersøger først to metoder til kloning af enheder uden eksterne lagringsfunktioner og to metoder til enheder, der har den kapacitet. Som du kan se, er dette ikke raketvidenskab, og vores instruktioner skal hjælpe dig med at udføre denne opgave let og hurtigt.
I dag starter vi med at forklare de forskellige grunde til, at du måske vil klone din nuværende Kodi-opsætning, og hvad vil og vil ikke klones under processen. Vi vil derefter guide dig gennem kloning af et Kodi setup og dets overførsel til forskellige typer enheder. Vi undersøger først to metoder til kloning af enheder uden eksterne lagringsfunktioner og to metoder til enheder, der har den kapacitet. Som du kan se, er dette ikke raketvidenskab, og vores instruktioner skal hjælpe dig med at udføre denne opgave let og hurtigt.

For Tilføjet Privatliv mens du bruger Kodi, brug en VPN

Internetudbydere har været kendt for at overvåge deres brugers onlineaktivitet. De gør det for at sikre, at ingen bryder deres vilkår og betingelser. Og når de mistanke om, at nogen kan være, kan de reagere ved at smække ned deres hastighed, sende dem ophavsretlige krænkelser eller endog forstyrre deres service. En VPN beskytter dit privatliv ved at kryptere alle data ind og ud af din computer ved hjælp af stærke algoritmer, der gør det næsten umuligt at knække. Ikke engang vil din internetudbyder vide, hvor du skal hen, eller hvad du laver online. Og en bonus ved at vælge passende placeret servere, vil en VPN lade dig omgå de fleste geografiske begrænsninger.

Med så mange VPN-udbydere at vælge imellem kan det være en udfordring at vælge den rigtige. Der er mange faktorer at overveje. Blandt de vigtigste en hurtig tilslutningshastighed vil reducere og undertiden eliminere buffering, en no-logging politik vil bidrage yderligere til at beskytte dit privatliv, ingen brugsbegrænsninger vil give dig adgang til noget indhold med fuld hastighed og software til flere platforme vil sikre, at alle dine enheder er beskyttet.

Den bedste VPN til Kodi-brugere - IPVanish

Image
Image

Vi har testet mange VPN mod kriterier, og den udbyder, vi anbefaler med absolut ingen tøven for Kodi-brugere, kaldes IPVanish. Med servere over hele verden leverer IPVanish imponerende ydeevne og værdi, uden hastighedsdæksel eller spænding, ubegrænset båndbredde, ubegrænset trafik, en streng logføringspolitik og klientprogrammel til rådighed for de fleste platforme.

IPVanish tilbyder en 7-dages penge tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Bemærk, at Addictive Tips læsere kan gemme en massiv 60% her på IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 / mo.

Hvorfor klon en Kodi-konfiguration?

Der er flere grunde til, at man måske vil klone en Kodi-konfiguration. Du vil måske gøre det for at installere et ensartet opsætning på alle tv-bokse i hele dit hus. Så ville du have den samme medieoplevelse på alle dine tv'er. Du vil måske også hjælpe en ven med at oprette sin helt nye boks ved at klone din konfiguration til sin installation.

Eller måske har du lige købt en helt ny og mere kraftfuld tv-boks, og du vil gerne sende din eksisterende konfiguration til den. I samme tankegang har du måske installeret Kodi på din computer for at prøve det. Du kunne godt lide det og besluttede at erhverve en tv-boks og vil hellere sende din computers Kodi-konfiguration til din nye enhed, end at gøre det hele fra bunden. Og sidst men ikke mindst, vil du måske beholde en klon af din opsætning som backup, hvis der sker noget dårligt for din Kodi-installation.

En af de procedurer, der er beskrevet i denne artikel, vil klone den aktuelle tilstand af din Kodi-installation. Alle tilføjelser, skind, skærmbilleder og brugerdefinerede konfigurationer vil være en del af klonen. For alle hensigter vil den klonede enhed være en nøjagtig kopi af originalen, helt ned til det, der ikke virker. Desværre vil det ikke løse eventuelle problemer med din nuværende opsætning.

Konfiguration kloning i et nøddeskal

Det blev ikke lavet til det formål - eller i det mindste tror vi det ikke - men den måde Kodi gemmer sine konfigurationer på, databaser add-ons og indstillinger gør det nemt at klone. I grunden er hele Kodi-konfigurationen indeholdt i kun tre mapper, der hedder addons, medier, og brugerdata. Alle tre er undermapper af din Kodi data mappe.

Så kloning af en Kodi-installation er faktisk bare et spørgsmål om at kopiere disse tre mapper og sende dem til destinationsenheden. Det er den porting del, der kan gøre det mere kompliceret. Selvfølgelig, hvis du kopierer fra en computer til en anden, er det nemt at kopiere filer mellem computere, og det er sandsynligvis noget, du allerede ved, hvordan man gør. Men når det kommer til tv-bokse og medieafspillere, kan tingene blive mere komplicerede.

Nogle enheder har ingen ekspansionsfunktioner, ingen USB-grænseflade og tilsluttes til resten af verden ved hjælp af WiFi-netværket. Og softwaren på nogle af disse enheder indeholder ikke en filhåndtering. Der er måder omkring de fleste af disse forhindringer, og det er det, vi skal opdage.

Kodi-kloningsprocessen

Der er flere metoder, du kan bruge til at klone din enhed. Den, du vælger, afhænger af forbindelsen, som dine kilde- og målenheder har. Vi har forsøgt at dække så mange anvendelsessager som muligt. Din præcise situation er muligvis ikke dækket, men du bør kunne finde ud af det ved at studere de forskellige metoder og tilpasse dem til din særlige situation.

Bemærk: Alle procedurer beskrevet nedenfor antager, at du allerede har installeret Kodi på din målenhed, og at du har kørt den mindst en gang. De går også ud fra, at både kilden og destinationsenhederne kører samme version Kodi.

Find konfigurationsfilerne på kildeenheden

De tre mapper, addons, medier og brugerdata er placeret i din Kodi data mappe, vi har allerede fortalt dig det. Så det første skridt er at finde Kodi data mappe. Dets placering varierer afhængigt af enhedens operativsystem. Her er hvor du finder dem på de mest brugte Kodi operativsystemer.

 • vinduer: C: Users USERNAME AppData Roaming Kodi (erstatningUSERNAME med dit faktiske brugernavn)
 • Linux: ~ /.kodi /
 • MacOS: / Brugere /USERNAME/ Bibliotek / Application Support / Kodi / (erstatningUSERNAME med dit faktiske brugernavn)

Bemærk: Under MacOS er denne mappes indhold gemt som standard. For at vise det, skal du åbne en terminal og navigere til ovenstående mappe ved at skrive følgende kommando

cd / brugere /USERNAME/ Bibliotek / Application Support / Kodi /

Indtast derefter følgende kommando for at vise alle skjulte filer i mappen.

Chflags nohidden ~ / Library

 • iOS: / private / var / mobile / Bibliotek / Indstillinger / Kodi /

Bemærk: Der er ingen nem måde at se skjulte filer eller mapper på iOS. Det er derfor meget kompliceret at klone din Kodi opsætning til en iOS-enhed. Der er måder omkring denne begrænsning, men de er ikke omfattet af denne artikel. Dette er tilfælde, hvor det kan være enklere at bare geninstallere Kodi på den nye enhed.

 • Android: Android / data / org.xbmc.kodi / files /.kodi /

Bemærk: Du skal muligvis indstille din filopkalkningsapp til at vise skjulte filer. Denne indstilling er normalt tilgængelig via filutforskerapps'en indstillinger menu.

 • LibreELEC / OpenELEC: /storage/.kodi/

Kloning til en Android-enhed uden ekstern lagring - sådan som Amazon Fire TV Stick

Som et godt eksempel på enheder med begrænsede grænseflader kan vi bruge Amazon Fire TV Stick. I modsætning til andre lignende enheder har Fire TV Stick ingen USB-port, så du ikke kan tilslutte den til en computer, og du kan ikke tilslutte nogle eksterne lagerenheder, som f.eks. En USB-nøgle eller en ekstern USB-harddisk. Det eneste du har er en WiFi-forbindelse med meget begrænsede lokale netværksadgangskapacitet. Denne kloningsmetode kan tilpasses andre enheder med begrænsede grænseflader.

Image
Image

Installation af ES File Explorer på din enhed

Med sådanne begrænsede tilslutningsmuligheder er den eneste måde at klone Kodi-konfigurationen på via netværket. Der er to måder, det kan gøres via det lokale netværk eller ved hjælp af Dropbox online storage service. Begge kræver, at du installerer ES file explorer app på din enhed.

Installation af ES File Explorer på din enhed

Image
Image

Bemærk: Hvis du bruger en anden type Android-enhed uden ekstern lagringsplads, kan du muligvis installere ES File Explorer fra Google Play Butik.

 1. Gå til din Fire Tv StickStartskærmen ved at trykke på Hjem knappen på fjernbetjeningen. Derfra skal du klikke på Søg, som er helt øverst påStartskærmmenu.
 2. Søge efter es-fil ved at skrive det i brug af tastaturet på skærmen.
 3. Vælg søgeresultaterne fra søgeresultaterne ES File Explorer app.
 4. Vælg Hent at begynde at downloade og installere ES File Explorer på din Fire TV Stick.
 5. Når installationen er færdig, skal du klikke på Åbn for at starte ES File Explorer på din Fire TV Stick.
 6. Du er nu klar til at bruge den.

Metode 1: Direkte overførsel ved hjælp af det lokale netværk

 1. Brug denne metode, hvis begge enheder er tilsluttet det samme lokale netværk, og kilde Kodi data mappen er tilgængelig som en netværksdeling.
 2. Fra appen Es File Explorer på destinationsenheden klikker du på Netværk fra venstre side menuen. Klik derefter på LAN og på højre side skal du klikke på Scan knap.
 3. Din kildecomputer skal snart vises. Du kan derefter navigere det for at finde sin Kodi data mappe.
 4. Hvis du ikke kan se kildedatamaskinen eller delingen, eller du ikke kan navigere til Kodi data-mappen, skal du kontrollere dine delingsparametre på din kildecomputer. Hvis du ændrer dem, vær tålmodig, da nogle delingsændringer kan tage et par minutter at træde i kraft.
 5. Når du først kan se de tre kildemapper i ES File Explorer på Fire Tv Stick, er du klar til at begynde at kopiere dem. Hold fjernbetjeningen Vælg knappen og klik på hver af deaddons, medier, ogbrugerdatamapper.
 6. Fire TV Stick's brugerflade er lidt vanskelig at bruge, men du skal nu flytte tilbage til menuen til venstre, gå ned til bunden og find og klik på Kopi knap.
 7. Gå tilbage til fanen Netværk til venstre. Denne gang skal du klikke på Lokal og navigere til Android / data / org.xbmc.kodi / filer /.kodi /.
 8. Når du er der, skal du klikke på sæt ind knap. Når du bliver bedt om at overskrive de eksisterende filer, skal du klikke på Overskriv.

Afhængigt af størrelsen på de data, du overfører, kan kopieringen tage flere minutter. Når kopien er færdig, kan du starte Kodi på målenheden og kontrollere, at alt er installeret korrekt.

Metode 2: Brug af Dropbox

Den anden metode forudsætter, at du er bekendt med Dropbox og allerede har kopieret de tre mapper (addons, medier, ogbrugerdata) til din Dropbox. Denne metode kan bruges mellem enheder, der ikke er tilsluttet det samme netværk. De kunne endda være på forskellige kontinenter. Alt, hvad der kræves, er, at begge enheder har adgang til internettet. Og det vil heller ikke kræve at spille med delingsparametrene.

 1. Nu, på Fire TV Stick-eller anden lignende enhed - med ES File Explorer-appen kører, skal du klikke på Netværk fra menuen til venstre, men i dette tilfælde skal du klikke på Sky snarere end LAN.
 2. Klik derefter på Ny øverst til højre og derefter vælge Dropbox fra de tilgængelige muligheder. Du bliver bedt om at logge ind på din Dropbox-konto.
 3. Når du har forbindelse til din Dropbox-konto, skal du navigere til placeringen af tilføjelse, medier, og brugerdata mapper. Derefter, som beskrevet i foregående afsnit, skal du holde fjernbetjeningen Vælg knappen og klik på hver af de tre mapper.
 4. Ligesom vi forklarede før, skal du klikke på knappen Kopier. Så gå tilbage til Fanen Netværk på venstre side skal du klikke på Lokal og navigere til Android / data / org.xbmc.kodi / filer /.kodi / og endelig klik på sæt ind knap. Når du bliver bedt om at overskrive de eksisterende filer, skal du klikke på Overskriv.

Den tid det tager, afhænger også af dataens størrelse, men også din internetbåndbredde. Forvent at tage lidt længere tid end den direkte overførsel, der forklares tidligere.

Kloning til andre typer enheder

Kloning Kodi til en begrænset enhed som Amazon Fire TV Stick er blandt de mest komplicerede typer af kloning, du møder. At gøre det på en anden enhed er et stykke kage i forhold til det. Selvfølgelig, hvis din målenhed kører Android, kan du installere ES File Explorer på den og bruge en af de to tidligere beskrevne metoder. For andre enheder er der utallige måder, du kan gå om kloning af Kodi-konfigurationen. Lad os koncentrere os om to af dem, der er mest anvendte.

Metode 1: Direkte overførsel ved hjælp af det lokale netværk

Denne ligner den første metode til overførsel af filer til en Fire TV Stick. I stedet for at bruge ES fil explorer, vil vi bruge mål operativsystemets fil explorer eller fil manager. De nøjagtige trin er forskellige fra det ene system til det andet, hvilket gør det næsten umuligt for os at give dig detaljerede instruktioner, som vi normalt gør.

Du skal være lidt bekendt og komfortabel med både kilden og destinationsoperativsystemerne. Og mens vi ikke rigtig kan fortælle dig, hvordan du udfører hvert trin, kan vi fortælle dig, hvad de er.

 1. På målenheden åbner du filopkigeren eller filhåndteringen, afhængigt af hvordan den hedder.
 2. Gå derefter til det lokale netværk og find kildeenheden. Naviger enhedens mapper, indtil du kommer til Kodi data mappen hvor addons, medier, og brugerdata mapper er placeret og kopiere dem.
 3. Gå derefter tilbage til den lokale enheds Kodi-mappe og indsæt de tre kopierede mapper.
 4. Start Kodi på målenheden, og al kildekonfigurationen skal være der.

Metode 2: Brug af nogle eksterne lagringsmedier

Denne sidste metode kræver brug af nogle eksterne lagermedier, f.eks. En USB-nøgle. Selvfølgelig skal begge enheder understøtte eksternt USB-lager. Processen varierer fra forskellige operativsystemer, men det kræver blot, at du kopierer de tre mapper fra kildeenheden til USB-nøglen, fjern nøglen og tilslut den til målenheden, og kopier de tre mapper igen fra USB-nøglen til målenheden Kodi Folder.

En fordel ved denne sidste metode er, at kilden og målenhederne kan være de samme. Lad os sige, at du kørte Kodi på en Raspberry Pi med Raspbian Operating-systemet. Du bestemmer derefter, at du hellere vil skifte til LibreELEC operativsystemet. Du skal blot kopiere de tre mapper fra Raspbian til USB-nøglen og derefter reformere Raspberry Pi SD-kortet og installere LibreELEC og til sidst kopiere de tre mapper fra USB-nøglen tilbage til Raspberry Pi. Du har en Kodi klon, der nu kører på LibreELEC i stedet for Raspbian.

Indpakning det op

Uanset hvorfor du skal klone din Kodi-opsætning - og der er mange grunde - der er også mange måder at gøre det på. Du kan bruge en af de fire metoder, vi introducerede og om nødvendigt tilpasse den til din specifikke situation. Desværre, med så mange forskellige kombinationer af kilde- og destinationsenheder, kan vi ikke give dig specifikke detaljer for hver.

Har du nogensinde prøvet at klone din Kodi-konfiguration? Måske kan du dele din erfaring med os. Vi er især interesserede i at høre om problemer, du måtte have oplevet og løst. Og hvis du har uløste problemer, hvorfor ikke nævne dem også. Måske kan en anden læser være i stand til at hjælpe. Brug kommentarerne nedenfor for at dele din oplevelse.

Efterlad en kommentar

Populært emne.