Sådan får du Linux til at ligne Windows XP

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du Linux til at ligne Windows XP
Sådan får du Linux til at ligne Windows XP
Anonim

Har en gammel pc stadig kørende Windows XP, men ikke sikker på hvad jeg skal gøre med det? Overvej at slippe af med det, da Microsoft ikke længere opdaterer operativsystemet, og det er meget usikkert på dette tidspunkt. I stedet skal du installere Linux. Hvis du er nostalgisk til Windows XP-udseende, kan du få Linux til at ligne Windows XP for at lette overgangen.

Ved at skifte den gamle Windows XP-pc til Linux får du driveropdateringer til gammel hardware, øget hastighed, et mere sikkert skrivebord og nye funktioner!

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Valg af et skrivebordsmiljø

Det første skridt til at gøre Linux ligne Windows XP er at vælge skrivebordsmiljøet. Der er mange forskellige valg på Linux-platformen, og hvert skrivebord har sine egne individuelle funktioner. Når det er sagt, Windows XP er / var et meget let operativsystem, og det er derfor i dette tilfælde nok at ignorere de moderne, avancerede desktop-miljøer. I stedet fokusere på dem som Mate, XFCE4 og LXDE.

Ethvert af disse tre desktop-miljøer kan let replikere udseendet af Windows XP med lidt arbejde, så hver enkelt er et godt udgangspunkt. De, der søger den nærmeste sammenligning med XP, bør bruge XFCE4. Til at begynde med har Windows XP mulighed for at skjule ikoner på proceslinjen i en bakke. Ud af alle de lette skrivebordsmiljøer på Linux er XFCE4 den eneste, der understøtter denne funktion.

De, der ønsker at replikere det nøjagtige hukommelsesfodaftryk af XP, skal vælge LXDE som udgangspunkt. Dette skrivebordsmiljø kan køre på så lidt som 128 MB RAM (ligesom XP gør).

Installation af XP GTK Temaer

Hjørnestenen i enhver Linux distribution er temaet. For at installere disse temaer skal du først installere git-værktøjet på din Linux-pc. Dette værktøj er nyttigt, da det gør det meget hurtigere at downloade koden direkte fra Github. Git-pakken findes på stort set enhver Linux-distribution. Åbn pakkehåndteringen, søg efter "git", og installer den.

Ubuntu (og derivater)

sudo apt install git

Debian

sudo apt-get install git

Arch Linux

sudo pacman -S git

Fedora

sudo dnf installere git

OpenSUSE

sudo zypper install git

Med git-værktøjet på systemet kan vi bruge det til at hente koden.

git klon https://github.com/Elbullazul/Longhorn-Collaboration.git

Der er tre forskellige XP-temaer at vælge imellem i denne pakke: Longhorn Plex, Longhorn Slate og Longhorn Jade.

Installer Longhorn Plex

Image
Image

For at få Longhorn Plex-temaet til at fungere, skal du flytte det til temamappen. For at installere temaet på systemniveau (så alle brugere kan få adgang til det), gør:

sudo mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Plex / usr / del / temaer /

For at gøre temaet tilgængeligt for en bruger, gør:

mkdir ~ / .themes mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Plex ~ / .themes

Installer Longhorn Skifer

Image
Image

sudo mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Slate / usr / share / themes /

eller

mkdir ~ / .themes mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Plex ~ / .themes

Installer Longhorn Jade

Image
Image

sudo mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Jade / usr / del / temaer /

eller

mkdir ~ / .themes mv ~ / Longhorn-Collaboration / Windows Longhorn Jade ~ / .themes

Installation af ikontemaer

Det næste skridt i at omdanne Linux til Windows XP er at ændre måden ikonerne ser ud på. For at gøre dette bruger vi B00merang XP ikonet temaet. Det kommer som en del af XP-konverteringspakken, at vi har taget XP GTK-temaerne fra, og det passer fint sammen. For at få det, skal du først sikre dig at du har både wget-pakken og pakken på pakken på din pc. Disse værktøjer er afgørende for hurtigt at downloade og udvinde ikonet temaet.

Wget og Unzip er muligvis allerede installeret på din Linux-pc. Hvis ikke, se igennem operativsystempakkehåndteringen, og søg efter "wget" og "unzip".

Ubuntu

sudo apt install wget unzip

Debian

sudo apt-get install wget unzip

Arch Linux

sudo pacman -S wget unzip

Fedora

sudo dnf installere wget unzip

OpenSUSE

sudo zypper installere wget unzip

Brug wget værktøjet, download den nyeste version af B00merang XP ikonet tema til din pc:

wget https://github.com/Elbullazul/WinXP-Icons/archive/master.zip

Ikonet temaet downloades ikke med en XP-etiket. I stedet bliver det kaldt "master.zip". For at hente indholdet af master.zip skal du bruge kommandoen Unzip.

Unzip master.zip

Husk, at selvom zip-filen er mærket "master.zip", vil det ekstraherede indhold ikke være. I stedet vil den uddragne mappe være mærket "WinXP-Icons-master". Installer ikonerne i systemikonkatalogen ved hjælp af enten CP eller MV. Brug kopieringskommandoen, hvis du vil beholde en kopi af ikontemaet i din hjemmemappe (til modifikationsformål). Ellers skal du bruge MV.

Installer til systemet med:

sudo cp WinXP-ikoner-master / usr / del / ikoner /

eller

sudo mv WinXP-ikoner-master / usr / share / icons /

Installer til en bruger med:

cp WinXP-ikoner-master ~ / .icons

eller mv WinXP-ikoner-master ~ / .icons

Yderligere ændringer

Temaer og ikoner til denne vejledning blev taget fra den samlede XP konverteringspakke, som B00merang laver. Hvis du ønsker at konvertere Linux over til Windows XP, skal du tjekke deres hjemmeside. De har vejledninger, illustrationer og informationer om hvordan man laver Linux ligner Windows XP og meget mere omfattende Linux-desktop miljø temaer.

Populært emne.