Sådan opretter du forbindelse til internettet fra kommandolinjen på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opretter du forbindelse til internettet fra kommandolinjen på Linux
Sådan opretter du forbindelse til internettet fra kommandolinjen på Linux
Anonim

På Linux forbinder skrivebordsmiljøet automatisk med internettet. Det kan oprette forbindelse til WiFi eller Ethernet netværk. Det er godt, men hvis du har brug for at få adgang til internettet via kommandolinjen, kan det ikke lade dig. Derfor vil vi i denne artikel gå over, hvordan du opretter forbindelse til internettet fra kommandolinjen i Linux. Vi dækker både Ethernet-forbindelser og trådløse netværk.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Tilslut via Ethernet ved hjælp af dhcpcd

Forbindelsen til internettet fra kommandolinjen over Ethernet kan være unødvendigt kompleks. Brugere skal manuelt tænde for en enkelt netværksenhed, tildele den en IP-adresse, konfigurere DNS-indstillingerne, subnet og osv. Ingen har tid til det. Heldigvis er der en hurtig og nem måde at få det på.

Husk, hvis din Linux-pc ikke har en internetforbindelse, vil du ikke kunne installere dhcpcd5-pakker hurtigt. I stedet skal du tjekke for indlæste binarier, downloade filerne og derefter indlæse dem i offline. Kontroller, om din pc har dhcpcd ved at køre den i terminalen. Hvis terminalen gentager "kommando ikke fundet" eller noget lignende, er det ikke på systemet.

dhcpcd

Ikke bekymre dig, men de fleste Linux-distributioner kommer med dhcpcd-værktøjet indlæst, så det er ikke nødvendigt. Hvis din Linux-operativsystem af en eller anden grund ikke har den. Gå videre til pkgs.org, download en pakke og installer den med din pakkechef.

Debian / Ubuntu kan kræve dhcpcd5. Andre bruger dhcpcd. Hvis du ikke kan finde en binær på pkgs.org, er det bedst at henvise til dit operativsystems officielle wiki om, hvordan du får dhcpcd til at køre.

Hvis dit operativsystem ikke automatisk har dhcpcd, skal du manuelt aktivere systemd-tjenesterne.

sudo systemctl enable dhcpcd.service

Start derefter tjenesten med:

sudo systemctl start dhcpcd.service

Når tjenesten kører, er det tid til at oprette forbindelse til internettet fra kommandolinjen. Det første skridt er at afsløre dine netværkskortnavne. Dette gøres med kommandoen ip link. Når det kombineres med "show" indstillingen, vil det afsløre alle de tilgængelige enheder. Kør det for at finde navnet på dit Ethernet-kort.

Husk: Ethernet-kort starter næsten altid med enten "enp" eller "eth".

Image
Image

ip link viser

Hvis du har for mange individuelle netværksenheder, er en god måde at hurtigt filtrere ud Ethernet-kortet på at kombinere det med grep-kommandoen. Prøv at køre det to gange, hvis du er usikker på om kortet starter med "eth" eller "enp".

ip link show | grep "eth"

eller

ip link show | grep "enp"

Nu da vi kender adapterens navn, kan vi nemt tilslutte det direkte til dhcpcd-værktøjet for at få en netværksforbindelse.

Bemærk: Udskift "eth0" med netværkskortet, der blev fundet ved hjælp af kommandoen ip link.
Bemærk: Udskift "eth0" med netværkskortet, der blev fundet ved hjælp af kommandoen ip link.

sudo dhcpcd eth0

Efter at have kørt kommandoen dhcpcd skal du have internet. For at kontrollere forbindelsen skal du køre ping-kommandoen.

Denne ping går direkte ud til Googles servere præcis 3 gange. Hvis det returnerer en meddelelse, der indeholder "ukendt", snarere end Google IP-adresserne, har du ikke en internetforbindelse, og du skal gøre denne proces igen.
Denne ping går direkte ud til Googles servere præcis 3 gange. Hvis det returnerer en meddelelse, der indeholder "ukendt", snarere end Google IP-adresserne, har du ikke en internetforbindelse, og du skal gøre denne proces igen.

ping google.com -c3

Opret forbindelse til Wi-Fi ved hjælp af Network Manager Console

Det grafiske Network Manager-forbindelsesværktøj har en konsoltilstand. Med det er det lettere end nogensinde at oprette forbindelse til trådløse netværk via kommandolinjen. Sådan bruger du det.

Først skal du være sikker på at du allerede har installeret netværksadministrator. Dette bør ikke være et problem, da næsten alle Linux-operativsystemer bruger Network Manager. Hvis det af en eller anden grund ikke er installeret, henvises til operativsystemets manual om, hvordan du aktiverer det (eller genaktiver det, hvis du har deaktiveret det tidligere).

I terminalen skal du køre kommandoen nmcli radio, for at se om din wifi radio fungerer:
I terminalen skal du køre kommandoen nmcli radio, for at se om din wifi radio fungerer:

nmcli radio

Det skal udgive "aktiveret aktiveret aktiveret aktiveret", hvis det virker. Radio fungerer ikke? Tryk på Wi-Fi-knappen på din bærbare computer for at tænde den.

Kør derefter en scanning inde i nmcli for nærliggende trådløse netværk. Først skal du køre rescan-kommandoen for at generere en frisk liste.

Image
Image

nmcli enhed wifi rescan

Efter at have kørt omskanning, skal du udskrive listen i terminalvinduet.

nmcli enhed wifi liste

Ved hjælp af nmcli med "device wifi list" udskrives en detaljeret liste over alle trådløse netværk, som brugeren kan få adgang til, komplet med SSID'er, kanaler, tilslutningsmetoder, signalstyrke og etc. Tilslut til et af disse netværk ved hjælp af "nmcli-enhed wifi Opret forbindelse". I dette eksempel bruger vi Testnetværk.

nmcli-enhed wifi-forbindelse Test Netværksadgangskode testnetworkpassword

Når du er tilsluttet, skal du sørge for at køre ping-kommandoen for at kontrollere, at du har en internetforbindelse:

ping google.com -c3

Bemærk: Du kan have problemer med at oprette forbindelse til SSID'er med mellemrum i dem. Forsøg ikke at indtaste dem, som de vises på listen.

I stedet skal du følge eksemplet kommandoen og tilføje backslashes. Et backslash efterfulgt af et mellemrum, og en anden backslash vil fortælle bash kommandolinjen, at der er et mellemrum: Test SSID Connection

Populært emne.