Sådan får du nyere software på Debian Stable

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du nyere software på Debian Stable
Sådan får du nyere software på Debian Stable
Anonim

Brug af Debian Stable har sine fordele, men det er hovedsagelig stabilitet, som du skal til. Udviklerne af denne populære Linux-distribution skubber sjældent nye versioner af pakker. Ting er mindre tilbøjelige til at gå ned og gå i stykker, og arbejdet vil ikke blive afbrudt. Det kommer med sin downside, dvs. du får automatisk nyere software på Debian Stable. Programmer på Debian er væsentligt ældre end på andre Linuxes. For eksempel: Debian sender ikke hovedversionsversionen af Firefox, og har i stedet en "udvidet udgivelse", som er måneder efter. På grund af dette savner brugerne alle de forbedringer, Mozilla regelmæssigt gør.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Hvis du er Debian-bruger, er der et par muligheder, hvor du kan få mere opdateret software uden at ty til at bruge Debian Testing eller endda Debian Un-Stable.

Debian Backports

Den eneste sikreste og mest effektive måde at få nyere software på Debian er at tilføje et backport-lager. A backport er software taget fra nyere versioner af Debian, der er under udvikling, og stilles til rådighed for Debian Stable-udgivelser. Med et backport repository kan brugere nemt nyde nye programmer på deres foretrukne distribution.

Image
Image

Først skal du åbne et terminalvindue og logge på root med su. Hvis din brugerkonto kan bruge sudo-privilegier, er du velkommen til at bruge sudo-s i stedet.

su

Når du har fået rodadgang til skallen, skal du foretage en hurtig sikkerhedskopiering af Debian-softwarelageret. Dette er ikke nødvendigt, men det er en god ide at hurtigt vende tilbage, hvis der opstår fejl. For at lave en sikkerhedskopi skal du gøre:

cp /etc/apt/sources.list / home / brugernavn / cd / home / brugernavn / mv sources.list sources.list.bak

For at gendanne en backup skal du gøre (som root):

rm /etc/apt/sources.list mv /home/username/sources.list.bak /etc/apt/sources.list

Med sikkerhedskopien ud af vejen skal du åbne kildefilen i Nano-teksteditoren.

nano /etc/apt/sources.list

Inde i teksteditoren skal du gå til bunden af filen og tilføje et # -symbol. Efter symbolet, skriv en kommentar som "Debian Backports Repository". Derefter tilføjes i repository på den næste linje.
Inde i teksteditoren skal du gå til bunden af filen og tilføje et # -symbol. Efter symbolet, skriv en kommentar som "Debian Backports Repository". Derefter tilføjes i repository på den næste linje.

deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main

For de fleste brugere er "main" alt, hvad der er nødvendigt. Open source-software er inkluderet, og det skal være nok for de fleste at få arbejdet færdigt. Når det er sagt, hvis du er den type bruger, der kan lide at bruge ikke-fri software, overvej at tilføje også "ikke-fri" sektionen. Gør dette ved at tilføje ”Non-free” efter ”Vigtigste” i depotlinjen. Ikke-fri vil give brugerne adgang til mere opdaterede, ikke-gratis pakker som Adobe Flash, proprietære video codecs og etc.

Ønsker du at få adgang til mere opdateret software, som Debian bidragydere opretter? Tilføj "contrib" efter "main". Programmer i bidragsafsnittet kan eller ikke være open source. Af en eller anden grund har Debian valgt ikke at sende disse programmer.
Ønsker du at få adgang til mere opdateret software, som Debian bidragydere opretter? Tilføj "contrib" efter "main". Programmer i bidragsafsnittet kan eller ikke være open source. Af en eller anden grund har Debian valgt ikke at sende disse programmer.
Image
Image

Opdatering

Efter redigering er det på tide at opdatere Debians softwarekilder. Dette er nødvendigt, fordi selvom nye softwarekilder er i listefilen, har operativsystemets apt cache ikke set ændringerne. Kør opdateringskommandoen for at fortælle Debian, at backports repo er der, med:

sudo apt opdatering

Du kan måske se nogle nye pakker og opdateringer bliver tilgængelige efter at have kørt en opdatering. Dette skyldes, at nyere programmer er tilgængelige i backports repo. Opgrader disse pakker med opgraderingskommandoen.

sudo apt opgradering

Andre måder at få nyere software på

Brug af Debian backports er et godt valg, og en, som hver bruger skal vende sig til først. Men når softwaren ikke er tilgængelig i backports repositories, er et andet godt valg at gribe en Debian pakkefil direkte. Find udvikleren direkte, og prøv at få en kopi af en Debian-pakke. Oftere end ikke, vil du opdage, at der er en tilgængelig. Dette er ikke en idiotsikker idé, fordi nogle gange bliver du nødt til gentagne gange at besøge udvikleren til opdateringer, men det virker i klem.

Sammen med direkte download af opdateringer, overvej at bruge alternative pakketyper. Det bedste, mest dumme (og sikkert) alternative pakkeformat er AppImage. Årsagen til, at denne teknologi vil fungere godt med Debian, er på grund af, hvordan det virker. Faktum er, at hele koden, biblioteker og værktøjer, der er nødvendige for at køre et program, er inde i en enkelt, kørbar fil.

Dette fungerer godt for dem på Debian Stable, da det ikke vil blande sig med resten af operativsystemet. Download AppImages her.

Flathub og Snapd

AppImages er gode, men hvis du søger at få nyere software på Debian Stable (sikkert), overvej også at bruge Flatpak og Snap pakker.

Debian har støtte til begge disse teknologier og tilbyder samme fordel som AppImage gør. Selvom det er rigtigt, at disse er nye pakkeformater, og det uden tvivl vil have problemer til tider, er det stadig et godt skridt til at installere disse teknologier.

Populært emne.