Sådan laver du en Windows USB fra Linux Terminal

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en Windows USB fra Linux Terminal
Sådan laver du en Windows USB fra Linux Terminal
Anonim

Siden Windows 8 er det lettere end nogensinde at lave et Windows USB-installationsmedium. Så nemt kan brugere lave en Windows USB fra Linux-terminalen. At gøre dette er en meget kedelig proces, men hvad angår at gøre Windows-installationsdiske går, er terminalen den hurtigste og mest dumme-sikre måde.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Det første trin er at opdele dit USB-flashdrev. Windows USB-installatører skal være i et bestemt format: Fat32 skal være præcis. Dette betyder også, at ved at gøre installationsprogrammet sådan, bliver du nødt til at bruge UEFI-tilstand. Ikke fan af UEFI? Følg ikke denne vejledning! Dit USB-drev skal have mindst 4 GB plads. Ideelt set bruge en der havde 8 GB plads.

Tilslut dit USB-flashdrev, og kør derefter kommandoen til listeblok i en terminal (

lsblk

). Denne kommando vil afsløre alle blok-enheder på Linux-pc'en. Angiv / dev / etiketten på dit USB-flashdrev. Husk på det er størrelse. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvad drevet er. Kør derefter den delte kommando:

Bemærk: I dette eksempel er USB-flashdrevets

/ Dev /

etiketten er

/ Dev / SDD

. Din kan afvige. Sørg for at ændre det til hvad

lsblk

viser sig.

Image
Image

sudo delt / dev / sdd

Inde i GNU Parted partition værktøj, opret en ny partitionstabel. Da Windows USB skal være UEFI, skal denne partitionstabel være i GPT-format.

mklabel gpt

Svar ja til spørgsmål GNU Parted spørger om at lave den nye partitionstabel. Derefter opret et nyt filsystem på den nye partitionstabel med:

mkpart primær fat32 1MiB 100%

Afslut derefter GNU Delet med:

Afslut

Endelig skal du formatere den nye partition med

mkfs

kommando.

sudo mkfs.vfat -F32 / dev / sdd1

Med USB formateret skal du montere den på pc'en. Du må ikke montere dit USB-flashdrev i filhåndteringen. I stedet skal du lave en ny mappe kaldet USB med

mkdir

kommando.

mkdir ~ / USB

sudo mount / dev / sdd1 ~ / USB

Montering af ISO-filen

USB-drevet er i korrekt format og klar til at holde Windows-filerne. Det næste trin er at montere Windows ISO som en loop enhed for at udpakke filerne. Det er lidt vanskeligt, men du kan få den officielle Windows 10 ISO fra Microsoft. Montering som loop enhed er vigtig. Brugere kan ikke bare højreklikke på en ISO og uddrage dataene på Linux, da dataene indenfor er skjult (slags).

Nogle filadministratorer understøtter montering af diskbilleder som en loop, selv om det er iffy. Den bedste, enkleste måde at få adgang til denne slags data er via terminalen.

Trin 1: lav en mappe til Windows ISO til at montere til, med

mkdir

kommando.

mkdir ~ / windowsiso

Trin 2: Monter ISO med

mount

kommando.

Image
Image

sudo mount -o loop /home/username/path/to/windows/ISO/file.iso ~ / WindowsISO

Hvis ISO-filen er monteret korrekt, vil du se det blive vist, når du kører

lsblk

kommando.

Hvis du vil afmontere Windows ISO-filen, skal du bruge

umount

. Forstå, at ISO ikke afmonteres, medmindre indholdet af ISO ikke er i brug. Forsøg ikke at afmontere det som filer kopierer.

sudo umount ~ / WindowsISO

Gør USB

Både ISO- og USB-drevet er monteret på deres respektive områder. Nu er det tid til at lave installationsmediet. Dette gøres med

cp

kommando. Men før filer flytter, har terminalen adgang til root. Dette skyldes, at USB-drevet monteres som root, og en almindelig bruger kan ikke tilføje nye filer og mapper til ~ / USB. Få en rodskal med:

sudo-s

Derefter skal du kopiere hele indholdet af ISO til USB-drevet. Forstå at denne proces vil tage noget tid. For de bedste resultater skal du bruge en USB3-port, da de har tendens til at være hurtigere med filoverførsler.

cp -r / hjem / brugernavn / WindowsISO / * / hjem / brugernavn / USB

Kopiering er færdig, når du igen kan skrive i terminalvinduet.

Bemærk: Husk at ændre "brugernavn" i kommandoen til navnet på din bruger.
Bemærk: Husk at ændre "brugernavn" i kommandoen til navnet på din bruger.

Når overførslen er færdig, skal du afmontere USB-flashdrevet fra ~ / USB-mappen med

umount

kommando.

sudo umount / dev / sdd1

Hvis det nægter at afmontere, og siger "enheden er optaget", prøv at gøre en kraft afmontere, med:

sudo umount / dev / sdd1 -l

Hurtig tip

At lave Windows USB-installationsmedier i terminalen kan være trættende. For at spare tid i fremtiden, overvej at bruge Gnome Disks-værktøjet til at lave et komplet billede af dit USB-flashdrev.Hvis du gør det, vil du lave en hel kopi af partitionstabellen og filerne i den. Så, når du skal installere Windows, skal du bare billedet backup direkte til USB!

Husk på, at den rå IMG-backup af USB-drevet kan være hele størrelsen af flashdrevet. For eksempel: Har et 32 GB flashdrev med Windows 10 på det? Gnome Disk Utility kan udgive en 32 GB backup fil. For de bedste resultater skal du bruge et 8 GB flashdrev.
Husk på, at den rå IMG-backup af USB-drevet kan være hele størrelsen af flashdrevet. For eksempel: Har et 32 GB flashdrev med Windows 10 på det? Gnome Disk Utility kan udgive en 32 GB backup fil. For de bedste resultater skal du bruge et 8 GB flashdrev.

Få flere oplysninger om, hvordan du gør dette her.

Konklusion

Windows har altid været notorisk generende med deres installationsdiske. Tidligere gjorde det bare at lave en USB-installatør på noget andet end Linux lød som en pipedrøm, og brugerne blev tvunget til at bruge det "officielle USB-værktøj". I fremkomsten af UEFI og mere universelle standarder kan brugere nu lave en Microsoft-godkendt installation USB direkte fra Linux-terminalen!

Populært emne.