Sådan installeres og bruges TeamViewer på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres og bruges TeamViewer på Linux
Sådan installeres og bruges TeamViewer på Linux
Anonim

En virkelig hurtig måde at eksternt forbinde til en Linux-pc uden besvær er Teamviewer. Det er et populært værktøj blandt IT-fagfolk. Med hensyn til software er det svært at slå. Især da værktøjet ikke kun giver en hurtig og nem måde at få fjernadgang til pc'er på, men det gør det også meget nemt at tale med personen i den anden ende, dele filer frem og tilbage og tilmed gemme pc-forbindelser til senere. Sådan bruger du TeamViewer på Linux.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Installation af Teamviewer på Linux

Når det kommer til at installere Teamviewer på Linux, er ingen distribution det samme. Virksomheden generelt har stor støtte til Linux-brugere, men nogle distributioner får mere kærlighed end andre. Sådan får du værktøjet til at arbejde på din Linux-pc.

Ubuntu og Debian

Desværre er der ingen PPA'er eller Debian-lagre, der bærer TeamViewer-værktøjet. Dette skyldes, at TeamViewer er et proprietært program, og det er ulovligt at distribuere softwaren. Derudover er det ikke open source, så det betyder, at operativsystemets vedligeholdere ikke ønsker at gøre det alligevel. Heldigvis kan brugerne installere softwaren ved hjælp af en Debian-pakkefil.

Image
Image

For at starte installationsprocessen, gå til den officielle hjemmeside og vælg download-knappen under "Ubuntu, Debian". Når downloadingen er færdig, skal du åbne et terminalvindue og bruge CD kommandoen for at navigere til Bash-skalen til mappen Downloads på din pc.

cd ~ / downloads

Når du er der, skal du bruge dpkg værktøj til at installere softwaren.

Bemærk: Hvis du bruger Debian, skal du sørge for at din bruger har adgang til sudo. Hvis ikke, gør det. Alternativt kan du gøre denne proces ved hjælp af root (su) i stedet for sudo-kommandoen.

sudo dpkg -i teamviewer *.deb

Da denne software installeres, kan der opstå nogle problemer. Teamviewer kan sige, at nogle afhængigheder ikke er tilfredse. En hurtig måde at løse dette på er at bruge:

Ubuntu og Current Debian

sudo apt install -f

Gamle Debian

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Af åbenlyse juridiske grunde distribuerer ikke Arch Linux Teamviewer. Som følge heraf skal brugerne installere softwaren via AUR. For at gøre dette skal du først åbne en terminal og installere de nødvendige afhængigheder for Teamviewer at bygge.

Image
Image

Bemærk: Du skal have multi-lib-depotet aktiveret i din /etc/pacman.conf fil eller Teamviewer vil ikke bygge rigtigt.

sudo pacman -S lib32-libpng12 lib32-dbus lib32-libxinerama lib32-libjpeg6-turbo lib32-libxtst

Med afhængigheder installeret, er det tid til at starte byggeprocessen. Start ud ved at gå til Teamviewer AUR siden, og klik på "download snapshot". Når downloadingen er færdig, skal du bruge cd-kommandoen til at gå til mappen Downloads.

cd ~ / downloads

Inden for downloads skal du udtrække AUR Teamviewer snapshot-filen.

tjære -xvzf teamviewer.tar.gz

Indtast mappen i det uddragne snapshot-arkiv med cd-kommandoen.

cd teamviewer

Endelig skal du bygge en Arch-pakke med makepkg-kommandoen.

makepkg

Hvornår makepkg Afslutter, installer pakken ved hjælp af pakken pacman pakken.

sudo pacman -U teamviewer - *.pkg.tar.xz

Sørg for at aktivere teamviewer-tjenesten via systemd, før du bruger softwaren:

sudo systemctl aktivere teamviewerd sudo systemctl start teamviewerd

Fedora og OpenSUSE

Fedora og OpenSUSE brugere er heldige, da begge disse operativsystemer er officielt understøttet (via en downloadbar binær) af Teamviewer. For at installere softwaren til dit system, skal du gå til den officielle side og klikke på den grønne downloadknap under "RedHat, CentOS, Fedora, SUSE".

Fedora instruktioner

Først skal du bruge CD kommandoen i terminalen for at navigere til mappen Downloads.

cd ~ / downloads

Brug derefter DNF pakkeværktøj til at installere softwaren.

sudo dnf installere teamviewer _ *. i686.rpm

OpenSUSE instruktioner

Brug CD at gå til mappen Downloads på din pc.

cd ~ / downloads

Brug derefter zypper pakkeværktøj til at installere softwaren til din computer.

sudo zypper installere teamviewer _ *. i686.rpm

Generiske Linux Instruktioner

Selvom Teamviewer ikke har lavet en installerbar binær til hver enkelt Linux distribution, der nogensinde er lavet, har de stadig fundet en måde at lade alle bruge deres produkt. Hvis du ikke bruger en almindelig Linux-distribution, er alt du skal gøre, at downloade kildefilen. Ingen kompilering er nødvendig. I stedet skal du bare downloade tar.gz arkivfilen, udpakke den og køre den binære inderside af den!

For at downloade, gå til den officielle side og se efter "Andre systemer (ikke officielt understøttet)".

Uddrag det og ikke sikker på hvorfor det ikke virker? Åbn en terminal og kør:

tv-setup checklibs

Brug af Teamviewer på Linux

Tilslutning over Teamviewer er meget nemt, selv på Linux. For at starte, skal du åbne appen på din pc. Så spørg efter partner-id og adgangskode fra den person, du skal oprette forbindelse til.

Når du har fået dem, skal du indtaste partner-id'et i tekstfeltet. Hvis du gør det, vises et vindue, der beder om en "adgangskode". Indtast adgangskoden, der er givet til dig. Herfra logger du på fjerncomputeren og har fuld kontrol.
Når du har fået dem, skal du indtaste partner-id'et i tekstfeltet. Hvis du gør det, vises et vindue, der beder om en "adgangskode". Indtast adgangskoden, der er givet til dig. Herfra logger du på fjerncomputeren og har fuld kontrol.

Herfra er alt meget lige fremad. Brug musen til at navigere på den eksterne computer. Derudover skal du klikke på "lyd / video" for at chatte med personen i den anden ende. Hvis du ønsker at få en anden til at oprette forbindelse til dig, skal du blot dele partner-id'et og adgangskoden til dem.

Teamviewer klient / værtsværktøjer kan downloades på andre platforme bortset fra Linux. Hovedsagelig: Android, Windows, Mac, IOS og andre.

Populært emne.