Sådan opsættes VNC Desktop Sharing på Linux med TigerVNC

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsættes VNC Desktop Sharing på Linux med TigerVNC
Sådan opsættes VNC Desktop Sharing på Linux med TigerVNC
Anonim

Hvis du ønsker at dele dit skrivebord via LAN eller internettet på Linux, er en af de bedste måder at være vært for en VNC-server. Der er mange forskellige VNC-løsninger til desktopdeling på Linux. I denne artikel går vi over TigerVNC. Det giver en pålidelig VNC server løsning, er nem at installere og understøttes på flere versioner af Linux.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Ubuntu

sudo apt install tigervnc-standalone-server tigervnc-viewer

Debian

sudo apt-get install tigervnc-standalone-server tigervnc-viewer

Arch Linux

sudo pacman -S tigervnc

Fedora

sudo dnf installere tigervnc-server

OpenSUSE

Tag TigerVNC-pakken ud af OpenSUSE build-siden. Alle moderne versioner af SUSE understøttes. For at installere, skal du klikke på 1-klik installationsknappen.

Andre Linuxes

TigerVNC er en af de mest brugte VNC platforme derude på Linux. Det betyder, at der er en god chance for, at din distribution understøttes, og at der er en installerbar pakke til rådighed. Søg i din Linux distribution pakke manager for "tiger vnc" og "tiger vnc server". Installer dem, og fortsæt med denne vejledning.

Kan du ikke finde en pakke? Gå over til den officielle hjemmeside for at lære at få et binært eller kildekode i stedet.

Opsætning

TigerVNC konfigurerer automatisk ting og gør dem klar til brug. For at starte serverkonfigurationsprocessen skal du åbne et terminalvindue. Brug følgende kommando inde i terminalvinduet:

vncserver

Da denne kommando kører inde i terminalen, vil prompten bede om adgangskode til at få adgang til dine desktops over VNC. I en webbrowser skal du gå til strongpasswordgenerator og oprette en sikker adgangskode. Dette er kritisk, især hvis du planlægger at røre dine VNC-forbindelser ud til internettet.

Indtast adgangskoden i prompt, og konfigurationsfilen genererer sig og gemmer til ~ / .vnc.
Indtast adgangskoden i prompt, og konfigurationsfilen genererer sig og gemmer til ~ / .vnc.

Kører serveren

Som standard er den VNC-server, du lige har oprettet, kun kørende, når du åbner en terminal og kører vncserver kommando. Da tingene allerede er konfigureret, starter værktøjet alt op, og udskriver adressen for at oprette forbindelse til over LAN.

vncserver

Bemærk: For at køre VNC over internettet henvises til din routerhåndbog og port-forward-port 111.

Autorun Med Systemd

At køre serveren med en kommando er flot, hvis alt du har brug for er hurtig adgang her og der. Men hvis du har brug for en konstant forbindelse, er den bedste måde at gå på at gøre det muligt for VNC løbende at køre via dit init system. Som de fleste moderne Linux operativsystemer bruger systemd, det er det, som eksemplet vil dække.

Hvis dit Linux-operativsystem ikke bruger systemd init-systemet, skal du tilføje kommandoen "vncserver" til opstart via xinitrc eller noget lignende.

Aktivér serveren til at køre ved opstart med den følgende systemd-kommando.

systemctl - bruger aktivere vncserver @: 1

Kør ikke denne kommando uden for brugerens tilstand, da det kan være et sikkerhedsproblem. Desuden skal du ikke aktivere VNC-serveren hele tiden, hvis du ikke stoler på andre på dit netværk.

Dræber VNC-serveren

Nogle gange kan TigerVNC glitch og rydde op. Hvis du til enhver tid har brug for at dræbe serveren, skal du bruge denne kommando.

vncserver -kill: 1

Husk, at denne kommando kun dræber en kørende forekomst ad gangen. Hvis du kører flere versioner af serveren på én gang, skal du angive det i kommandoen. For at gøre dette skal du erstatte: 1 med det nummer, som serveren gav dig, da du startede den med kommandoen.

Starte dit skrivebordsmiljø

Bare fordi du kan oprette forbindelse til din VNC-server, betyder det ikke noget, der sker. For at noget skal ske, når du logger ind, skal du angive det inde i en autostartfil. Lav en ved at gå til en terminal og indtaste:

ekko '#! / bin / sh'> ~ / .vnc / xstartup chmod u + x ~ / .vncxstartup

Find derefter koden for at starte skrivebordsmiljøet. For at finde denne kode, skal du åbne en anden terminalfane og bruge cd-kommandoen til at gå til xsessions vejviser.

cd / usr / del / xsessions /

Inde i denne mappe, brug LS til at afsløre alt derinde. Her bor alle sessionsfiler til skrivebordsmiljøer. I dette eksempel bruger vi LXDE-skrivebordet, men konceptet er det samme for alle skrivebordsmiljøer.

Image
Image

Ved brug af kat og grep, afslør kommandoen inde i xsession desktopfilen.

kat LXDE.desktop | grep "Exec ="

Kørsel af kat-kommandoen på denne sessionfil afslører startkommandoen for LXDE:

Exec = / usr / bin / startlxde

Glem at " Exec =”, og fokusere bare på " / Usr / bin / LXDE”. Indsæt denne nyopdagede kode i startfilen, og tryk på, ved hjælp af Nano-teksteditoren Ctrl + O at gemme det.

nano ~ / .vnc / xstartup exec / usr / bin / startlxde &

Denne proces vil fungere med enhver desktop miljø session inde i / Usr / share / xsessions /.

Tilslutning til en kørende server

Tilslutning til en kørende VNC-server på netværket er meget let. For at starte med skal du huske på, at hver gang du kører en forekomst af VNC-serveren, opretter den en 1. Serverens første forekomst (aka kun kører kommandoen en gang) skaber:

eksempel-linux-pc: 1

Kører det 4 gange, i 4 separate terminaler vil oprette:

eksempel-linux-pc: 1 eksempel-linux-pc: 2 eksempel-linux-pc: 3 eksempel-linux-pc: 4

Så længe computeren søger at oprette forbindelse til sessionen, såvel som den computer, der er vært for sessionen, er på samme netværk, kan der oprettes forbindelse med blot værtsnavnet. For at oprette forbindelse skal du åbne en terminal og indtaste følgende kommando.
Så længe computeren søger at oprette forbindelse til sessionen, såvel som den computer, der er vært for sessionen, er på samme netværk, kan der oprettes forbindelse med blot værtsnavnet. For at oprette forbindelse skal du åbne en terminal og indtaste følgende kommando.

vncviewer eksempel-linux-pc: 1

Efter at have indtastet kommandoen i prompten åbnes TigerVNC GUI-værktøjet og beder om en adgangskode. Indtast adgangskoden, du skrev i under installationsprocessen for at blive tilsluttet.

Opret forbindelse med GUI i stedet

Vil du ikke oprette forbindelse over kommandolinjen? Hvis det er tilfældet, skal du åbne Tiger VNC viewer og udfylde serveradressen inden for prompten. Indtast adgangskoden, du blev bedt om at udfylde, da den startede.

Populært emne.