Sådan installeres software fra Arch Linux User Repository

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres software fra Arch Linux User Repository
Sådan installeres software fra Arch Linux User Repository
Anonim

En af Arch Linuxs største styrker er det kraftfulde, brugerdrevne arkiv. Med det kan brugerne uploade deres egne pakker. Som et resultat, har Arch Linux nogle af de bedste software tilgængelighed på Linux. Da der er stigende interesse for Arch AUR, har vi besluttet at gå over det i detaljer. Vi vil tale om at bygge pakker for hånd, forklare, hvad en "PKGBUILD" er, og endda vise dig nogle programmer, der gør interworking med Arch Linux User Repository nemt. Sådan kan du installere software fra Arch Linux User Repository.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Ulemperne ved en AUR-hjælper

For nye Arch-brugere kan det være svært at installere en AUR-pakke uden en AUR-hjælper. Virkeligheden er, at den er utroligt nyttig, fordi du ved at bygge pakkerne selv kan gemme dem. Når en bruger henter alt, hvad de behøver for at gøre PKGBUILD-arbejdet, spiser pakkechefen en almindelig pakke. Denne almindelige pakke kan installeres hurtigt, i stedet for at kompilere før installationen.

Hvis du kører Arch Linux på mange pc'er, og du er afhængig af AUR-software, er det en god ting. Der er ingen grund til at kompilere stor software på langsomme CPU'er, der ikke er optimeret. I stedet kompilere pakkerne en gang på din hurtigste CPU, og send dem over.

Installation af AUR-pakker uden en hjælper

For at installere software fra Arch Linux User Repository skal du downloade "snapshots". Husk, at installering af disse pakker kan (til tider) være kedelig. Dette skyldes, at nogle pakker har biblioteker og programmer, der er nødvendige for at opbygge kildekoden. Under normale omstændigheder vil disse afhængigheder let blive udfyldt af det oprindelige Arch Linux-pakkeopbevaringssted. Andre gange er du måske ikke så heldig. Nogle pakker kan kræve afhængigheder, der også skal bygges via øjebliksbillede.

For at starte, skal du gå til AUR. Dette er en hjemmeside, som alle kan uploade PKGBUILD filer til. En PKGBUILD er et script skræddersyet specifikt til Arch. Det skitserer i detaljer, hvordan man tager fat på kildekoden til et program og installerer sig selv. Enhver kan uploade en af disse filer, hvilket betyder at AUR kan være usikre til tider.

Brugere bør dog ikke være bekymrede. Hver pakke uploadet har en kommentar sektion. Dette afsnit giver brugerne mulighed for at kommentere pakkens stabilitet og sikkerhed samt at hjælpe andre brugere med at få programmet til at arbejde på deres system. Der er også en rapportfunktion, som brugerne kan bruge, hvis de føler, at en PKGBUILD-fil i AUR er skadelig.

Brug søgefunktionen på hjemmesiden, og søg efter et program, du ønsker. I dette eksempel bruger vi Google Chrome. På pakkesiden, se efter "Download snapshot", og klik på den. Når downloadningen er færdig, skal du åbne en terminal og gøre følgende:

Først skal du bruge

cd

kommando for at komme ind i

~ / Downloads

vejviser.

cd ~ / downloads

Inside Downloads, untar snapshot filen ved hjælp af

tjære

kommando.

tjære -xvzf google-chrome.tar.gz

Indtast den nye mappe, som tjære kommandoen lavede, med cd-kommandoen.

cd google-krom

Brug

ls

kommando for at se hele indholdet af denne mappe.

ls

Du vil bemærke flere filer. I dette tilfælde er der et install.sh shell script. Ignorer dette. I stedet skal du indtaste denne kommando:

makepkg

Det

makepkg

kommando fortæller systemet at generere en indbygget Arch Linux-pakke til Google Chrome. Giv det tid til at bygge. Den skal downloade Ubuntu Google Chrome-pakken, dissekere den og konvertere den. Du ved, at det er færdigt, når terminalvinduet kan bruges igen.

Brug

ls

kommando for at se indholdet af mappen igen. Inde i Google Chrome snapshot-mappen er der en ny indbygget arch-pakke til stede. Flyt arkpakken til din hjemmemappe.

mv google-krom * .tar.gz ~ /

Indtast cd-kommandoen for at skifte tilbage til startmappen for at starte installationsprocessen.

cd ~ /

Endelig skal du installere AUR-pakken på systemet.

sudo pacman -U google-krom * .tar.gz

Med alt dette er AUR-pakken bygget. Husk, at siden pakken ikke blev installeret via en hjælper, er du fri til at distribuere denne pakke til andre pc'er og springe over kompileringsprocessen.

Fordele ved at bruge AUR-hjælper

At kunne kompilere en pakke fra AUR og gemme den til senere er et rigtigt plus. Problemet er, det kan være kedeligt til tider. Det er derfor, de fleste bruger en "AUR Helper". Dette er programmer, der søger at hjælpe brugere med at downloade PKGBUILD-filer og påberåbe kompileringsprocessen med blot et par trin. Denne metode er langt den foretrukne metode til Arch Linux-brugere, der elsker AUR, men hader at skulle gøre alt for hånd.

Der er mange forskellige AUR-hjælpere, men de gør stort set alle de samme ting. Det er derfor i stedet for at dække dem alle, vi går over de 3 bedste!

Bemærk: Disse AUR-hjælpere er ikke i de vigtigste Arch-arkiver. For at få dem på din Linux-pc skal du kompilere PKGBUILD for hånd. Følg instruktionerne ovenfor.

yaourt

Yaourt er langt den mest brugte AUR-hjælper. Søg først på Arch User Repository for det, du vil installere. Dette gøres ligner pacman pakkechefen selv (med -Ss). I dette eksempel bruger vi igen Google Chrome.
Yaourt er langt den mest brugte AUR-hjælper. Søg først på Arch User Repository for det, du vil installere. Dette gøres ligner pacman pakkechefen selv (med -Ss). I dette eksempel bruger vi igen Google Chrome.

yaourt-ss google chrome

Søgningen vil vise resultater direkte fra AUR (i forhold til de søgeord, du brugte). For at installere softwaren skal du være opmærksom på pakkenavnet. I Chrome's tilfælde er pakken "google-chrome".

yaourt -S google-krom

Denne grundlæggende kommando tager dig gennem installationsprocessen. Problem er, det er meget kedeligt, og beder brugeren gentagne gange vælge "ja" og "nej". For at installere software uden besvær, brug -bekræft flag.

yaourt -S google-chrome - bekræft

For at opdatere software installeret via AUR, gør:

yaourt -Syyu --aur - bekræft

Dette vil fortælle Yaourt at opdatere Arch, og hente / bygge nye AUR-pakker uden besvær.

Pacaur

Pacaur er en anden AUR-hjælper, der sigter mod at gøre byggepakken nem. Sådan bruger du det:
Pacaur er en anden AUR-hjælper, der sigter mod at gøre byggepakken nem. Sådan bruger du det:

Find først en pakke i AUR. Som før bruger vi Chrome som eksempel.

pacaur -Ss google-krom

Find navnet på pakken. I Chrome er det Google Chrome.

Installer softwaren med:

pacaur -S google-krom

Besvar de spørgsmål, Pacaur spørger om installationsprocessen, eller (som Yaourt) springer dem helt ud med:

pacaur -S google-chrome - bekræft

For at opdatere pakker på Arch Linux, samt programmer bygget fra Arch User Repository, skal du køre denne kommando:

pacaur -Syyu

octopi

For dem på Arch, der ønsker et GUI-værktøj til at interagere med Arch Linux-systemet, samt AUR, er Octopi den bedste løsning. Hvis du vil installere software fra Arch User Repo, skal du klikke på det grønne ansigtsikon. Dette lancerer en pakning til Octopi værktøjet. Indtast derefter et søgeudtryk, f.eks. "Google Chrome".
For dem på Arch, der ønsker et GUI-værktøj til at interagere med Arch Linux-systemet, samt AUR, er Octopi den bedste løsning. Hvis du vil installere software fra Arch User Repo, skal du klikke på det grønne ansigtsikon. Dette lancerer en pakning til Octopi værktøjet. Indtast derefter et søgeudtryk, f.eks. "Google Chrome".

Snart vises en resultatside. Højreklik på den app, du vil installere, og klik på "installer". Octopi tager dig gennem installationsprocessen.

Bemærk: Programmet giver dig besked, når der er opdateringer.

Konklusion

Arch Linux er en favorit blandt mange i samfundet på grund af den enorme software tilgængelighed. Med AUR er installation af ikke-understøttede programmer utrolig nemt. Hvis du er ny til Arch Linux, vil læring at mestre dette værktøj forbedre din Arch Linux-oplevelse betydeligt.

Populært emne.