Sådan gemmer du filer på Linux og sikrer dem

Indholdsfortegnelse:

Sådan gemmer du filer på Linux og sikrer dem
Sådan gemmer du filer på Linux og sikrer dem
Anonim

Leder du efter en måde at hurtigt og effektivt skjule filer på Linux? Vises det er muligt, og du behøver ikke installere yderligere software til at gøre det. Bedst af alt kan brugerne skjule filer og mapper på to forskellige måder.

SPOILER ALERT: Rul ned og se video-øvelsen i slutningen af denne artikel.

Skjul filer - Terminal

Åbn en terminal og brug cd-kommandoen til at gå til placeringen af den fil eller mappe, du vil skjule. I dette eksempel bruger vi Desktop-mappen.

Image
Image

cd ~ / desktop

Dernæst list alle elementer i biblioteket ved hjælp af LS-kommandoen.

ls

LS udskriver en hel liste over alle ikke-skjulte emner i mappen. Find navnet på den fil eller mappe, du søger at skjule, og husk det. Derefter, i terminalen, brug kommandoen MV til at omdøbe mappen. I dette eksempel kaldes filen, som vi bruger, testfile.gif. Den mappe, vi vil skjule, er test_folder.

mv testfile.gif.testfile.gif

Ikke kun kan MV-kommandoen flytte noget fra et sted til et andet, men hvis brugeren kører MV uden at fortælle det at flytte til et andet sted, vil det omdøbe en fil. Den vigtige del her er at sætte en "." Foran filen. Hvis du placerer en periode foran et hvilket som helst filnavn, vil du straks give filen skjult status. Det samme gælder for eksisterende mapper.

mv test_folder.test_folder

Vil du skjule en fil eller mappe? Brug kommandoen MV, men i omvendt:

mv.testfile.gif testfile.gif

eller

mv.test_folder test_folder

Lav ny skjult mappe med terminal

For at lave en ny skjult mappe, brug kommandoen mkdir.

mkdir. hidden_folder

Skjul den nyoprettede skjulte mappe med:

mv. hidden_folder hidden_folder

Find skjulte filer og mapper med terminal

Du kan se skjulte filer og mapper på filsystemet med LS-kommandoen. For at starte med skal du bruge CD at navigere, hvor de skjulte genstande du gerne vil se er. I dette tilfælde bruger vi ~ / Desktop.

cd ~ / desktop

Brug LS kommando, men denne gang bruger - en kontakt. Det - en switch giver brugerne mulighed for at liste alle elementer, herunder dem, der er skjult af systemet.

ls -a

Skjule filer og mapper - Filhåndtering

Skjul filer med terminalen er et godt trick, men det er ikke den eneste måde at gøre det på. Som tidligere nævnt er forskellen mellem en skjult og synlig fil eller mappe på Linux-filsystemet en periode. Sådan skjuler du en eksisterende mappe med skrivebordsmiljøets filhåndtering.

Image
Image

Husk at hver filhåndtering på Linux er lidt anderledes, og vi kan ikke muligvis skrive instruktioner ud for hver enkelt.

Trin 1: Åbn filhåndteringen, og klik på den mappe, der huser den fil / mappe, du søger at skjule.

Trin 2: Højreklik på filen / mappen og vælg "omdøb".

Trin 3: Placer en "." Foran filen / mappenavnet, og tryk derefter på "Enter".

Filen eller mappen vil blive skjult.

Find skjulte filer og mapper med filhåndteringen

Som tidligere nævnt er alle filledere forskellige. Som et resultat er indstillinger og muligheder overalt. Alligevel har de alle evnen til hurtigt at afsløre skjulte filer og mapper på Linux-filsystemet. For at starte, skal du åbne din filhåndtering til den mappe, hvor du vil se skjulte elementer.

Derefter skal du kigge rundt i din filhåndtering for at "vise skjult", "afsløre skjult" eller noget lignende. Du skal muligvis gå til indstillingsområdet, afhængigt af hvilken leder du bruger.

Når indstillingen afsløre skjulte elementer er aktiveret, vil filhåndteringen vise alle skjulte filer. Skjul dem igen ved at vælge indstillingen for at slukke for den.

Sikre skjulte filer og mapper

For sikkert at skjule filer på Linux, skal du føje dem til et adgangskodebeskyttet arkiv. Den første ting at gøre er at åbne en filhåndtering. Gå, hvor de skjulte filer er med filhåndteringen og afslør dem ved hjælp af metoden, der tales om ovenstående.

Højreklik på de skjulte filer, og vælg "komprimere". Husk, at denne indstilling i højre-klik-menuen vil være forskellig baseret på skrivebordsmiljø, filhåndtering og osv.

Når kompressionsværktøjet åbnes, skal du vælge indstillingen for at gøre arkivet en ZIP-fil.

Efter at have valgt "ZIP", skal du klikke på "Andre indstillinger", "Flere muligheder" (eller hvad din arkiv manager siger) for at afsløre arkivindstillinger. Indtast et sikkert kodeord i adgangskassefeltet, og sørg for at klikke på "krypter".
Efter at have valgt "ZIP", skal du klikke på "Andre indstillinger", "Flere muligheder" (eller hvad din arkiv manager siger) for at afsløre arkivindstillinger. Indtast et sikkert kodeord i adgangskassefeltet, og sørg for at klikke på "krypter".

Under arkivets filnavn skal du placere en "." Foran. Dette sikrer, at arkivfilen ikke er synlig på filsystemet.

For at afslutte processen skal du klikke på knappen "Opret". Dette vil starte komprimeringsprocessen. Det kan tage lidt tid, så vær tålmodig. Når det er færdigt, skal du bruge de ovennævnte metoder til at finde det skjulte arkiv.

Konklusion

At gemme filer og mapper på Linux er meget lettere end på andre operativsystemer. Det er vildt nyttigt at vide, at der er en periode, før en fil eller mappe øjeblikkeligt gør den usynlig.

Populært emne.