Sådan fejlfindes Bluetooth-problemer på Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan fejlfindes Bluetooth-problemer på Windows 10
Sådan fejlfindes Bluetooth-problemer på Windows 10
Anonim

Bluetooth-enheder har længe været en fast del af desktop-systemer. Både Windows og Mac har understøttet Bluetooth-forbindelse, og listen over Bluetooth-enheder, du kan oprette forbindelse til din pc, udvides nogensinde. En Bluetooth-enhed fungerer godt, når den virker. Når det ikke virker, er årsagen til problemet svært at pin-point. Hvis du har Bluetooth-problemer i Windows 10, her er en masse fixes, du kan prøve.

Grundlæggende Bluetooth-problemer

Løsningerne nedenfor har problemer med Bluetooth-enheder. Hvis Bluetooth-funktionen mangler i Windows 10, skal du kontrollere den linkede artikel for en løsning. Sørg for, at du har tilsluttet Bluetooth-enheden korrekt. Hvis dine Bluetooth-problemer er lydrelaterede, skal du foretage fejlfinding af dine lydenheder som beskrevet i den linkede artikel. Du skal også sørge for, at din Bluetooth-enhed er opladet, ikke undergår en firmwareopdatering og ligger inden for rækkevidde. For andre, generiske Bluetooth-problemer, prøv de rettelser, der er angivet nedenfor.

Apparatets opdagelsesevne

Både din computer og din Bluetooth-enhed skal kunne opdages. På Windows 10, hvis du har aktiveret Bluetooth, skal din pc være synlig, men Windows 10 har problemer med, hvordan dens indstillinger distribueres. Nogle vigtige indstillinger findes stadig i kontrolpanelet, hvor du muligvis skal aktivere enhedens opdagelsesevne til din pc.

Åbn appen Indstillinger og gå til Enhed> Bluetooth. Rul ned og klik på 'Flere Bluetooth-indstillinger'. Dette åbner vinduet Bluetooth-indstillinger. På fanen Indstillinger ser du en mulighed for at lade pc'en være synlig af andre enheder. Dette kan løse problemer, hvis du ikke kan parre en telefon, men for enheder som højttalere, mus og tastaturer er det ikke nødvendigt.

Bluetooth-enheden har lignende indstillinger. Bluetooth-højttalere og hovedtelefoner behøver ikke gøres opdagelige, men andre enheder som fitness trackers, smartwatches og telefoner vil. Check online for at se, hvordan du kan aktivere funktionaliteten for din Bluetooth-enhed.
Bluetooth-enheden har lignende indstillinger. Bluetooth-højttalere og hovedtelefoner behøver ikke gøres opdagelige, men andre enheder som fitness trackers, smartwatches og telefoner vil. Check online for at se, hvordan du kan aktivere funktionaliteten for din Bluetooth-enhed.

Bluetooth-tjenesten kører

Bluetooth kører som en tjeneste på din pc. Hvis du har tinkered lidt for mange Windows-tjenester, har du muligvis slukket tjenesten. Det er også muligt, at en dårligt udviklet app eller en alt for nidkær anti-virus besluttede at Bluetooth-tjenesten var et problem. Uanset hvad, kontroller og sørg for, at tjenesten kører.

Tryk på Win + R, og indtast følgende i afkrydsningsfeltet:

services.msc

Søg efter alle Bluetooth-tjenester (listen sorteres alfabetisk), og sørg for, at de kører. Hvis de ikke er det, skal du højreklikke på en tjeneste og vælge 'Kør' fra kontekstmenuen.

Image
Image

Bluetooth-driver

Med chauffører er det lidt vanskeligt. Hvis du aldrig har downloadet og installeret enhedsspecifikke drivere til dit system, kører du sandsynligvis generiske Windows-drivere til Bluetooth. De kan have begrænset din enhed eller forårsaget, at den ikke fungerer korrekt. Kig efter Bluetooth-drivere specielt til dit system. Du bliver nødt til at gå til din bærbare / stationære producentens hjemmeside og søge efter dem.

På samme måde har Bluetooth-drivere, som du har installeret fra systemproducenten, muligvis ikke opdateret så regelmæssigt som de skulle have. I dette tilfælde er det bedst at afinstallere driverne og tillade Windows 10 at installere de generiske. Du kan afinstallere drivere fra Enhedshåndtering. Du skal have administrative rettigheder til at gøre dette.

Parring og tilslutning

Det er vigtigt at forstå forskellen mellem parring og tilslutning af en Bluetooth-enhed. Når du parrer en enhed, lader du din pc vide, at du stoler på denne enhed. Det identificerer enheden med et bestemt ID. På samme måde ved din Bluetooth-enhed, at den er parret med en bestemt pc, og det tillader ikke let andre enheder at oprette forbindelse til den.

Tilslutning af en Bluetooth-enhed betyder, at din enhed har en aktiv forbindelse til din pc. Hvis din Bluetooth-enhed er parret korrekt, skal du muligvis forbinde den. Åbn det aktive center og klik på knappen Forbind for at liste alle tilgængelige Bluetooth-enheder på afstand. Vælg en enhed, der skal oprette forbindelse til den.

Populært emne.