Sådan bruger du Chrome Flash-plugin i Firefox på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruger du Chrome Flash-plugin i Firefox på Linux
Sådan bruger du Chrome Flash-plugin i Firefox på Linux
Anonim

I modsætning til den populære tro er Adobe Flash Plugin stadig meget vigtigt for onlineindhold, især i en verden, hvor folk bruger webbaserede abonnementstjenester til at se medier. Det er på grund af dette, har de fleste Linux-brugere skiftet til Google Chrome. Det er ikke svært at se hvorfor, da Google giver et altid opdateret flash-plugin. Desværre kan det samme ikke siges om Firefox. Firefox sidder fast i den samme version af Adobe Flash siden 2012, og det ændres ikke når som helst snart. Heldigvis er nogle Firefox-fans, der meget gerne vil se en moderne version af flash-plugin'et, der arbejder i deres yndlingsbrowser, kommet til en måde at bruge Chrome Flash-plugin'et i Firefox. Det gøres med værktøjet "Fresh Player".

Fresh Player indpakker Chrome Plugin Flash Plugin på en sådan måde, at det virker som et andet plugin i Firefox. At få det til at virke tager en smule tinkering, men når det er ved at køre, vil Firefox stoppe med at se advarsler om at "installere en moderne version af flash" og osv.

Installation af afhængigheder

Frisk afspiller installeres ikke som et normalt program, da det er et plugin. Ideelt er den bedste måde at få det på at bygge den nyeste version fra kilden. For at bygge skal du først tilfredsstille alle de biblioteker og programmer, der bruges til at opbygge det. Disse er kendt som "afhængigheder". Følg vejledningen for at få disse afhængigheder til din Linux distribution.

Image
Image

Debian og Ubuntu

sudo apt-get install cmake gcc g ++ pkg-config ragel libasound2-dev libssl-dev libglib2.0-dev libpango1.0-dev libgl1-mesa-dev libevent-dev libgtk2.0-dev libxrandr-dev libxrender-dev libxcursor-dev libv4l-dev libgles2-mesa-dev libavcdc-dev libva-dev libvdpau-dev libdrm-dev libicu-dev

Fedora

sudo dnf installere cmake gcc gcc-c ++ pkgconfig ragel alsa-lib-devel openssl-devel glib2-devel pango-devel mesa-libGL-devel libevent-devel gtk2-devel libXrandr-devel libXrender-devel libXcursor-devel libv4l-devel mesa-libGLES-devel ffmpeg-devel libva-devel libvdpau-devel libdrm-devel pulseaudio-libs-devel libicu-devel

Andre Linuxes

Desværre beskriver den officielle Github-side for frisk afspiller kun de specifikke afhængigheder, der kræves for Debian, Ubuntu og Fedora. Hvis du kører noget anderledes og ønsker at opbygge plugin på dit system, kan det være en god ide at gå over til siden og læse alle afhængigheder. Brug de navne, der er angivet for Fedora, Debian og Ubuntu for at finde de tilsvarende på dit operativsystem. Alternativt, spørg udvikleren direkte.

Opbygning af frisk afspiller fra kilde

Klon først den seneste version af kildekoden ved hjælp af git.

Bemærk: Sørg for, at git-pakken er installeret på din pc, eller du vil ikke være i stand til at opbygge Fresh Player.

git klon https://github.com/i-rinat/freshplayerplugin.git

Bruger CD kommando, flyt til den klonede Fresh Player-mappe.

cd freshplayerplugin

Brug mkdir kommandoen for at oprette en ny build-undermappe.

mkdir bygge cd build

Inden i byggemappen skal du bruge CForetag at indstille byggeparametre.

Image
Image

cmake -DCMAKE_BUILD_TYPE = RelWithDebInfo..

Med CForetag sæt, brug kommandoen kommandoen til at opbygge den nye Player plugin.

lave

Image
Image

Endelig skal du installere plugin'et til systemet, så Firefox har adgang til det med gøre installationen kommando.

sudo gør installationen

Tip: Vil du kun installere Fresh Player til din brug? Kør gør installere som en generisk bruger uden sudo eller root kommandoer. Hvis du gør det, skal du installere Fresh Player i ~ /.mozilla, snarere end root Firefox-mappen.

gøre installationen

Aktivering og deaktivering af Flash Player

Plugin er bygget, men før du kan bruge det i Firefox, skal du genaktivere NPAPI plugins. Dette er nødvendigt, fordi i nye versioner af Firefox er disse typer plugins slået fra. Start med at åbne en ny browser faneblad og indsæt i

about: config

.

Acceptér advarslen om, at Firefox viser, når du åbner konfigurationssiden. Højreklik derefter overalt (bare sørg for at du ikke vælger noget) og vælg "Ny" i højreklikmenuen. Under sektionen "Ny" skal du vælge den "booleanske" mulighed.
Acceptér advarslen om, at Firefox viser, når du åbner konfigurationssiden. Højreklik derefter overalt (bare sørg for at du ikke vælger noget) og vælg "Ny" i højreklikmenuen. Under sektionen "Ny" skal du vælge den "booleanske" mulighed.

I pop op-vinduet, der vises, skal du skrive,

plugin.load_flash_only

og tryk på Enter-tasten. Efter at have skrevet det ind, sætter browseren den i rigtigt. Skift det til falsk ved at dobbeltklikke på den.

Når du har tilføjet den nye boolske streng til browseren, skal du genstarte Firefox. Når Firefox indlæser sikkerhedskopiering, skal du klikke på menuen og derefter "add-ons". Gå til "plugins" og se om din browser læser Fresh Player.

Husk, at dette plugin stadig ikke kan indlæse i nogle tilfælde, da den nye afspiller plugin i det væsentlige er et hack. Der er mange problemer med fejlfinding, og din oplevelse kan variere. For at opnå de bedste resultater skal du afinstallere Chrome for at rense maskinen fra andre Pepper Flash-plugins. Alternativt kan du læse instruktionerne på Github-siden og justere, hvordan du kompilerer det. Udvikleren beskriver, at du måske skal ændre den placering, som Cmake installerer pluginet når

sudo gør installationen

kørsler.

Endelig tjek den kendte problemer side. Udviklerne fra Fresh Player har ret mange oplysninger, der kan hjælpe med fejlfinding. De har alt fra flash performance problemer, for at aktivere DRM korrekt, og osv. Hjælpesiden er placeret her.

Populært emne.